< Tilbake til oversikten

Bringebær-brownies

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

20 biter:

Ingredienser:
175 g hvit, sukkerfri sjokolade
75 g mykt smør
1 1/2 dl søtning
2 egg
150 g finmalte mandler
1 ts vaniljepulver
1/2 ts salt
150 g bringebær
75 g mørk, sukkerfri sjokolade

Fremgangsmåte:
Brekk den hvite sjokoladen i biter og smelt den over vannbad.
La den bli litt avkjølt.

Pisk sammen smør og søtning til en lys krem.
Pisk inn eggene og rør deretter inn den smeltede sjokoladen.

Vend inn mandler, vaniljepulver og salt.
Vend deretter inn bringebær og den mørke sjokoladen.

Kle en kakeform (ca 22x22 cm) med bakepapir.
Ha røra oppi kakeformen og spre den jevnt utover med en slikkepott.

Stek ved 180 grader i 30-35 minutter.

Avkjøl, og del opp i biter.

Ca næringsinnhold, hele kaka:
Protein: 63,8 g - 12%
Karbohydrat: 40,6 g - 8%
Fett: 181,7 g - 80%
Kcal: 2331

Ca næringsinnhold, pr bit:
Protein: 3,2 g - 12%
Karbohydrat: 2,0 g - 8%
Fett: 9,1 g - 80%
Kcal: 117


#2

senorita sa for siden:

Nom nom, ser ut som en deilig kombinasjon! mmm


#3

lifejack sa for siden:

Å, nam, de så veldig gode ut:)
Men er ikke dette egentlig en blondieoppskrift?


#4

Lisbeth sa for siden:

Ja, de er gode.. jeg måtte skynde meg å legge endel av dem i fryseren :p

Heter de blondie når det er hvit sjokolade istedet for brun??


#5

lifejack sa for siden:

Nja, jeg tror det går mer på utseende, for blondies må ikke nødvendigvis inneholde sjokolade. Lagde noen med butterscotch en gang:sikle:
De ser i hvert fall utrolig gode ut, de du har snekret sammen her!!!


#6

Shooterr sa for siden:

Så mye kunstis søtning kan da ikke være bra for kroppen? Skal ikke mye til av det slaget før jeg får magetrøbbel i alle fall..

Så gode ut da ;)


#7

Lisbeth sa for siden:

Det blir jo ikke så mye søtning pr bit da.. 1 1/2 dl delt på 20 ;)

Jeg brukte 1 dl sukrin og 1/2 dl hermesetas og reagerer ikke på noen av dem :)


#8

Shooterr sa for siden:

Du glemte å regne med den kunstige søtningen i sjokoladen ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.