Makronella sa for siden:
Forleden gikk jeg amokk i fiskedisken - noe av det som ble med hjem var en stor seifilet -1, 3 kilo pluss en halvkilo med lyrfilet.
Grei start til fiskemat Lenge siden jeg har laget fiskekaker selv, så jeg gikk hjem og ville prøve dette- på lavkarbo vis.
Det er relativt grove fiskekaker dette, og jeg syns de er gode slik.
Rens fiskefiletene for bein - det er som regel noen som sitter igjen i fileten på midten øverst. Letteste måte å fjerne disse er å skjære n ed langs indrefilen (tykkeste del) og så igjen skjære vekk den tynne stripen med bein. Del så filetene i mindre stykker. Jeg velger å kjøre de i foodprosessor -men kjøttkvern kan og brukes.
Når all fisken er malt, tilsetter jeg 3 egg og 2 dle fløte. Jeg ser etterpå at jeg har vært litt forsiktig her -var redd det skulle bli for løst siden mel eller potetmel ikke skulle brukes nå- Kakene blir rimelig fast men henger greit sammen. Av krydder bruker jeg salt pepper og godt med revet muskatnøtt. Jeg har også i vårløk/purre og vanlig gul løk. Dette kutter jeg sammen i foodprossesoren og tilsetter den ferdig spedde deigen.
Jeg former kaker med en skje dyppet i kaldt vann og legger alle opp på et brett før jeg begynner steke -på den måten får alle jevn steketid. Steke på litt over middels varme i godt med smør i 5 min på hver side. Jeg har annen (fiske) middag denne dagen, ja, jeg sa jeg gikk amokk i fiskedisken -så fiskekakene havner rett i frysen til senere bruk - vel ikke helt rett -smaker på en ;)