< Tilbake til oversikten

Formel på utrekning av karbohydrater

#1

Sunroad78 sa for siden:

Hei :)

Veit at eg finn denne formelen på forumet, men søkjeverktyet på forumet er ein stor vits ;) Så eg spør berre her og kanskje det er fleire som lurar på det same ;)

Korleis lyder denne formelen på utrekning av karbohydrater og kan den brukast på utrekning av protein og feitt også? Tenkjer ikkje på protein som eg skal ha i meg kvar dag, men protein i ein matvare :)

Eg skal definere taffel tomatost på diett.no som ny matvare og vil då gjerne vite kcal, protein, karbohydrater og feitt. Bak på pakken står det pr 100 gram og ei skive veg ca 13 gram.

På førehand takk for alle svar :)


#2

Fjasnissen sa for siden:

Hei.... usikker på hva du mener med formel for utregning.

Alle matvarer skal oppgi verdien pr. 100 gram.
Hvis du skal finne ut hvor mye en osteskive på 13 gram inneholder så tar du verdien for 100 gram, deler på 100 og ganger med 13 (eller ganger med 0.13 til å begynne med).

Eks. Hvis osten har 0.7 gram/100, så vill du få mengde karbo på en skive på 13 gram ved å ta 0,7 x 0,13 = 0,091


#3

marjusen sa for siden:

Når du vet hvor mange karbohydrater du har pr 100 gram gjør du slik:

Hvis man feks tar en vare som har 12 kh pr 100 gram så:
12 / 100

Også må du gange med de grammene du skal ha. Så hvis du skal ha 40 gram må du gange det tallet du fikk med 40 igjen.

Da blir det 12 / 100 * 40 = 4,8 gram.

Dette blir jo likt uansett hva du skal ha da, om det er fett, karbo eller proteiner.

Ett eksempel til:
Du kjøper 240 gram med en grønnsak. På grønnsaken står det at den har 2,4 karbohydrater pr 100 gram. Da blir det slik:
2,4 / 100 * 240 = 5,76 karbohydrater i de 240 grammene dine.

Håper dette var forståelsesfullt:D hehe


#4

Sunroad78 sa for siden:

Tuusen takk til begge to :)

Det var den formelen eg leita etter :)


#5

Nerthus sa for siden:

Du har jo alt du trenger for å definere en ny matvare. Jeg antar du legger inn for 100 gram kcal, protein, fett og karbo. Du kan definere EN skive som en porsjon om det er det du bruker - altså da 13 gram er en porsjon om du vil. Da slipper du å skrive antall gram på skiva hver gang du bare spiser en skive :)

Fint om du gir en tilbakemelding på om du har fått svar eller ikke - ikke så enkelt å forstå hva det er du har behov for :)


#6

Sunroad78 sa for siden:

Nerthus: Eg har fått svar på det eg lurte på :) Eg ville gjerne definere ei skive og diett.no har gått over frå å måtte definere 100 gram (noko som var enklare) til å definere pr gram porsjon. Så no er taffel tomatosten lagt inn :) Takk for hjelpa :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.