< Tilbake til oversikten

Mat med gjær men uten mel og sukker?

#1

GuroK sa for siden:

Hei!

Pga mye mageproblemer har jeg gått på en eliminasjonsdiett siden oktober og driver nå og tester en etter en av alle de matvarene som jeg har utelatt. Tiden har kommet for å test ut gjær! Men jeg skal jo samtidig holde meg unna alt av mel (rug, bygg, hvete) og sukker og meieriprodukter.
Har dere noe tips til hva jeg kan kjøpe/lage som har gjær men som ikke inneholder noe av det andre jeg skal unngå?
Foreløpig har jeg prøvd å bake rundstykker med havremel (relativt dårlig resultat...gjær trenger vel gluten eller hvete for å heve!), har spist peanøtter og pistasjenøtter og drukket større mengde te/kaffe enn vanlig. I tillegg har jeg brukt vanlig buljong istedenfor gjærfri buljong.
Men tar gjerne imot andre tips til hvordan jeg kan teste om jeg tåler gjær! :)

Hilse Guro :)


#2

KarMa40 sa for siden:

Fiberhusk i rundstykkene! Det gir samme effekt som glutenet, lange fibre som gjæret kan ta tak i.

Ølgjær.

Øl.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.