Jeg begynte å spise lavkarbo for ca 4 uker siden, og har gått ned 4,6 kg. Dette er jeg veldig fornøyd med.
Jeg synes det er litt vanskelig å komme på noe å spise, spesielt til frokost og lunsj. Jeg har alltid vært veldig glad i brødmat, og synes det er vanskelig å holde seg unna.
I dag sprakk jeg, og spiste en baguette og en bolle. Suget er så sinnsykt stort. Hva gjør dere når dere får sug etter karber? Vil dette gå over hvis jeg bare holder ut over "kneiken"? Syns de tre første ukene var lettere enn denne uken har vært. Og nå når jeg har hatt en sprekk, føler jeg at jeg aldri kommer til å klare dette...
Jeg har hatt sterkt søtsug hele livet, og før jeg begynte på ketolyse spiste jeg sjokolade så og si daglig. Veide 17 kg for mye, og nå er jeg ca 12 kg for mye. Jeg har utrolig lyst å klare dette, og har satt meg realistiske mål for vektnedgang, men hvor mye har baguetten og bollen i dag ødelagt? Vil jeg gå opp i vekt denne uken?
Hei,
Hvor mye brødmat ødelegger er veldig individuelt...
I informasjons tråden til nybegynnere har jeg også lagt inn lenker til inspirasjon i matveien så sjekk ut: Til alle nybegynnere på lavkarbo...
Så ut som det var mange bra mat-tips i den tråden:)
Men vet noen hvor mange dager det vil ta før jeg er i ketose igjen?
Ketolysedietten sier jo max 15 karber per dag, men om man er i ketose ved 30 eller f.eks 50 karber per dag, er det greit å ligge på det nivået da? Eller vil man ikke gå like mye ned i vekt da?
Hvordan takler kroppen at man av og til tar en helg der man spiser vanlig igjen, feks. ved ferier, bryllup osv?
Dropper du dietten å spiser masse karb, reverseres forbrenningen til det normale, og di følgende 2-4 dager mister du det vekttapet du ellers ville ha fått. Verre er det ikke.... (refererer fra torkil si bok s 79)
Står det meste du trenger å vite inne på nybeynnertråden, gamle innlegg og boken til torkil (ketolyseboken)
Bruk søke kanppen helt oppe, så finner du det meste :)
Vi er, som ArnaKristin peker på, alle svært forskjellige.
Noen glir rett tilbake i ketose igjen etter å ha spist noe høykarbo, mens andre må bruke noen dager. Her finnes det ingen fasitsvar.
Jeg hadde to eller tre helger i løpet av tre måneder hvor jeg visste at det ville bli vanskelig å holde seg helt til reglene for ketolysekuren (var på utenlandsreiser, og kunne derfor ikke ha 100% kontroll over hva jeg putta i meg, men prøvde å spise så lavkarbo som mulig), i tillegg til at det blei en del alkohol. Disse helgene gikk jeg litt opp på, men så gikk jeg ned igjen uka etter.
Jeg prøvde å være mest mulig "nazi" med meg sjøl i begynnelsen av kuren med unntak av disse planlagte utskeielsene. Det beste er så klart om man kan gå noen måneder før man evt. frister seg sjøl med sukkerfrie sjokolader og brus for å bli kvitt søtsuget mest mulig. Problemet mitt når jeg introduserte en og annen Atkinsbar på tur var jo at jeg fikk lyst på mer sjokolade... og selv om den er "lovlig", så er det jo ikke ideelt.
Okay, nå gikk jeg litt utafor det du spurte om.... men for å svare konkret (eller så konkret som jeg kan): Noen får faktisk et boost av å ha en og annen helg hvor de slapper litt mer av og spiser mer karbohydrater enn kuren tilsier, mens andre igjen får problemer. Ikke bare med at vekta går opp, men at de blir sugne på mer karbohydrater. Mulig du bare må være streng med deg sjøl (og jeg veit det er lettere sagt enn gjort).
Tilbake på hesten.... det er vel mitt eneste råd.
Og lykke til :)
PS.... man kan gå ned med høyere karbohydratinntak (altså være i ketose), men på et så tidlig tidspunkt ville jeg nok ikke eksperimentert for mye.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.