Zillah sa for siden:
Denne oppskrifta er klipt ut frå Julia Childs franske kokebok, og den er deilig. Anbefales når du er lei av den same gamle steika og vil ha litt ny smak.
Marinade au vin:
Kan brukes til koteletter, skiver av svinekjøtt og små steker, men blir mest brukt til ferske skinker og picnicskinker. Det er en spesiell 2-4-dagers marinering som gir svinekjøttet en smak som minner om villsvin, marcassin.
(NB: Hvis du skal marinere svinekjøttet i mer enn 3 dager, må du koke gulrøttene, løken og hvitløken svært langsomt i olivenoljen før du går videre i oppskriften.)
Per kilo svinekjøtt
2/3 ss salt
1 ½ dl tørr, hvitvin eller 1 dl tørr vermut
2/3 dl vineddik
3 ss olivenolje
2 hvitløksbåter, skåret i to
2/3 dl gulrøtter i tynne skiver
2/3 dl løk i tynne skiver
1/3 ts hel, hvit pepper
1 laurbærblad
2/3 ts timian
Ekstra: en klype av hvert: basilikum, estragon, salvie og mynte, 4 korianderfrø og 4 einebær
Gni kjøttet inn med salt. Bland de andre ingrediensene i en bolle, legg kjøttet i og øs marinaden over det. Legg på lokk. Snu kjøttet og øs marinade over det 3-4 ganger per dag.
Før du tilbereder kjøttet, skraper du av marinaden og lar kjøttet renne av seg i en halv time eller så. Tørk det grundig med papirhåndklær.