Jeg har ikke begynt, men skal begynne på innledningsfasen når kjøleskapet mitt er tomt.. (Neste handletur) Har lest om lavkarbo i noen uker, og er DRITKLAR for å begynne NÅ!
Er lusefattig student, og har egentlig bare råd til dritmat i tillegg til at jeg har 10 minutter på å lage frokost og lunsj (Ja, jeg vet man kan lage maten om kvelden, men ikke alltid jeg har tid/gidder)
BRØD! Hva kan jeg spise som erstatnig? Jeg leste noe på en blogg om ett slags knekkebrød.. Hva var navnet på det?
Jeg har også lest at man kan spise masse forskjellige rene pålegg, men hva har dere under? Spiser dere bare pålegget meg ekstra pålegg og omelett under?
(Denne tråden fins sikkert fra før av, men jeg har ikke funnet noen... Link?)
Med mindre du allerede står opp før hanen galer så er det bare å stå opp et kvarter før. Hiv så et par egg i kjelen med 2 cm vann og sett den på ovnen - så er eggene ferdig kokt når du er ferdig på badet. Du bør skru ned varmen når de har kokt opp da så de ikke sprekker. :)
Søk på oppskriftsdelen i forumet, der er det et eget underforum som heter bakst, tror jeg.
Eller kjøpe eggekoker :D så gjør den jobben.. jeg pleier forresten hardkoke egg dagen før som jeg gumler på vei til jobb og på jobb.. kalde hardkokte egg er fint.. Eller en kald kjøttkake eller kotelett.. nam :D
Du kan f.eks bruke salatblader under pålegget. Da blir det en frisk smak i tillegg:) Og så greit å legge pålegg på salatblad og rulle det sammen som en pølse, lett å spise da.
Under oppskirft er det mange som lager jukseloff, og nannahbrød synes jeg er godt.
Men ofte lager jeg min egen frokostblanding
2dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
2 dl linfrø
2 dl mandler og litt kokos
Blander dette godt har på boks og har over biola naturell med litt nsukrin. Raskt som bare det. Lunsjen ville jeg laget kvelden før om jeg skulle hatt den med i niste
Oppskrift på super godt knekkebrød og som er veldig enkelt å lage.
Røren fyller en langpanne - 12 knekkebrød.
100 gr sesamfrø (4,5 gr kh)
25 gr linfrø (0 gr kh)
50 gr mandler (malt) (Eg malte mandlane med ei mandelkvern, men kan også bruke kjøkkenmaskin) (3,45 gr kh)
1 stor ss fiberhusk (fåes kjøpt på helsekost (mykje billigare i Sverige om du bur nærme grensa) (0 gr kh)
1/4 ts salt
2 1/2 dl vann
Rør alle ingrediensene sammen i en bolle og la det svelle i 5 minutter.
Tilsett mer vann hvis røren virker tørr og lite smørevillig.
Smør røren utover på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate og rut opp med et pizzahjul eller en kniv.
Stekes midt i ovnen med varmluft ved 160 grader i 30-40 minutter. (Mine sto i ovnen i 45 minutter)
Avkjøles på rist.
Totalt 7,95 gr kh på heile røra og det skal bli 0,66 gr kh pr knekkebrød (om matvaretabellen.no er riktig og at eg har rekna riktig).
Takk for den! Stikker innom sverige på vinteren, så det passet fint nå!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.