Hei!
Jeg er helt ny, har ikke prøvd lavkarbo (eller noen andre dietter) før. Jeg har kjøpt litt forskjellige bøker, men blir dessverre ikke noe klokere av den grunn:(
Er det noen her som kan gi meg en "1-2-3" på hvordan man starter dette kostholdet? Hva kan man og hva kan man ikke spise, hvor ofte spiser dere? Er det sånn at alle grønnsaker er forbudt? Er også veldig stresset med hvordan jeg skal få dette til å funke til lunch på jobben......
Neida, dette er slett ikke uoverkommelig :D Det er litt å sette seg inn i begynnelsen og så går det mer og mer av seg selv :D Her har du en ypperlig samling med linker som er et knallbra sted å starte! :D
Mitt beste råd er å finne deg en retning du vil følge, og holde deg til den.
Ta deg tid til å lese ev. bok som hører til ”kuren”. Kunnskap er makt J
De aller fleste bøker om lavkarbo kan lånes på bibilioteket.
Ved å lese og sette seg inn i det man skal gjøre, så er sjansen for å lykkes, mye større.
Planlegging er viktig.
Sett deg gjerne opp ukeplaner og følg de slavisk i starten.
Det er viktig å lese karboinnhold på alle varer du kjøper.
En pekepinn er å ikke kjøpe noe som ikke er merket. Da vet du ikke hva du får i deg.
Grønnsaker er unntaket da. Det(og de aller fleste andre varer) kan du finne oversikt over her: www.matvareguiden.no
Vi spiser når vi er sultne og spiser til vi er passe mette. Alt av grønnsaker som vokser over bakken samt løk, men ikke mais. Som en tommelfingerregel styrer vi unna alt som har mer enn 5 gram karbohydrat pr 100 gram vare.
I oppskriftsdelen av forumet finnes det masse masse god mat, til alle døgnets mpltider - inkludert jobblunch :)
Men, les linkene du fikk så spør du mer når de er lest :)
Lykke til! :D
Edit: Hør på Gerd! Hun har kommet med alt du trenger egentlig :D
Det er jo litt forskjellig hva folk tillater seg å spise og ikke.
Du har fått gode tips ovenfor, og det er lurt å lese om både generell lavkarbo, samt om ulike retninger.
Fint å lese rundt i journalene også, så får man en pekepinn på hva folk spsier til de ulike måltidene.
Vi har ikke kantine på jobb, så de vanligste lunsjene mine er medbrakt:
baconomelett
reker med majones og et par hardkokte egg
kotelett (som varmes i mikrobølgeovn) med brie på
ulike påleggssorter med majones eller rømme
salat med ulikt innhold, sammen med fetaost og oljedressing
fisk med majones eller rømme
Jepp, er vel stort sett dette det går i her.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.