Jeg har begynt å trene, og begynt å spise lavkarbo igjen - ligger mellom 30 og 45 karber om dagen, tror ikke jeg er i ketose. (Og det er heller ikke nødvendigvis målet.)
Jeg skriver opp hva jeg spiser, med antall karber, proteiner - og jeg har tatt med kcal også litt for nysgjerrighetens skyld.
En typisk dag er omtrentlig 35 g karber, 120 g proteiner og 1300-1700 kcal.
Så til spørsmålet mitt; flere steder leser man jo at de som slanker seg på "vanlig vis" (lavfett), ofte ender i sparebluss fordi de ender på under 1000 kcal. Kroppen tror det er dårlige tider, og ikke vet når den får mere mat, og reagerer ved å spare der den kan, med det resultat at man går mindre ned enn om man hadde spist f.eks 1200 kcal.
Nå er vi jo tradisjonelt sett ikke spesielt opptatt av kalorier på lavkarbo, men jeg tenker på - i forhold til trening. Noen dager trener jeg superhardt, og noterer at jeg forbrenner oppimot 600 kcal. Noen av disse dagene har jeg sett at jeg ikke har fått imeg mere enn f.eks 1400 kcal - noe som jo vil si at kroppen ender opp i kun 800 kcal "inn". Vil kroppen da gå i sparebluss, og bør jeg på disse harde treningsdagene få i meg mere fett, f.eks - for å unngå dette?
Jeg veier 68 kilo, og har lest så utrolig mye forskjellig om dette med hvor mye proteiner man bør få i seg eller ikke. Jeg lurer på om det var på trening.no jeg leste at kvinner ikke trenger så mye proteiner som menn - var noe sammenheng med testosteron eller ettellerannet :p Men ja, burde kanskje få i meg 140-150 gram de dagene jeg trener.
Jeg blir ikke spesielt mere sulten.. eller kan hende jeg blir det, men ikke merker det, fordi jeg sparer de tyngste måltidene til etter at jeg har spist. Jeg får i meg en proteindrikk med 5 g karbo før jeg hopper i dusjen på treningssenteret (jo raskere man får i seg det, jo raskere restitusjonstid har jeg skjønt og erfart), også middag innen to timer.
Det er helt sikkert ikke noe vits i å overdrive proteininntaket, men det er vel ingen tvil om at det er gunstig å øke det litt, når man trener? Det er så mye rart å lese der ute i verden, så ikke lett å vite hva man skal rette seg etter. Men høres jo ut som at du spiser litt ekstra protein allerede, så da er det vel fettet som er løsningen da.
Tror ikke det er noe krise å ende opp på 800 netto innimellom. Bare ikke det skjer sånn hele tiden:)
Ja, det var jo også en måte å gjøre det på, haha :D
Nei, fra spøk til alvor, det du tar opp har jeg faktisk også lurt på.
Jeg ville også tro at jeg skulle gått ned noe i de periodene hvor jeg trener mye, for jeg spiser ikke mer enn vanlig da. Jeg merker heller ikke til noen ekstra sult (pleier å spise ett egg eller en liten boks makrell i tomat etter trening) og det holder i lange baner. Noen ganger tar jeg noen osteskiver og/eller noen mandler, men det utgjør jo ikke halvparten av det jeg har trent "vekk".
Muskelbygging?? Tja, det går da ikke an å unnskylde seg med det i all evighet heller.
Så jeg lurer jeg også :confused:
Jeg er jo innenfor normalen, men synes at det er rart at jeg ikke går ned litt - det gjorde jeg jo da jeg sultet meg og trente (ikke gøy, men det eneste jeg visste om da)
Jeg spiser ikke mer selv om jeg trener mye og føler ikke sult... Jeg går heller ikke noe serlig ned:P Jeg trener masse styrke og noe kondisjon (den delen kommer til å øke kraftig nå som jeg har meldt meg på løp til sommeren) Har god progreson i treningen selv om jeg ikke har gjort noen forandringer i kosten.
Tenker som så at om man føler seg bra, så er kroppen fornøyd:)
Jeg tenker at hvis du ikke har mye fett på kroppen kan det være greit å øke litt matinntak de dagene du trener veldig tungt - siden kroppen ikke har mye ekstra-energi å hente fra fettlagrene.
Leste en artikkel om tester på proteininntak opptil 3 ganger kilo kroppsvekt - uten at de har funnet negative effekter av det uten at jeg anbefaler det da ;)
Synes 2-gangen for de dagene du trener ekstra hardt vil hjelpe musklene dine etter trening :) Ofte er det slik at du må prøve deg litt fram selv også. Hva om du bare spiser "normalt" et par uker, også øker du litt på med proteiner (mest) og litt fett de dagene du trener ekstra hardt og skriver en dagbok for å se om du føler deg mer opplagt, blir mindre støl, kortere restitusjon osv?
Det er viktig å huske på at det pulsklokker og treningsmaskiner påstår du har brukt av kalorier i beste fall er et anslag og varierer ekstremt mye basert på individuelle forskjeller. Du kan bruke det til å vurdere om du har jobbet mer eller mindre enn sist, men det er ikke noe poeng i å prøve å regne ut hvor mye du kan spise på bakgrunn av det.
Ellers er det jo et poeng at det viktigste hvis du trener mye er å bygge opp kroppen, ikke å slanke seg. Personlig er jeg tilhenger av å spise så mye jeg har lyst på (innenfor et lavkarboregime) i perioder hvor jeg trener mye, og å lytte til kroppen. Føler jeg meg dårlig og slapp kan det være fordi jeg har spist for lite til at kroppen får restituert. Når jeg trener mer enn bare litt (4-6 ggr/uke) spiser jeg gjerne 3000-4000 kcal om dagen og føler meg utrolig bra i kroppen. (Jeg veier drøyt 110kg fordelt på 193 cm, så det er ikke SÅ mye....) Med mindre det er viktig for deg å gå ned i vekt ville jeg prioritert treningsresultater foran vekttap.
Mitt kostregime på en vellykket treningsdag:
Frokost: 800-1000 kcal (1 pk bacon, 3 egg, litt ost)
Lunsj/første middag: 500-1000 kcal (Det jeg får tak i - i dag ble det dårlig med lunsj)
Middag/kvelds: 1000-1500 kcal (Spiser stort sett for to!)
Dessert/snack/tillegsmat: 500 kcal (Bringebær og krem, f.eks)
Stort sett går det med en drøy halvkilo kjøtt/fisk om dagen. Ja, jeg er kjøtteter! Regn på det; 100g kjøtt er bare 20g protein, så det er bare å måke på! De drøyeste middagene går det en halvkilo biff og bearnaise av en kvart kilo smør (200g fett). Det nærmer seg 2500 kcal (>80% fra fett), og setter virkelig i gang forbrenningen. :-D
Jeg synes du skal være i overkant laid back. Stress med hvor mye protein, fett og karbo, fører ofte til bare det - stress. Spis når du er sulten, og spis til du er mett. Spis ren mat som det tar tid å lage, da er det nesten umulig å bomme. Er du kvinne, så er du kanskje mer for salater enn dryppende fete biffer.Så ta en salat da. Menn vil ofte sette tenna i en blodig biff, og før følgende gjøre det.
Men en regel gjelder - spis bare når du er sulten.
Det er ikke kjøttet du blir stappmett av, men tilbehøret. Jeg glefser forholdsvis ofte i meg mer enn en halvkilo kjøtt i slengen. Favoritten er en helgrillet entrecôte fra Naturkjøtt som du får kjøpt på SmartClub bl.a. De kommer ikke i noe mindre porsjoner enn 600 - 700 gram.
Er ikke det der en slik tillært sak her i vesten?
At kvinner er så opptatt av slanking og å spise "sunt", at vi er "programforpliktet" til å velge mer salat??
Jeg ville ikke valgt en salatbolle framfor en biff (som var bært saaaakte forbi ovnen) :p
Nei, lavkarbo handler om karbohydrater ikke kalorier :)
Som newbie anbefaler jeg at du leser arnakristins nybegynnertråd - der får du mye god info!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.