< Tilbake til oversikten

Lavkarbo og alkoholinntak

#1

Vegard L sa for siden:

Hvorfor opplever noen å bli fortere full/fullere når de spiser lavkarbo enn tidligere, når kostholdet inneholdt mer karbohydrater?

Når vi ikke inntar mye karbohydrater gjennom maten vi spiser, er kroppen avhengig av å lage sin egen glukose, gjennom en mekanisme som heter glukoneogenese. Her blir glukose syntetisert fra aminosyrer og triglyserider, for å dekke behovet til de cellene som er avhengig av glukose, som hjernecellene (det som ikke dekkes av ketoner).

Etanol blokkerer denne prosessen. Når vi drikker alkohol får vi altså ikke produsert egen glukose, og matinntaket blir derav den eneste kilden til blodsukker. Spiser vi lite karbohydrater, vil blodsukkeret bli lavt når vi inntar alkohol, og vi blir fortere full!

Dette kan også sees på som en fordel. Tåler du mindre, blir byturen billigere, og kroppen utsettes for en mindre mengde alkohol totalt sett!


#2

Trj sa for siden:

He he... eller byturen blir katastrofal. Dersom du ikke holder tunga rett i munnen og husker at du tåler mindre. :D


#3

Vegard L sa for siden:

Det har også forekommet ja. :P


#4

Glorfinia sa for siden:

Dette var nytt for meg. Men hva med lavt blodsukker gjør at vi blir fortere fulle? Lavt blodsukker i seg selv blir man jo ikke full av, hehe. Har det noe med opptaket av alkohol i blodet å gjøre eller noe? Mulig jeg spør om helt åpenbare ting, men jeg kan ytterst lite om det.


#5

Cassiopeia sa for siden:

Jeg leter og leter, men finner ikke igjen kilden...
Jeg har lest i en eller annen "kvalifisert blogg" (Kan det være Espen Rostrup?) at alkoholforbrenninga er litt annerledes i ketose. PÅ samme måte som Cocosa, går alkoholen rett i levra. Levra produserer ketoner av alkoholen, mens det setter omdanninga av fett på vent. I denne prosessen skapes det som gjør oss fulle.
-Dette skal altså skje raskere i ketose, og dermed blir vi også fulle raskt, og også fullere enn høykarbere.

Kan noen hjelpe meg med kilder til dette?


#6

Cassiopeia sa for siden:

Jeg fant, jeg fant. Rett nok i et innlegg her på forumet, men dog mye bedre forklart enn jeg klarer sjøl.


#7

Glorfinia sa for siden:

Men da har det ingenting med lavt blodsukker i seg selv å gjøre, og det at etanol blokker glukoneogenesen, men rett og slett fordi alkohol er lettere å forbrenne, så kroppen velger det?


#8

Trj sa for siden:

Ja. Og når promillen er ute er det rett i fettforbrenning igjen. Hurra ! Dersom man ikke mister dømmekraften og kjører på med kebab eller pizza eller verre ting ! Har funket som f*** for meg :D

NB NB Selvsagt lavkarbo-alkohol


#9

Dolsi sa for siden:

Kan ikke si at jeg har merket noe til det.
Bøtta i meg hvitvin på byen i går. Formen var helt fin den, ikke overstadig :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.