Jeg startet på lavkarbo i oktober og har vært meget godt fornøyd med det. I starten var jeg veldig kreativ i matveien og prøvde ut nye retter stadig vekk - godt hjulpet av forumet her.
Nå har jeg gått meg litt inn i et fast spor og vil gjerne ha tips til mer variasjon. Og det er aller helst "middagstilbehøret" jeg trenger hjelp til.
Pr nå bruker jeg en del jukseris, wokede/stekte grønnsaker (blomkål, brokkoli, sopp, løk, grønne bønner, sellerirot, spinat, kinakål) og vanlig salat.
Jeg lager også en del formretter og da blir det gjerne noen av de samme grønnsakene i forma.
Som saus bruker jeg ofte rømme eller creme frech, enten separat eller blandet inn i woken/formretten. Noen ganger lager jeg saus på basis av hermetiske tomater.
Når det gjelder hovedretten er jeg flinkere til å variere: Mye fisk, alle typer kjøtt, kjøttdeig, kylling, kjøttboller mm
Har noen tips til mer variasjon, ev nye kryddere eller "sauser" til wok'en som kan gjøre hverdagsmaten mer spennende?
Synes det er masse gost tilbehør til middagen :)
her er noe jeg kommer på i farten:
Blomkål/sellerirot mos
Sellerirot fries
Sopp-løk-squash stuing
Blomkål og brokkoligrateng
Fløtegratinert sellerirot eller jordskokk
Stuing med spinat
Stekt jukseris med hvitløk og purre
Det ligger sikkert masse andre tips her inne eller i andre lavkarboblogger :)
Takker og bukker for gode tips. Har vært innom de linkene som fåreslås noen ganger før, men alltid godt med en påminnelse. Man får jo ikke prøvd ut alt på en gang.
Jeg tror første nye eksperiment blir fløtestuet sellerirot eller jordskokk (hvis jeg får tak i det).
[LEFT]Ja du leset riktig, rosenkålmos er bare helt nydelig som tilbehør til diverse kjøttretter og fiskeretter.
Jeg bruker 500 gram bacon i terninger fra Tulip
2 pakker rosenkål fra frysedisken
litt pepper og meierismør
Start med å surre bacon lett brunt, ha i rosenkål, pepper og 1-2 ss meierismør, la dette stå og surre i gryta i ca 1 time, mos så blandingen godt sammen, ha evt. i mer smør og smak til med salt og pepper.
Dette smaker ikke rosenkål og ser mer ut som erterstuning, men smaker nydelig. [/LEFT]
Jeg hadde en halv avocado i kjøleskapet, så i går prøvde jeg denne (lagt ut tidligere av bettylue):
Denne høres kanskje rar ut, men døm ikke før du har prøvd;)
Del en avokado på langs, fjern stenen. Mos hver halvdel for seg, tilsett hvitløk etter smak (vær raus), litt salt etter smak og 1-2 ts hvitløkssmør i hver halvdel. Bland sammen og legg det tilbake i skallene og topp det hele med revet fet ost og gratiner i ovnen til osten er godt smeltet.
Jeg hadde den som tilbehør til kylling (lår stekt i ovnen) og la bare skallet med innhold inn i forma sammen med kyllingen når det var 15 - 20 min igjen av steiketiden.
Det smakte nydelig og det skal bli mere "fylt avocado" framover.
I kveld står andebryst m/fløtegratinert sellerirot på menyen.
Og hvorfor får jeg ikke til å sitere ordentlig fra en annen tråd?
coleslawe el floridasalat.
du kan lage masse av det å kan stå i kjøleskapet i flere dager, 4 dager pleier jeg.
vis du vil ha oppskriften så si i fra.
det er kjempe enkelt og godt til både kjøtt og fisk,
har du familie vil de garantert like det oxo.
250 gram sellerirot kokes møre i lettsaltet vann (ca 20 min).
Hell av vannet.
Tilsett 1-2 ss godt smør, jeg liker kryddersmøret best. Også tar du en boks med tine kremost pepper og har oppi.
Til slutt tar du i litt salt og litt pepper
Kjør dette helt glatt med stavmiksern, og nyyyyyyyyyyyyyyyt!!! NAM NAM
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.