< Tilbake til oversikten

Skorpiabrød

#1

Skorpia sa for siden:

Det er lenge siden jeg lagde det såkalte skorpiabrødet,og jeg vil faktisk anbefale å endre en del på oppskriften,har ikke bakt det originale på lenge. 1 år ca.

Inneholdet f.eks av glutenmel bør f.eks byttes til soyaprotein. Og soyamel kan byttes til valnøtter etc.
Og gjær kan erstattes med 1 ss bakepulver.
Glutenmel bør en være forsiktig med for det er ikke alle som tåler det,og i og med at det inneholder rester av selve melet (ca 2%) kan det være at noen ikke tåler det genet i melet.
Dette er jo noe usikkert i og med at det ikke er forska på det.(så vidt jeg vet) men mange påstår at de tåler spelt og ikke hvetemel. Spelt er jo urmelet og er ikke genmanipulert.

UPS: Husker nesten ikke oppskriften lengre,så jeg tror jeg må lage et nytt prosjekt snart.
Dette blir jo for de som kan øke karbomengden litt,men for de som skal holde seg på 15 om dagen,blir det uansett vanskelig med dette.

Jeg har prøvd brødmixer både fra Atkins og Keto et eller annet ,og jeg synes ikke noe av det var godt,men det hjalp rett og slett å tilsette kli og linfrø for å bli kvitt usmaken.
Dvs. bortkastede penger å kjøpe brødmix fra Amerikanske selskaper.

Håper noen får noen gode ideer av dette,hvis de synes soyaproteinbrød blir for kjedelig,og kan øke mengden karbo pittelitt!!!!

(PS.det er helt greit å ta utgangspunkt i soya(protein)brød.og finne sitt eget favorittbrød)
Vær ikke redd for å eksprimentere bare pass på at det ikke blir for tørt,da kan det bli litt for lite heving.

Lykke til


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.