< Tilbake til oversikten

Hvordan overleve en LKHF diett uten å føle seg kvalm?

#1

pandashake sa for siden:

Hei!
Jeg prøver meg her på en LKHF diett.. min første opplevelse er at jeg får en veldig fornemmelse av kvalme og ubehag av å spise alt dette fettet. Til måltidene har jeg alltid salat eller grønnsaker til.. men føler fremdeles at alt dette fettet blir veldig overveldende.. noen tips og råd??


#2

Georgine sa for siden:

Det er vanlig å være uggen i begynnelsen, men det går over.

Hvor lenge har du holdt på?


#3

Coopteddy sa for siden:

Hvordan får du i deg fett? Ikke alle typer fett er like "påtrengende", så kanskje du kan gjøre noen endringer der og slippe kvalmen?


#4

Rin sa for siden:

Det kan være lurt å ta en gradvis overgang til et kosthold med mer fett og mindre karbo, så både mage og smaksløker rekker å henge med. :cool: Ellers så er det jo ikke sånn at maten trenger å svømme i fett - finn de fettkildene du trives best med!


#5

bamseline34 sa for siden:

de første dagene var helt grusome på LCHF, jeg spydde som en gris. men så gikk det over. er på slutten av min 2 uke.


#6

pandashake sa for siden:

takk for tips!
Jeg er nokså i startfasen, spist egg og bacon, kyllingsuppe på fløte og grønnsaker, salater med feta og kylling.. tenkte jeg skulle prøve å lage meg ett lavkarbo brød med fiberhusk ettersom mim favorittfrokost har alltid har vært brødskive med ost, rømme, tomat og avocado.. : ) det går seg vel til..:)


#7

Photobscura sa for siden:

157cm sitt tips om å ha en gradvis overgang er et prima råd! Det er et lite sjokk for kroppen dersom man kaster seg rett på et kosthold med lite karbohydrater og mye fett. Men det går over så fort kroppen har vent seg!
Ellers er ingefær helt genialt mot kvalme! Kjøpe fersk ingefærrot og skjær i små skiver og la trekke noen minutter i varmt vann. Gjerne sammen med et par skiver sitron.


#8

nilmor sa for siden:

Hvorfor er det så avgjørende å kjøre på med fett, ved å forholde seg til å spise kjøtt og fisk av forskjellig slag, får man ikke i seg nok da?


#9

Photobscura sa for siden:

Av flere grunner; cellene trenger næring. Nå man tar vekk kroppens foretrukne energikilde (karbohydrater, foretrukket fordi det er den raskest tilgjengelige energien) så trenger kroppen noe annet for å få energi, nemlig fett. Proteiner fungerer ikke som energi, men byggesteiner. Fett er også veldig energirikt, og fører til at man blir fort mett, og gir kroppen en veldig jevn energitilførsel og stabilt blodsukker. Mange av de viktigste organene i kroppen er helt avhengig av fett, som hjertet, huden etc. På et ketogent kosthold bør fettandelen prosentmessig ligger på >70%. Det høres mye ut, men ettersom fett har over dobbelt så mye energi som karbohydrater, blir det ikke så mye i mengde.


#10

Rin sa for siden:

Fett kjøtt (ribbe, nakkekoteletter, medisterkaker, etc) og fet fisk er utmerkede fettkilder, men om det er nok avhenger jo av hvilken energifordeling man prøver å oppnå.

Det er jo ikke "avgjørende å kjøre på med fett" innen alle lavkarbofilosofier - men dersom man for eksempel velger en ketogen diett, som ketolyse, skal man ha et minimum av karbohydrater - og energien skal hovedsaklig komme fra, nettopp, fett. Da er det viktig å få i seg nok til at kropp og hode fungerer! Om man støtt er sulten og det ikke går lang tid etter et måltid før man vil ha mer mat, betyr det ofte at man spiser for lite fett.


#11

Rin sa for siden:

Bloggeren Lena Beatrice har skrevet en fin og informativ post om "Alt dette fettet". :)


#12

annex sa for siden:

Prøv å finne fettkilder som du "liker", så du slipper å "tvinge" i deg maten.

Jeg har cocosa i kaffen, kaldpresset rapsolje i smoothien, og det er fettkilder som jeg ikke merker at jeg får i meg.
Avocado, som er nevnt er helt suveren, man kan lage guacamole og bruke til mange slags middagsretter (i alle fall liker jeg det). Og laks med rømme og agurksalat glir alltid ned her.

Anbefaler linken til Våre fantastiske lavkarbosauser, der fins det mye å hente.

Lager meg gjerne en digg-tallerken, med biter av forskjellige oster, litt eggerøre (med en fløteskvett i), litt røkt og litt speket skinke, litt spekepølse, oliven, avocado, rødløk, rekesalat/majones osv osv og spiser som en tapastallerken. Nyter det og savner ikke brød.

Det med kvalmen gir seg nok, men tenker du på alle mulighetene du har til god mat, så finner du fort noe du kan spise, som du virkelig har lyst på.

Tror det er viktig at du varierer maten og kan glede deg til maten, og ikke føler at du må "tvinge" i deg "fettranden på koteletten". Spis heller kjøttdeig, lag tacovarianter osv. Det fins så utrolig mye god mat der ute! Her på forumet finner du masse gode oppskrifter, minner om at det er best å søke på forsiden, i google-søket der.


#13

Nicpins sa for siden:

Og så er det viktig å huske på at kroppen er på avrusning fra karbohydrater/sukker den første tiden da :ja: Karboavhengigheten er så sterk hos de fleste at de opplever abstinenser på lik linje med å skulle slutte med narkotika. De to første ukene kan være ille for mange.


#14

Bestemamma sa for siden:

Det fins noe som heter bitterstern på helsekosten. Den virka for meg :)


#15

tjeldberg sa for siden:

Skriver under på denne, prøvd begge deler jeg.. sliter ennu til tider med karboen..


#16

Nicpins sa for siden:

Me2. :cool:


#17

nilmor sa for siden:

Takk for gode tips :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.