< Tilbake til oversikten

Sukrin - bakeegenskaper

#1

Trj sa for siden:

Bruker man samme mengde sukrin som angitt mengde sukker i bakverk ?
Jeg bruker (brukte) aldri angitt sukkermengde uansett, fordi jeg lett synes kaker blir for søte. Jeg planlegger en nøttebunn til helga og oppskrifter fins jo nok av her inne, men har lyst å bruke min "vanlige", selvfølgelig med sukrin i stedet for sukker.

Blir glad for gode råd :)


#2

Fredrikke07 sa for siden:

Sukrin smaker litt mindre søtt enn sukker, så jeg bruker 1-2 ss f.eks mer. Kommer litt ann på hva jeg lager og hvor søtt jeg vil ha det. Så blir mest til at jeg smaker meg frem.:)


#3

Charlott sa for siden:

Jeg synes det blir best smak om jeg blander feks litt Splenda og Sukrin :)


#4

Trj sa for siden:

Nyttige råd ! Takk :)

Da blir mitt neste spm.: Hvorfor operere med to ulike søtningsstoffer; Sukrin og Splenda ? Har de ulik smak ?


#5

Charlott sa for siden:

Jeg synes Sukrin har den kalde smaken og Splenda har en litt emmen smak. Blander jeg dem blir det hverken "kaldt" eller emment :)
Så for meg går det kun på smak.


#6

marjusen sa for siden:

signerer denne her. absolutt best å blande søtning pga smak:D


#7

Jabba sa for siden:

Hvis jeg skal bake en kake som opprinnelig inneholder 2 dl sukker...hvor mye Sukrin ville dere brukt? Og hvor mye av annen søtning (jeg har både Splenda, Stevia og flytrende Natreen)....
Jeg vil gjerne blande søtstoffer jeg også.....(for å unngå den "kalde" smaken)


#8

Charlott sa for siden:

Tja... 11/2 dl sukrin og 1 liten ss Splenda kanskje?

Jeg bruker lite søtstoff, så det er kun Sukrin og Splenda jeg har erfaring med :)


#9

marjusen sa for siden:

Jeg ville brukt 1-1,5 dl sukrin og 1 ss natreen. Synes det er en veldig god kombinasjon:D
Det er akkurat det jeg bruker i en sjokoladekake jeg baker.

PS! Jeg bruker sukrinmelis, litt usikker på om 1dl sukrin og sukrinmelis er det samme, men jeg tipper at det er det ja:D


#10

Jabba sa for siden:

Flott! Takk for hjelpen!!!


#11

Trj sa for siden:

Betyr det at Splenda er mer søtt i forhold til volum/vekt enn sukrin siden du ikke erstatter 1/2 dl sukrin med mer enn en ss splenda ?

Verdifulle råd ! Takk :)


#12

marjusen sa for siden:

Splenda er 100 ganger søtere enn sukker og veier mye mindre.

Så 1 dl splenda er 1dl sukker. 1 dl sukker veier mye mer enn 1dl splenda.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.