< Tilbake til oversikten

Torsk med eggesmør .. og hva da?

#1

KarMa40 sa for siden:

Hei,

Nå er det skrei i butikkene i Oslo og jeg kjenner lysten på torskemiddag i mitt hjerte.

Men hva skal man lage som tilbehør?

Torsk - magert men greit pga tilbehør
Eggesmør - toppers!

Men de tradisjonelle potetene og gulrøttene må erstattes med noe...Men hva?

Stekte jordskokker? Litt hardt å mose med... Kanskje som pure med sellerirot?

Blomkål? Muligens, men er blomkål, smør og egg og fisk godt sammen? Blomkål er liksom litt sterkt i smaken for meg for tiden...

Forslag mottas med takk!


#2

christinal sa for siden:

Kokt brokkoli, da får du fin farge i tillegg. Ha godt med smør over brokkolien. Asparges kan du bruke også


#3

Kanutten sa for siden:

Enig!! Brokkoli er snadder til fisk!! Stek litt bacon attåt. :sikle: Eller surr litt løk.. :sikle:


#4

langaard sa for siden:

Stekte rosenkålblader (ferske) surra med bacon:D


#5

Kanutten sa for siden:

Stilig!!! Ikke bare hele rosenkålen, men du deler den opp!!! Surra kinakål er også godt.. faktisk.


#6

langaard sa for siden:

Ja jeg tar fra hverandre bladene, det tar litt tid:) men det er det verd:) Å ja, surra kinakål er også godt:D


#7

LilleMill sa for siden:

Vi spiste skrei og rogn hos svigers i forrige uke, og da fikk vi kokt brokkoli og blomkål, rosenkål stekt med masse bacon,og smeltet smør. Eggesmør er jo supert til.


#8

marjusen sa for siden:

Lag en "rotstappe" av sellerirot, blomkål, brokkoli og løk.

Smørdamp blomkålen og brokkolien. Del selleriroten i terninger og kok den helt mør (ca 20 min). Fres løken gyllen i masse smør.

Bland alt sammen med en Tine Krydderost Pepper (firekant boks). Bruk stavmiksern.
UUUUUTROLIG digg og freeeesh farge. Smak til med salt og annet godt krydder


#9

Kanutten sa for siden:

Gi meg en mos som smaker godt....:(


#10

Debussy sa for siden:

:D

Sellerirotmos er kjempegodt!!!

Men styr unna jordskokker - MYE mer karber i dem enn i poteter :eek:
Jeg sjekket i helgen, etter at mannen hadde kjøpt det for å være grei, siden han vet jeg ikke spiser poteter.... Det endte med at han laget sellerirotmos til meg


#11

KarMa40 sa for siden:

Jordskokk er faktisk veldig godt, mye inulin så det har søtsmak også.GI på 3:)

Men nå minner min kjære meg på at han for tiden ikke spiser smør:eek:. Teite intoleranse. Nå hadde jeg laget en hel deilig dagdrøm av et måltid.:(

Kanskje neste år da... Eller kanskje han kan reise bort og jeg kan slå meg sammen med noen ... Hmmm


#12

marjusen sa for siden:

Men disse karbene kommer visst av noe som heter inulin. Og disse tas ikke opp i kroppen. Derfor er det visst ikke mange karbene i jordskokk.

Dog er det visstnok veldig mange som får mageknip, diare og luftsmerter av jordskokk. Men det er også mange som tåler dem helt fint:D

Sellerirotmos er kjempe nam nam ja. Spess om du blander med en boks tine krydderost pepper:D


#13

ada-emilie sa for siden:

Is-salat med gul løk, agurk og tomat og olje over. Evnt. avokado. Ost til er også mulig. Bacon også.


#14

Kula sa for siden:

Du trenger ikke mer enn en solid porsjon smeltet smør til kokt torsk...

(+kanskje litt grovt havsalt)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.