Lisbeth sa
for 14år siden:
Oppskrift med bilder her
20 biter:
Ingredienser:
175 g hvit, sukkerfri sjokolade
75 g mykt smør
1 1/2 dl søtning
2 egg
150 g finmalte mandler
1 ts vaniljepulver
1/2 ts salt
150 g bringebær
75 g mørk, sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte:
Brekk den hvite sjokoladen i biter og smelt den over vannbad.
La den bli litt avkjølt.
Pisk sammen smør og søtning til en lys krem.
Pisk inn eggene og rør deretter inn den smeltede sjokoladen.
Vend inn mandler, vaniljepulver og salt.
Vend deretter inn bringebær og den mørke sjokoladen.
Kle en kakeform (ca 22x22 cm) med bakepapir.
Ha røra oppi kakeformen og spre den jevnt utover med en slikkepott.
Stek ved 180 grader i 30-35 minutter.
Avkjøl, og del opp i biter.
Ca næringsinnhold, hele kaka:
Protein: 63,8 g - 12%
Karbohydrat: 40,6 g - 8%
Fett: 181,7 g - 80%
Kcal: 2331
Ca næringsinnhold, pr bit:
Protein: 3,2 g - 12%
Karbohydrat: 2,0 g - 8%
Fett: 9,1 g - 80%
Kcal: 117
senorita sa
for 14år siden:
Nom nom, ser ut som en deilig kombinasjon! mmm
lifejack sa
for 14år siden:
Å, nam, de så veldig gode ut:)
Men er ikke dette egentlig en blondieoppskrift?
Lisbeth sa
for 14år siden:
senorita sa:
Nom nom, ser ut som en deilig kombinasjon! mmm
Ja, de er gode.. jeg måtte skynde meg å legge endel av dem i fryseren :p
lifejack sa:
Å, nam, de så veldig gode ut:)
Men er ikke dette egentlig en blondieoppskrift?
Heter de blondie når det er hvit sjokolade istedet for brun??
lifejack sa
for 14år siden:
Nja, jeg tror det går mer på utseende, for blondies må ikke nødvendigvis inneholde sjokolade. Lagde noen med butterscotch en gang:sikle:
De ser i hvert fall utrolig gode ut, de du har snekret sammen her!!!
Shooterr sa
for 14år siden:
Så mye kunstis søtning kan da ikke være bra for kroppen? Skal ikke mye til av det slaget før jeg får magetrøbbel i alle fall..
Så gode ut da ;)
Lisbeth sa
for 14år siden:
Det blir jo ikke så mye søtning pr bit da.. 1 1/2 dl delt på 20 ;)
Jeg brukte 1 dl sukrin og 1/2 dl hermesetas og reagerer ikke på noen av dem :)
Shooterr sa
for 14år siden:
Du glemte å regne med den kunstige søtningen i sjokoladen ;)