Jeg har laget de nå, hadde i en ss sukrinmelis og en dæsj smeltet smør, men røra ble utrolig limete. Lurer på om det er soyamelet som gjorde det, skal prøve med mandelmel neste gang. Brukte veldig lang tid på å steke de siden røra ble så kompakt. Hadde oppi massevis av både rømme og fløte (lagde dobbel porsjon), men måtte spe på med en god del vann også, allikevel var den veldig tykk og gummiaktig. Har latt de stå på svak varme en god stund etter å ha fått riktig farge på ene siden....og de smaker jo himmelsk da! Som sveler skal gjøre :)
Jeg skal ha dugnad på min datters fotballcup i morgen, skal sikkert stå og steke vafler...da blir det godt å ha med seg noen skikkelige gode substitutter :D
Kjempegode! =)
Jeg brukte grovt mandelmel i stedet for soyamel, og det funket utmerket for min sin del! De er ikke like faste som ekte "sveler", men smaker uansett kjempegodt! =)
Disse gleder jeg meg til å prøve i helgen. Ungene mine har blitt bortskjemt med alt for mye amerikanske pannekaker de siste årene, og jeg har ikke lagd det på lenge. Det blir mye egg og bacon for tida, da. :)
Disse var kjempegode! Luftige og deilige med mild smak av egg. Brukte lang til på å steke dem, hadde baconfett/olje i panna. Veldig mettende, og nydelige med smør på eller jalapeno-ost. Anbefales! :D
Tusen takk for denne faktastiske oppskriften... Disse lappene var helt nyyyydelig.... jeg gjorde noen små forandringer utifra hva jeg hadde i kjøkkenskuffa, og bytta ut soya mel (som jeg ikke klarer smaken og luka på) med kokosmel og så tilsatte jeg en t-skje sukrin og litt mindre salt.... Det var helt nyyyydelig... Jeg fikk 4 store lapper av denne røra og spiste meg stappmett på to.... spiste de med bremyk på, og kan bare tenke meg hvor godt det ville vært med pisket krem og bær til (men har ikke tilsatt bær inn i kosten min enda)...igjen... takk for oppskrifta, redda frokosten min idag :)
Prøvde dem i dag tidlig! Jeg brukte (som andre her) mandelmel.
Var kjempe gode når de var nystekte med litt kremost på!
mmm... dette blir en ny hit på frokostbordet!
Jeg fikk også 4 stk- 2 til frokost og 2 blir til mellommåltid før trening senere!
Veldig gode! :)
Mitt soya-mel var blitt for gammelt og smakte forferdelig, så jeg lagde lappene med en ss kokosmel, 0,5 ss mandelmel og 0,5 ss glutenmel. Og så hadde jeg litt rømme, fløte og litt smeltet smør i røren (prøver å ikke bruke for mye fløte, derfor smøret). Ble veldig bra resultat!
Finnes det flere typer mandelmel?? Jeg fulgte oppskriften slavisk og "røra" ble som betong :eek:
Jeg måtte bruke to bokser med rømme, en halv med fløte og masse vann for at det i det hele tatt skulle ligne på noe som heter røre......:o Og så tok det en evighete å steke det.... Hva kan jeg ha gjort galt?:confused:
Ja, fåglarna vet hva jeg har gjort, Nellie, men jeg vet ikke om denne oppskriften får beholde plassen sin under "favoritter" :eek: Er ikke noe glad i lage mat i utgangspunktet, så når det blir fiasko frister det ikke til gjentagelse akkurat. Kanskje prøve med kokosmel neste gang..
Nå fikk jeg sjekket, Nellie, og JEPP du hadde rett..... :o Da må jeg antagelig bruke ikke-avfettet mandelmel til denne oppskriften da. Men hva kan en bruke det avfettede melet til?
Å, jo. En ting. Karamellpinner ( brune pinner). De eneste gode småkakene uten sukker, gluten og stivelse jeg har smakt. Bakes alltid til jul her i huset.
Nå sa jeg vel etter min smak.:p Jeg baker også karamellpinner til jul. Med hjemmekverna mandelmel, som er tørket litt i ovnen.
Alt med mandelmel smaker forferdelig, etter min smak. Men det er mange som bruker det til alt mulig da. Smaken er som baken.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.