< Tilbake til oversikten

Hjelp - kake uten ovn?

#1

Marianne sa for siden:

Jeg må bake en kake i dag, og ovnen min streiker.
[color=teal][/color]
Er det noen som har eller kan huske å ha sett lavkarbo-oppskrifter på kake uten ovn???
[color=teal][/color]
Eller er det en eller annen form for dessert jeg kan ty til?


#2

Iset sa for siden:

JAAA! Da kan du lage min "berømte" ostekake som aaalllle elsker. :D (Eller Nille sin, den er også knallgod!)

Jeg har tatt utgangspunkt i min vanlige sukrede ostekake, og laget den om til lavkarbo. Den ble overraskende god. Særlig min diabetiske mormor ble helt vill og "bestiller" den til hvert selskap. :o

Jeg bruker jo kjeksbunn i den vanlige, men i lavkarbovarianten blir det nøttebunn.

Nille sin nøttebunn trenger ikke å stekes:

*3 ss smeltet smør blandes med 1,5 kopp malte mandler eller andre nøtter. Trykkes ut i en rund kakeform og settes i kjøleskapet.

OSTEKAKE:

*1 beger seterrømme
*1 pk kremfløte
*1 pk Philadelphiaost
*2 pk Confecta sukkerfri Lime-gele (eller annen smak, men lime blir best, og mest "ostekakete")
*Søtningsstoff etter smak (ha i søtstoffet til slutt og smak kremen til med det)

Pisk fløten stiv. Sett tilside.
Pisk sammen rømme og ost. Kok den ene pakken med gele med HALV mengde vann. Avkjøles uten å stivne.

Bland kremen og ostemassen. Ha geleen i en tynn stråle i massen mens mikseren går på laveste hastighet.

Smak til med søtstoff (jeg brukte natreen) og hell kremen over nøttebunnen. Sett i kjøleskapet i et par timer, til den er stiv.

Lag den andre pakken med gele med HALV mengde vann. Når den er avkjølt og kaken er stiv, helles den over kaken som et lokk. La det stivne helt.

Pynt gjerne med bær eller frukt under eller over lokket, eller sprøyt topper med krem rundt kaken. :)


#3

Marianne sa for siden:

Å snille deg Iset! Det var jammen bra du var her nå. Jeg ble litt stresset for jeg tenkte at dette trenger jeg ikke lete etter engang, men her kom jo løsningen servert på et fat! :p
[color=teal][/color]
Det eneste er at nærbutikkene våre ikke fører Confecta gele, og da må jeg til byen. Kanskje mannen min kan stikke innom... :ja:...det tror jeg nok han kan! ;)
[color=teal][/color]
Tror jeg stikker i butikken med en gang - må huske på å kjøpe smør!


#4

Marianne sa for siden:

Bruker du bakepapir i bunnen av en springform?


#5

Summer sa for siden:

Du kan også steke tre stk MHM`s frokostpannekaker, og ha krem og bær mellom. :)


#6

Marianne sa for siden:

Jeg tror kanskje ostekake faller mer i smak hos søtmonsene :cool:


#7

Marianne sa for siden:

Men det skal jeg jammen gjøre til oss en lørdag eller søndag, Lise - kjempegodt! (Mannen min likte ikke pannekaka han :eek: , jeg tror det var vaniljeessensen). Barna og jeg kan jo nikose oss da!
[color=#008080][/color]
Nå skal jeg spise ferdig og dra i butiken og kjøpe ostekake-ingredienser...

:klem:


#8

Summer sa for siden:

Kansje du kan lage min pannekake til han da... den liker han nok garantert! ;)

#9

Marianne sa for siden:

Bokhvete-pannekaka? Oppskrift postet? Bokhvete er vel medisinsk for meg, og jeg har laget det før, men har er konservativ når det gjelder pannekaker gitt...:(
[color=teal][/color]
Men jeg synes bokhvete er kjempegodt, har laget blåbærmuffins med bokhvete (fra blodtypediettens kokebok) og de var kjempegode. Tror det er blandet med spelt, men...kan sjekke!
[color=#008080][/color]
[color=#008080][/color]


#10

Marianne sa for siden:

Blåbærbollene lages med halvparten bokhvetemel og siktet speltmel, eller med havremel og speltmel...
[color=teal][/color]
Spiser du spelt nå?


#11

Albertine sa for siden:

Bare et lite tips: Hvis du skal lage ostekaken kan du også bruke Heistad sin gele med halv mengde vann. Da trenger du ikke ekstra søtstoff, den er søt nok i seg selv. Prøv også med litt kanel i nøttebunnen, da blir den helt himmelsk.

Lykke til!


#12

Iset sa for siden:

Ja jeg bruker bakepapir. :) Og kanel i nøttebunnen var jo FANTASTISK tips!! Det skal jeg jammen prøve. Elsker kanel.

Jeg har brukt Heistad gele også ja, men den finnes desverre bare i jordbær og bringebær, og da blir det liksom ikke helt "ostekakete" (på gått nårsk). Blir godt, men rart. Men fromasjaktig.


#13

Albertine sa for siden:

Finnes det gele med limesmak? Altså, jeg bor i et U-LAND når det gjelder lavkarbomuligheter! Snart skal jeg hjem til Trondheim, får bunkre litt digg da.


#14

Iset sa for siden:

Hehehe. Ja CONFECTA har sukkerfrigele i 3 smaker; ananas, LIME, og jordbær. Hmm blir kanskje godt med ananas og... Tropisk ostekake. DET MÅ JEG PRØVE!!!!

De hadde sitron før, men den forsvant. Det fatter jeg ikke.... Sitron er vel den mest brukte geleen?? Jaja.

Confecta-geleene er i esker som er litt større enn de vanlige gelepakkene, men tynnere. De står ved den andre geleen. Har funnet dem i de fleste Coop-butikkene. :)

Inneholder under 1 gram karbo tror jeg.


#15

Albertine sa for siden:

sukk

Coop? Ok, jeg skal prøve.

Nå må noen vriste meg løs fra tastaturet snart, jeg skal være på jobb om fem minutter...


#16

Marianne sa for siden:

Nå har jeg vært i butikken!

Takk for tipset Albertine! Kanel blir sikkert rått! :ja:
Og Heistad gele er nok det de har i den nærmeste store matbutikken vår. Så da velger jeg det. Har dårlig erfaring når det gjelder ostekaker og jordbær - det blir for tamt. Men bringebær er jo mye friskere - det blir vel godere enn jordbær, Iset?
Koppene i nille's nøttekakebunn - noen som husker hva det tilsvarer i dl? Var det ikke ca. 2-2 1/2 dl?


#17

Marianne sa for siden:

Men når du bruker bakepapir blir vel det liggende igjen på springformbunnen?

Og så setter du springformbunnen i sin helhet, MED bakepapir på et kakefat da?

For kaken kan vel ikke tas ut av formen? Jeg har i hvert fall aldri klart det med kjeksebunn...


#18

Iset sa for siden:

Forresten, jeg har vel hatt litt natreen i bunnen også, bittelitt, så den får litt søtere smak.

Forresten, jeg må være hjernedød her, for jeg har jo de siste 3-4 gangene gjort noe så genialt som å sette selve kakeringen på et kakefat og hatt bunnen og fyllet oppi. Så har jeg bare tatt vekk ringen etterpå, og voila. :D

Bringebær er bedre enn jordbær ja, garantert!! Jeg har et supert forslag til pynt:

Spøyt topper av stiv krem rundt oppå kaken, helt utpå kanten. Legg et lite frossent eller friskt bringebær på hver kremtopp. :D


#19

Marianne sa for siden:

Da tar jeg litt natreen i bunnen, Iset. Nok en gang takk! Jeg har smeltet smør og er klar til å blande med malte mandler nå nemlig... :)
[color=teal][/color]
Men, hvis du setter ringen oppå et kakefat, må den ringen være veldig plan/rett/vannrett - altså den må sitte som limt fast til fatet - ellers vil jo bunnen smule seg litt utover fatet...? (Marianne tusler snart bort til benken og prøver...følg med i neste episode...)
[color=teal][/color]
Og du - går det greit med frosne bringebær altså? For det har jeg nemlig! Men jeg ville tro at bringebærene renner bringebærsaften sin utover kremdottene? Skal jeg la dem renne av mens de tiner i en sikt eller noe?
[color=teal][/color]
Dette var en komplisert kake du? Eller en dum kokk? :D


#20

Summer sa for siden:

Nei jeg spiser ikke spelt, det er det gluten i...:)

jeg har nok ikke postet noen oppskrift...:o

Jeg lager pannekaken sånn:
3-4 egg, 1 raspet gulrot, 1-2 ss med havreflak eller bokhvete 1-2 ss kanel, en dæsj olje, og en scoop med stevia. Kjøres i stavmikser og stekes i masse smør (jeg steker i ghee da..;) )


#21

Iset sa for siden:

Hehehe kaken er ikke vanskelig, men du har et poeng ang pynten. Jeg har ikke prøvd det selv nemlig. Men kremdotter går jo iallefall. :D

Kakeringen må stå på et rett fat ja, jeg pleier bare å sjonglere litt mellom å holde den fast og bre bunnen utover. Så balanserer jeg bort til kjøleskapet på tærne mens jeg tenker "gud nå går det gale, gud nå går det gale" og setter den inn i kjøleskapet. :D

Når den er kald holder den seg noenlunde mer på plass.


#22

Marianne sa for siden:

Jeg fant ikke fatene mine jeg :eek: ...og det er definitivt ingen andre som kunne komme på ideen å rydde i kjøkkenskaper - så detta er mystisk! :ja:

Så da brukte jeg bare vanlig springform med bakepapir da - og så får jeg sette det på et fat som jeg er sikker på at vertinnen har liggende i morgen... Jepp!:) Kakebunnen står i kjøleskapet.
[color=teal][/color]
Jeg prøver med bringebær jeg! Det er jo bare å skyfle bort kremen hvis den blir for rosafarget av bringebærene. Tenk det blir lekkert 'a! Jeg skal ta bilde (hvis det blir bra) :p
[color=#008080][/color]
Nå må jeg stikke og hente noen barn som slutter tidlig på fredag!


#23

Marianne sa for siden:

Kaka ble kjempegod! Jeg fikk ikke laget med krem og bringebær-pynt men det ble en suksess!


#24

Albertine sa for siden:

Så flott da! Den kan jo også lages i mindre porsjoner og tas med bort hvis du skal i kakeorgie en dag!


#25

Albertine sa for siden:

...sånn atte hvis du skal til folk som ikke lager kake spesielt for deg altså....

dumt formulert


#26

dingpot sa for siden:

Ja det funker kjempebra med ananasgeleen! Det er min favoritt! slafse


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.