Bruker man samme mengde sukrin som angitt mengde sukker i bakverk ?
Jeg bruker (brukte) aldri angitt sukkermengde uansett, fordi jeg lett synes kaker blir for søte. Jeg planlegger en nøttebunn til helga og oppskrifter fins jo nok av her inne, men har lyst å bruke min "vanlige", selvfølgelig med sukrin i stedet for sukker.
Sukrin smaker litt mindre søtt enn sukker, så jeg bruker 1-2 ss f.eks mer. Kommer litt ann på hva jeg lager og hvor søtt jeg vil ha det. Så blir mest til at jeg smaker meg frem.:)
Jeg synes Sukrin har den kalde smaken og Splenda har en litt emmen smak. Blander jeg dem blir det hverken "kaldt" eller emment :)
Så for meg går det kun på smak.
Hvis jeg skal bake en kake som opprinnelig inneholder 2 dl sukker...hvor mye Sukrin ville dere brukt? Og hvor mye av annen søtning (jeg har både Splenda, Stevia og flytrende Natreen)....
Jeg vil gjerne blande søtstoffer jeg også.....(for å unngå den "kalde" smaken)
Splenda er 100 ganger søtere enn sukker og veier mye mindre.
Så 1 dl splenda er 1dl sukker. 1 dl sukker veier mye mer enn 1dl splenda.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.