Måtte ha en matbit i farten i går og glad og fornøyd kjørte jeg i meg tre fiskekaker, varme fra ferskvaredisken. Først etterpå så jeg at det faktisk var innholdsdeklarasjon på "veielappen" og fikk bakoversveis - de inneholdt 23% - tjuetre! - fisk! Ikke så mye som en fjerdedel av "fiskekaka" var fisk! Ikke rart jeg gikk rundt og feis resten av dagen... :o
Men det skulle ikke vært lov å selge det som fiskekaker, det burde vært solgt som kaker av potetstivelse med litt fiskesmak... Sende en mail til Ica kanskje? :ja:
Skjønner ikke det som står der,jeg!
Alaska pollock er jo en slags torsk, og hva er hvitlaks? Surimi er vel noe sånt som crabsticks......
Men om det er 95% fisk, hvordan kan det være 22% melk?
Jeg antok at 95% av fisken i kakene var alaska pollock, men det er sannelig ikke godt å si! Det kan jo ikke være 23% fisk + 95% fisk + 22% melk + div annet?! Det blir jo et innhold på nærmere 150%!
Fikk svar fra Ica, men jeg ble ikke mye klokere av det:
Hei!
Takk for at du henvendte deg til oss.
Vi holder, på med en forenkling av ingredienslisten, som vil gjøre det lettere å forstå alle prosentandelene. Vi har nemlig ønsket å være veldig nøyaktige når vi har merket dette, mens det for kunder tvert imot har blitt oppfattet altfor vanskelig.
Surimi er en "fiskemasse" som til sammen inneholder 95% fisk. Denne står da deklarert inni mellom alt det andre.
Altså inneholder fiskekakene antagelig max. 44% fisk ettersom denne fiskemassen (høres helt jævlig ut....) står som nr. 2 på ingredienslista. Kanskje? Tror jeg holder meg til annet fra ferskvaredisken heretter, det var i grunnen lite fiskekonsistens på dem også... Synd, for varme fiskekaker er faktisk veldig godt å mumse. :)
Okei!:p
De skal ha for kjapt svar, men det hadde jo vært fint å bli litt klokere også!
Svaret var jo nesten like tåkelagt som innholdsfortegnelsen!;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.