< Tilbake til oversikten

Jeg har så lyst på blandsmør!

#1

Cassiopeia sa for siden:

Om du ikke har dype røtter i Østerdalen og deromkring, så er det ikke sikkert du vet hva blandsmør er, så jeg skylder vel ei forklaring. Oppskrift kan jeg ikke gi, men nesten.

Blandsmør er skjørost, rømme og smør som er blanda til ei masse som har en konsostens midt mellom skjørost & rømme og smør. Derav navnet, ja :rolleyes:
Spises med flatbrød eller lefse, mer smør, og lune poteter, ofte også spekemat til.

Jeg har en halvkilo skjørost (nesten fettfri, men nesten karbofri og med over 20% protein) stående i kjøleskapet sammen med ei boks seterrømme, smøret står på benken, og Mama Lupes kan fint brukes som både lefse og flatbrød. Spekeskinke har jeg også, sjøl om jeg egentlig har slutta å spise svin.

-Men så var det de potetene da... Det er liksom de lune potetene som gjør blandsmør til noe helt spesielt.

Hva kan jeg bruke i stedet for poteter tro?
Lun blomkål? Jeg ser liksom ikke helt for meg at det blir helt det samme?

Jeg tror forresten jeg må kjøpe meg en ABU-røk. Varmrøkt fisk er nemlig snadder, ikke minst med blandsmør til :)


#2

senorita sa for siden:

jordskokk eller sellerirot kanskje?


#3

Cassiopeia sa for siden:

Definitivt ikke sellerirot :ler:
Det må være noe som er ganske mildt og rundt på smak, så det ikke overdøver smakene i blandsmøret.


#4

Engledans sa for siden:

Vi har en sånn liten røkovn. den er helt genial.:)


#5

LiHøye sa for siden:

Tusen år siden innlegget ble skrevet, men jeg bruker kokt blomkål, som jeg deretter baker i ovnen med litt smør, løpstikke og salt :)

Og dessuten, om dere er i Østerdals området, serveres det på Rendalen Bygdemuseum hver fredag denne sesongen, og der får man den dessuten lavkarbo vennlig ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.