Jeg satt og så gjennom en lavkarbo-bok som vi har hatt liggende her hjemme. Og plutselig dukket det opp bilder av brownies som så veldig gode ut. :)
Men da jeg skulle sjekke om jeg hadde ingrediensene i hus ble jeg veldig forvirret :confused: Hvetemel? Og sukker? Hæ? Nederst på siden står det at det kun er 2,5g karbohydrater per porsjon, og kaken skal gi 18 biter. Her er oppskriften:
120 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 ts natron
90 g kakaopulver
2 egg
310 g strøsukker
2 ts vaniljeessens
2 ss vegetabilsk olje
200 g lett ferskost
1 1/2 dl eplemos
Det er jo ikke mye her som minner om lavkarbo :confused::rolleyes:
Jeg regnet kjapt ut et overslag, og kom frem til at hele kaken hadde ca 445 g karbohydrater og delt på 18 blir det ca 25g på hvert stykke. 10 ganger mer enn boken sier..
Noen som skjønner hvordan denne oppsrkiften kan ha sneket seg inn i lavkarboboken? :p
Hehe, ja det virker jo helt på trynet iallefall. Egentlig så virker hele denne boken litt dum. På flere av bildene serveres maten med brød, ris og pasta. Med liten skrift står det: Kun et serveringsforslag... Ha ha. Begynner litt å lure på om de som har satt sammen denne boken egentlig har noe forståelse av lavkarbo.. :rolleyes:
Eg også har denne, fekk den i gåve. Irriterer meg akkurat det med boka også, serveringsforslaga med pasta etc. Har også ei nederlandsktalig lavkarbobok som liknar litt på denne (storleik og fasong) og den er enda teitare, der brukar dei vanlege ingrediensar vi ikkje skal ha, sukker, mjøl etc i nesten alle oppskriftene.
Jeg ser at forfatterne også har en bok som heter "lavfett"(:eek:), så kanskje de bare bruker de samme oppskriftene i begge bøkene, men bytter omslag for å treffe forskjellige målgrupper?:p
Tusen takk! :) Det skal jeg gjøre i helgen. Har aldri laget så mye mat og bakt så mye som etter jeg begynte med lavkarbo! :smile: :hearts: Kooooser meg!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.