< Tilbake til oversikten

Lavkarbo og amming - trenger hjelp!

#1

Melissa10 sa for siden:

Jeg har en datter på 7uker, og ammingen går heldigvis veldig bra.
Før jeg ble gravid har jeg spist hovedsakelig fett og proteiner, og et minimum av karbo - tror det er ketogen diett det heter det jeg fulgte da. Under graviditeten fulgte jeg lindberg - og gikk opp 13kg. Jeg har nå gått ned 10kg på 5uker - men nå står vekten stille.

Ønsker å gå ned ytterligere 5kg, da jeg skal gifte meg i juli.
Er det noen her som har erfaring med lavkarbo og amming - jeg trenger "hjelp" til å sette opp en liten oversikt over hvor mye karbohydrater jeg bør få i meg, og hvor disse karbohydratene bør komme fra - føler jeg drukner litt i matskapet når jeg ikke lenger kan følge fett/protein dietten min.

Har PCOS og insulinresistens.

På forhånd takk :)


#2

Vibeke-67 sa for siden:

Hei!
Aller først må jeg gratulere deg, også så flott at ammingen fungerer!
Det virker jo som at du har mer enn god nok kontroll på karbohydratene ved å gå opp 13 kg i svangerskapet på Lindberg. Det samme gjorde jeg. Jeg fortsatte med det samme kostholdet da jeg fullammet, men opplevde behoved for å få i meg nok karbohydrater pga ammingen. Morsmelk består av mye karbohydrater., så jeg konkluderte med at dermed måtte jeg også få i meg nok.
Jeg spiste Lindberg, men fylte på med fedons fullkornbrød 8som man kan kjøpe på rema 1000) eller knekkebrød. Man kan selvfølgelig bytte ut dette med andre langsomme karbohydrater som linser, bønner etc, men jeg hadde ikke helt overskuddet til dette.
Jeg lagde meg også en porsjon med havregrøt av store havregryn til frokost.
Nå er jenta mi 19 mnd, og jeg har gått ned 5 kg i tillegg til de 13 jeg gikk opp under svangerskapet.
Disse gikk bort etter 6 mnd. Amming utover 6 mnd er den beste slankekuren tror jeg, det har tatt for seg av fette på hofter og lår blant annet.


#3

krokodillen sa for siden:

Jeg spiste litt omtrentlig Lindberg under siste del av svangerskapet, og etterpå. Gikk opp 11 kg under graviditeten, de forsvant ganske raskt. Deretter sto vekten ganske stille nesten et år, men så begynte vekten å gå sakte nedover. Kan tenke meg å gå ned omtrent fem kilo til.

Jeg har spist litt mer enn Lindberg anbefaler. Fullammet til 6 mnd, og ammet en god del etter det, gradvis overgang til fast føde. Ammer ennå, barnet er 17 mnd.

Jeg har spist veldig lite brød, og kuttet sterkt i pasta, potet og ris. Spiser derimot en del bønner og linser, og litt mer frukt enn mange på lavkarbo, samt tynne knekkebrød av typene fiberplus og fiberrik. Dessuten har jeg spist bringebær med fløte på kvelden når jeg har merket at energiinntaket i løpet av dagen har blitt for lite.

Jeg har ikke vært nøyeregnende på mengde karbohydrater, kalorier eller mengde mat. Bare passet på balansen mellom fett, proteiner og karbohydrater er grei, tenkt på innhold av næringsstoffer og at maten skal være sunn og kunne spises av alle i familien.

Kommer nok til å spise moderat lavkarbo lenge, merker at det gir mer og jevnere energi enn statens kostholdsråd (fullkornspasta osv er definitivt ikke fantastisk for meg).


#4

martefie sa for siden:

Med eldste barnet startet jeg South Beach da hun var 6 mnd. Det måtte jeg slutte med, i den forstand at jeg måtte legge til karber for melka forsvant som dugg for solen. (Tok grep og melken kom tilbake)

Nå, med yngste som ble født i mai 2010, har jeg levd noenlunde kjernesunt siden jeg ble gravid. Spiser litt "melmat" og "melkemat" i sosiale sammenhenger, som litt fullkornsspagetti til middag. Melka har holdt seg og jeg har nå 1,75 kg igjen. De sitter i puppene og der får de bli til vi er ferdige med ammingen.


#5

Kitt sa for siden:

Vet denne tråden begynne å bli gammel, men måtte bare kommentere denne kommentaren!:p
Det er bare 7.2% karber i morsmelk, altså ikke allverden!:);)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.