jeg har gjort det.går fint det men du kan sef ikke regne med at det blir 100 prosent som det var i oppskriften, men det blir godt.
bakemix er fint,jeg synes det er det som passer best å bytte ut med melet,for det smaker nesten ingenting.
jeg har prøvd soyamel,det smakte IKKE godt,syntes jeg da.
fiberhusk får deigen til å binde seg.
vis du er glad i saus så bytt ut meljevningen med eggeplommer.
Hei, jeg er også helt fersk på lavkarbo og sliter litt med å skjønne meg på "melerstattning". Sålangt har jeg brukt pofiber i sånne "lappebrød" (fant oppskrift inne på lenebeatrice sin fantastiske blogg.) Ellers har jeg vært og kjøpt meg soyaproteinpulver. Vil gjerne bake brød og feks lage fiskekaker ol. Vet at jeg kan sløyfe "mel" i fiskekakene, men tanken min er å gjøre ting på mest mulig " vanlig" måte.... Om det gir mening?
Iallefall, dess mer jeg leser, dess mer usikker blir jeg. Hadde vært fint å høre fra noen av "proffene" her inne som bruker forskjellige typer "melerstattning" og som kanskje hadde erfaring med hva som er godt å bruke til hva...
Gitte
Jeg er temmelig fersk i faget jeg og men har rukket å prøve og feile litt. Kjøpte aller først cocos mel. Er glad i den smaken og den er jo og litt søtlig så tenkte det kunne passe fint til å lage vaffler. Hadde masse egg og litt rømme i tillegg men den røren kunne ikke stekes i vaffeljern uansett hvor mye jeg smurte jernet. Cocos mel binder ikke sammen alene. Hadde heldigvis fiberhusk i hus uten at jeg egentlig visste hvordan det ville fungere. Røren ble heldigvis litt mer samarbeidsvillig men jeg valgte å steke små pannekaker isteden- de ble faktisk gode. I dag laget jeg vaffler av soyaprotein mel og de var kjempe lett å få ut av jernet og kjempegode;)
jeg ville bare hatt oppi til jeg kjente at konsistensen blir som jeg ønsker den
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.