< Tilbake til oversikten

Lørdagsgodt

#1

Simpfan sa for siden:

Nå er det helg og jeg har ikek spist noe godt i uka, klart meg bra faktisk. Men nå e rhelgen her, så da vil jeg kunne unne meg noe. hva kan jeg spise? Fleskesvor såkalt bacongull mener jeg å lest at noen bruker, og cola zero? Kan dette være mitt lørdagsgodt? Liker også godt chilinøtter eller saltede nøtter, kan jeg spise det? Er ikke særlig begeistret for 70% sjokolade, men har noe marsipan med sånn mørk sjokolade på, dette går? Skal etterhvert lage egen marsipan med sukrinmelis, men har ikke fått tid enda. Hvor mye karbohydrater er forresten en anfealt dagsdose for å gå ned ca 1 kg om dagen, eller annenhver dag? Hvordan regner man ut antall karbo hvis man kjøper en pakke som det står pr 100 g, og det er da 10 karbo i den?


#2

marjusen sa for siden:

1 kilo om dagen eller annahver? Det er litt av noen forventninger du antyder her vil jeg påstå. I tilegg vil du spise masse kunstig søtning OG marsipan med mørk sjokolade;)


#3

senorita sa for siden:

Chilinøtter er ikke lavkarbo... les innholdsfortegnelse på alt du spiser, der ser du hva som er lov og ikke.. vanlig marsipan er ikke.... 1 kg i uka mener du forhåpentligvis? :p


#4

AntoniaM sa for siden:

Hvis du er glad i oster som camenbert eller brie, er det et godt alternativ som lørdagsgodt.

Jeg putter osten i mikroen noen sekunder (varierer litt fra ost til ost, men fra 15 - 30 sek). Da blir den myk og mer dessert-aktig. Jeg spiser den gjerne med noen hvalnøtter til.


#5

Svima sa for siden:

Det er mange fine oppskrifter her inne du kan bruke:)
Sjokoladedrøm er en av mine favoritter i helgen.
Søk og du finner masse:)
Kos deg, men -1 kg. om dagen er store forventninger:)


#6

Simpfan sa for siden:

Tusen takk for tips. er ingen karbo i brusen jeg har kjøpt nå. Men jeg har laget mye burs selv. med min soda stream. hvordan er dette? Innholdet som står på min lemon lime concentrate er:
pr 100 ml:
energi: 62 kj/(14,8 kcal)
Protein: <0,1 g
Karbohydrater: 3,4 g
fett: <0,1 g
natrium: 12,65 mg



#8

Rin sa for siden:

Gratulerer. :) Det er veldig lurt å ta minst 14 dager sammenhengende uten søtt eller snacks, da vil "behovet" for det ha sjansen til å forsvinne, og du vil kanskje oppleve at du ikke prioriterer/savner godteriet like mye.

Fleskesvor/bacongull er i prinsippet ok - sjekk nøye på varedeklarasjonen, så du ikke kjøper det som egentlig er laget av mais og annet guff. Fleskesvoret er veldig salt, så det er lurt å være forberedt på litt midlertidig vektøkning i form av vann - og ikke få panikk...

Hva angår cola zero og pepsi max etc er det individuelt om man tåler det eller ikke. Noen opplever blodsukkersvingninger som følge av det, andre ikke. Så lenge det kommer i tillegg til, og ikke istedet for, rent vann, kan det fint være lørdagskos. :)

Chilinøtter er ikke lavkarbo - peanøtter har høyt karbohydratinnhold i seg selv, og det "skallet" rundt dem er jo laget av mel...

Nøtter er enda en sånn individuell ting - noen kan fint spise litt, andre går overhodet ikke ned i vekt om de spiser det. Du bør slå opp næringsinnholdet i forskjellige nøtter - de "lovligste" er paranøtter, valnøtter, hasselnøtter og mandler. Dessverre har pistasj-, pea- og cashewnøtter ganske høyt karbohydratinnhold.

Jeg ser du mente "i uken", ikke "om dagen". :cool: Husk at stress ikke fører til noe godt - gi kroppen den tiden den trenger. Hvor mye karbohydrater er egentlig avhengig av hvilken kostfilosofi du ønsker å følge. Dersom du vil følge en ketogen retning, vil du måtte begrense dagsinntaket til 20 kh eller mindre.

Her forstår jeg ikke helt hva du spør om? De fleste matvarer oppgir mengde karbohydrater per 100 gram. Hvis matvaren har 10g karbohydrat per 100 gram, må du veie den mengden du vil spise, og regne det ut, eller la et program som diett.no regne det ut for deg.


#9

Kitt sa for siden:

Er det pr dl konsentrat er det vel ikke så ille, avhangig av blandingsforholdet seff. Er det pr dl ferdig drikk, blir 3,4karber for mye!;)


#10

TrillTrall sa for siden:

Du veier det du har tenkt å spise og regner deretter ut hvor mange karber det blir i det.

La oss si at du skal spise noe som inneholder 8 karber / 100 g. Hvis du spiser 150 g blir det 8x1,5 = 12 g karber (1,5 = halvannet hundregram). Spiser du 50 g blir det 8x0,5 = 4 g karber (0,5 = et halvt hundregram).


#11

Simpfan sa for siden:

diet.no var kjempe bra side. har registret meg der nå og har regnet ut at i dag har jeg spist 21,29 karb. Dette er vel bra start eller. er vel ca 30 om dgane, eller er dette mye?


#12

Sukrin sa for siden:

21 karber om dagen er bra. Kan være ketose, det. 30 er også bra. Som nevnt tidligere kommer det veldig an på hvilken filosofi du vil legge deg på.

Ketolyse er vel ca 15-20 karber
Atkins induksjonsfase er 20karb
LCHF og mer livsstil ligger på rundt 70 karber (og opp mot max 100)

Du bestemmer. Desto mindre karb, desto fortere går du ned vekt...


#13

TrillTrall sa for siden:

Ikke nødvendigvis, det er flere her inne som må ha litt karber for å gå ned i vekt, men som stopper i vektnedgang om karboinntaket blir for lavt.


#14

Simpfan sa for siden:

Disse oppsriftene synes jeg virker veldig spennende og gode, men jeg har modifisert litt, kan noen her inne se om noe av det jeg har skrevet i parentes som er i stedet for ingrediensen foran? Og om dette vil funke?
Lakrisgodteri

Ingredienser:
100 gr vann
340 gr sukker (Druesukker eller sukrinmelis)
108 gr druesukker
Cirka 5,5 ss lakrisekstrakt
Cirka 2,5 ss salmiaksalt
1 ml Anisolje
Termometer
Slik gjør du det:
Start med at putte ingrediensene i en gryte i ovennevnte rekkefølge. Legg lokk på gryten, uten å røre rundt.

Kokeplaten settes på 3/4 varme. La massen varme opp til kokepunktet. Når det begynner å komme kraftig damp ut under lokket på gryten, tar du lokket av og stikker termometeret ned i gryten.

Uten å røre rundt, følger du med til massen når opp til 160 grader. Deretter skal massen nedkjøles til cirka 120 grader. Nå kan ingrediensene blandes. Massen helles ut på en teflonmatte eller tilsvarende underlag. Vent til å den får hinne og kan formes til en klump. Nå strekker og river du i massen, inntil du skal klippe den.

Klippingen foregår ved at man trekker en pølse ut av klumpen og klipper den i passende stykker. De nyklippede og lunkne stenger må ikke røre hverandre slik at de klistrer seg sammen.

Oppbevares tørt og kjølig, eventuelt med litt melis.

Lakris-iskrem
Ingredienser:
1 pakke kremfløte
3 egg
2-3 ss sukker, eventuelt melis (Sukrinmelis?)
1 pose lakris-twist (Annen type lakris som finnes?)
Slik gjør du det:
Pisk fløten stiv. Pisk eggedosis med sukker/melis. Bland eggedosisen med kremen. Smelt 2/3 av lakrisen og bland den inn i massen. Hakk resten av lakrisen og ha den i kremen.

Sett isen i fryseren i noen timer, rør innimellom. Eller aller helst; bruk ismaskin, da får du den kremete gode konsistensen.

Lakrisfudge
Ingredienser:
3 kopper sukker (Hva med druesukker her, eller sukrinmelis)
1 ¼ kopp melk (Hva med Fløte)
¼ kopp lys sirup (Noe i stedet for syrup?)
2 ss smør
4 ts anisfrø
Termometer
Slik gjør du det:
Kle en firkantet panne med folie, eller spray folien med matlagingsspray. Alternativt kan du smøre pannen.

Rør sammen sukker, melk, anisfrø, sirup og smør i en stor kjele. Varm opp over middels varme under omrøring til blandingen begynner å koke. Rør bare et par ganger slik at ikke anisfrøene brenner seg fast i bunnen av kjelen.

Kjøl ned blandingen til 120 grader på termometeret. Pisk til blandingen begynner å miste glansen. Hell den raskt over i en smurt panne. La det kjølne, og del så opp i passende ruter.

Anisgodteri
Ingredienser:
3 kopper sukker(Hva med druesukker eller sukrinmelis)
1/3 kopp vann
1 ts rød konditorfarge(Man må ikek ha dette? Eller er konditorfarge ufarlig og uten karbo)
1 ½ kopp hvit sirup(Annet enn syrup?)
1 ts anisolje
Termometer
Slik gjør du det:
Kok sukker, vann og sirup til 290 grader på termometeret. Fjern kasserollen fra varmen og tilføy anis og fargestoffer. Rør godt og hell over i en smurt panne. La blandingen få avkjølt seg.

Begynn merke den med å tegne linjer i den ved hjelp av en kniv. Følg de samme linjene om og om igjen til den begynner å stivne. Legg press på kniven for å lage dype nok linjer. Bryt det i stykker til små biter etter at det blir hardt nok.


#15

Kitt sa for siden:

Druesukker kan du IKKE bruke!:eek:

Du må nok bruke sukrin eller sukrinmelis, Splenda eller Natreen!

Ofte blir det ikke vellykket å erstatte /endre på vanlige oppskrifter. Kun sukker oppfører seg som sukker, liksom, og erstatninger gir ofte helt andre resultater!:p


#16

Simpfan sa for siden:

Trodde druesukker var bra å bruke jeg, hva skal man bruke i stedet for det?


#17

Kitt sa for siden:

Druesukker er jo så og si rent sukker (95%) som tas lett opp i kroppen og gir hyper blodsukkerstigning, akkurat det du skal unngå på lavkarbo/ketolyse!

Hva du skal bruke i stede, ramset jeg opp i forrige innlegg, sukrin, sukrinmelis, Splenda eller Natreen. Gidder du, kan du bestille forskjellige typer Stevia på nett! Er ikke lov som næringsmiddel for mennesker i Norge, men har vært brukt i feks Japan i 1000vis av år!!

Om du vil unne deg litt digg i helgene, sjekk oppskriftsforum her inne og bruk oppskriftene derfra. Da kan du være ganske sikker på at du kun får i deg lavkarbo- godis!


#18

Simpfan sa for siden:

Fant en side som selger diverse som sukrin og sånn. www.okosjokolade.no
Kan man bruke yakonsirup og/eller agave sirup i stedet for hvit og mørk sirup?


#19

lifejack sa for siden:

Agavesirupen kan du ikke bruke (mye av) hvis du ønsker å være i ketose, siden den inneholder masse fruktose. Yaconsirupen er litt bedre, da det meste av søtsmaken kommer fra fruktooligosakkarider (fos) som vi ikke klarer å fordøye. Vær allikevel obs på at fos mater de gode tarmbakteriene, så hvis du prøver deg på yaconsirup, så begynn med veldig lite og trapp opp, hvis du ikke ønsker snakkesalige tarmer;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.