< Tilbake til oversikten

Avocado?

#1

blomkarse sa for siden:

Jeg forsøker å følge Fedon, og vet at det er lite karbohydrater i avocado, men masse kalorier... Skal jeg holde meg unna avocado for å gå ned i vekt?:confused::confused: Eller kan jeg spise det med god samvittighet?


#2

Fedonisten sa for siden:

Hei Blomkarse

Skjønner godt at du lurer på dette med avokado, for det er ikke helt til å bli klok på i begynnelsen.

Avokado inneholder masse kalorier - som du sier - men det er en veldig gunstig fettkilde. Faktisk anbefales det at man bruker avokado i kosten pga. det gunstige fettet, så spis avokado med god samvittighet. Personlig ville jeg ha begrenset det til ca. 1/2 om dagen (som hovedregel) og passet på å ha tilstrekkelig med proteiner til.

:klem: fra Fedonisten


#3

blomkarse sa for siden:

Tusen takk,

Synes dette er litt forvirrende, men kommer nok inn i det sånn litt etter hvert.


#4

magdalena sa for siden:

Hvordan spiser dere avokado?Jeg,mener,det smaker jo overhodet ikke godt,synes jeg!men selger jo mye av det på jobb...:o


#5

mofe sa for siden:

Funker bra i wok :)

Og lage guacamole av det er jo nydelig :) Men den bør være litt bløt, da :p

Ellers kan man fylle den med reker og majones!

Kommer jeg på mere da...?
Nei :cool:


#6

Tidligere bruker sa for siden:

Jeg bruker å ha avokadoen i salat eller så har jeg reker oppi avkokadoen.
Det er helt digg syns jeg:D


#7

blomkarse sa for siden:

Litt olje, salt og pepper.. NYYDELIG


#8

magdalena sa for siden:

Reker spiser jeg ikke:kadetgaar ..Smaker veldig fælt,eller er det konsistensen jeg ikke tåler..Men wok,det må være såfall tingen.Tror jeg spiste den helt uten noe når jeg prøvde den.


#9

blomkarse sa for siden:

Glemte kaviar..


#10

blomkarse sa for siden:

.... og guacamole..

og DER hadde jeg 25 innlegg og kan gi ryktepoeng!!!:D:D


#11

Tidligere bruker sa for siden:

Javisst er det nyyyyyyyyyyyydelig!!


#12

Tidligere bruker sa for siden:

Har du oppskriften?


#13

Nille sa for siden:

Det finnes like mange oppskrifter som det finnes mexikanske mammaer !

GRUNNOPPSKRIFT
1 avocado (deles i to og steinen tas ut, knuses med gaffel)
1/2 ss sitronsaft has oppi (for å hindre misfarging - og for smak)
1 hvitløksfedd (eller mindre)
litt salt
småhakket løk (1 ss er nok)
hakket tomat (ta ut kjernene før du skjærer den opp- 1 ss er nok til en avocado, men ta det på gefylen)
hakket koriander (urten)
og hakket jalapeno pepper om du vil.

Jeg lager som regel en diger bolle, minst 4 avocadoer - vi spiser det med skje her i huset ! Oppskriften (som kan varieres slik du vil) har jeg fått av min mexikanske venninde Becky ....

Broren min bor i Houston og har lært å lage den med 1 ss tomatsalsa oppi isteden for hakket tomat og jalapeno. NOEN har rømme i, men det er bare nordmenn tror jeg.

Det er viktig at den knuses med gaffel, da får du rikig konsistens. Lager du den i kjøkken maskin eller av for harde avocadoer blir det feil !! Enten for fint eller for kornete !


#14

luringen sa for siden:

er også godt med spekeskinke og rømme til...


#15

Silje2011 sa for siden:

Spis det sammen med ananas :-)
Ananas øker jo forbrenningen har jeg hørt :-)


#16

Krøllerellerei sa for siden:

Jeg pleier dele avocadoen i to, ta ut steinen og så bombardere den med gaffel og skvise sitron oppi. Grovrevet pepper på og så spiser jeg herligheten med teskje.


#17

Carisma sa for siden:

Det er vel et argument som stammer fra de som utvikla ananas-kuren i sin tid... Som er like humbug som suppe-kuren, kaffe-kuren, grapefrukt-kuren og alle de andre mirakelkurene... :o
Dessuten har ananas masse karbo!


#18

Silje2011 sa for siden:

Det kan nok hende, men har spist det endel idet siste og tror man nok på det sjøl så blir det "virkelig" tror jeg :p


#19

swimzy sa for siden:

Hva kan man bruke av andre proteiner til avokada`? jeg liker ikke reker eller slik type sjømat dessverre:( kan man bruke skinke istedet?


#20

Kitt sa for siden:

Bruk hva du vil, du1 Er ikke noe fasitsvar på det! Kan tenke meg at det er godt med spekeskinke eller fenalår..... Noe salt i hvert fall, da avocado ikke smaker mye alene!

Eller baconost!:D Eller skinkeost!


#21

Ina64 sa for siden:

Jeg spiser gjerne avokado (med sitronpepper) sammen med eggerøre og litt spekemat + rømme.:) Eller bare avokado og stekt egg.


#22

swimzy sa for siden:

nå tenkte jeg på til kveldsmat, orker ikke så mektig mat til kvelden!


#23

unaturligslank sa for siden:

Hvis man bare skal spise en halv pr dag, hva gjør man da med den andre halvdelen?
Den blir jo fort stygg.


#24

Kitt sa for siden:

Du spiser den delen stenen ikke sitter fast i.
Den delen stenen fortsatt sitter i, drypper du med litt sitron og oppbevarer i en TETT pose i kjøleskapet en dag eller 2!:)

Og om den er litt brun på toppen, det er bare oksidasjon og betyr ikke at avocadoen er ødelagt, bare misfarget!:p



#26

FakeSmile sa for siden:

For de som er glad i hvitløk og reker, vil jeg dele min beste avocado"oppskrift"

Jeg elsker avocado til absolutt alt, og kan gjerne spise det i salat, taco, alene etc etc. Men:

Beregn 1/2 til 1 avocado per person, og mos sammen i en bolle helt til du bare har litt små klumper igjen! Deretter tilsetter du litt rømme etter ønske(den skal gjerne bli ganske lysegrønn, men ikke svømme i rømme)

Når dette er rørt ut, presser du hvitløk, (jeg kan godt bruke en halv til en hel hvitløk til meg selv alene, men jeg elsker hvitløk) og har oppi. Rør godt. Deretter slenger du oppi reker etter ønske.

Ta da! Sleng gjerne litt dill oppi, dette er godt, og gjør så retten ser enda bedre ut!

Skal du servere i selskap, kan det være fancy å ikke ødelegge avocadoskallene, og bruke de som bolle oppå en fin tallerken, og legge et par reker samt en kvast med dill på toppen. Legg gjerne også med en lite sitronbåt, noen liker det og!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.