Leser at det er en del her inne som har slitt med platåer og som har hatt suksess etter å ha redusert på karbene....
Noen spiser tilnærmet null karbo - noen har max 5 gram til dagen.
Jeg lurer på hva dere som spiser lite karbo egentlig spiser?
Spesielt tilbehør til middag er jeg intr. i, men også selvfølgelig tips til alle måltider...
Tja, ja, det blir omtrent som Nellie sier. Jeg har sjelden behov for "ordentlige" måltider med tilbehør og sånn, og spiser gjerne bare et stykke ribbe, et par medisterkaker, et par egg, en nakkekotelett som et måltid, da med smør eller bearnaisesaus på. (Jeg har aldri giddet å telle karbene på egg da, så sånn sett blir det jo ikke nullkarbo.) Litt fet ost er jo også greit om man tåler det.
Så det er ikke sånn at man MÅ ha i seg 15kh pr dag? Er det noen som prøver å holde seg unna ALT av karbohydrater og hvordan påvirker det vekten? Jeg er ny på dette her, så jeg er nysjerrig særlig fordi jeg synes det er vanskelig å få i seg kh hvis man for det meste skal basere det på grønnsaker:)
Takk for svar!
Det er vel lite karber i championg? Iallefall i den hermetiske på boks...
Og kanskje bittelitt kinakål går an? Det veier jo så lite....
Pålegg (skinkepålegg, kalkunpålegg, roastbiff er vel også tilnærmet karbofritt....
Lite karber i sopp, ja! 0.3 så vidt jeg husker!
Men hvorfor i all verden skal du spise bearbeidet kjøtt som i tillegg er fettfattig når du kan fråtse i ribbe, koteletter, laks, hjemmelagde feite kjøttboller osv?
Du tenker på pålegget eller?
Kun for variasjonens del....slik at det ikke blir så fort kjedelig....Jeg må nok ha noe å "bytte på" - for prøver jeg dette kommer jeg til å savne grønnsakene.....eeeeeelsker grøntfor!
Tenker på pålegget du ramser opp, ja! Bare fettfattige greier! :eek:
Du må dytte på med MYE fett for at det skal passe inn i et ketogent kosthold!
Hvofor ikke velge påleggssorter med mase fett, som fleskepølse og morpølse, ribberull etc?
Det er helt greit, det:), men dersom trådstarter skal leve så og si uten karber en stund kan man ikke spise mye majones og egg. Ikke mye karber der, men litt blir det jo. På sikt er det da bedre å satse på ting som er naturlig fete så man slipper å fete opp med majones og rømme feks!:)
Jeg lever på 0 karbo og har hatt god effekt av dette etter at jeg hadde et vektplatå på et halv år. I tillegg har jeg justert inntaket av protein. Fant ut at jeg spiste for mye. Nå spiser jeg 65 gr protein om dagen, tilsvarende vekten jeg ønsker. Kan kanskje være verdt å prøve i første omgang å sjekke protein og fettmengden. Kanskje bare en justering på dette kan være nok uten å kutte karbo helt.
Jeg spiser rent kjøtt og fisk, i tillegg ost. Litt egg (blir bittelitt karbo). Smør til alt jeg spiser.
Jeg personlig tror (vet altså ikke sikkert) at 0 karbo er best egnet for de som har levd ketogent over lang tid. Å gå rett fra høykarbokosthold til 0 karbo tror jeg kan være tøft for kroppen. Så jeg tror 0 karbo kan være for de som har spist ketogent lenge, og som opplever et seigt vektplatå uten at annet nytter.
Hvor mye er egentlig 65 gr proteiner? Hvor mye mat er dette...? Kan du legge ut en dagsmeny? Tuuuusen takk!!!
Har spist ketogent i 2,5 år og har stått stille lenge nå.....vil prøve noe for å se om vekta rikker seg nedover....:)
Rart dette med egg......noen regner jo ikke karber på egg og noen tar dem med i regnskapet....Men i dette strikse regnskapet bør det vel regnes med....Litt synd for jeg er veldig glad i egg og hadde planer om å spise mye....
Hei Jabba, egg inneholder jo lite karb. Spiser du mye av det blir det jo litt. Jeg spiser maks 2 egg om dagen, og som eneste karbkilde blir summen veldig nære 0. For meg har dette løsnet mitt vektplatå. Maten blir litt ensforming i lengden synes jeg, så for meg er dette bare en "kur" for å få bort de siste kiloene mine. Når jeg har nådd mitt mål vil jeg øke langsomt til 15 - 20 karb.
Lykke til hvis du vil prøve :).
Jeg fordeler måltidene som følger
frokost: 15 gr protein, 35 gr fett
lunsj: 25 gr protein, 60 gr fett
middag: 25 gr protein, 60 gr fett
frokost: ofte 2 kokte egg med 25 gr smør til
lunsj: hjemmelagede karbonader med masse spekk, eggerøre med masse smør og røkt laks eller spekeskinke, spekeskinke med smør og babybell ost, grillet kylling (ca 100 gr) med smør (ca 50 Gr), etc.
middag: kjøtt eller fisk (ca 120 gr), med smør eller hjemmelaget bearnaisesaus, kan også bruke ost til. Når vi har taco bruker vi hjemmelaget tacokrydder hvor jeg tilsetter masse smør i kjøttdeigen og spiser med revet ost.
Skulle jeg mot formodning være sulten utover dette (noe som skjer svært sjeldent), er det fettet jeg øker med. Tar meg enten en kopp te med cocosa eller en t-skje smør. Jeg var selv litt spent på dette med proteininntak. Var definitivt vant til å spise større kjøttmengder til et måltid. Men med den mengden smør til som jeg har (har laget kryddersmør som jeg bruker masse), så blir jeg utrolig mett og god - lenge.
Lite tips: Rett over tråden, på den grønne linjen, står det Trådverktøy!
Klikker du på den, får du "tilbud" om å abonnere på tråden uten å skrive i den først!;)
Har også havnet på et platå som har vart siden senhøstes. Lurer litt på å senke mengden med karb jeg også. Men spiser man ikke salat i det hele tatt da? Skjønner jo at det er karber i salaten, men blir det ikke fryktelig mektig og ensformig uten? Bare nysgjerrig og veldig klar for å prøve. :)
Jo - faren er at et slikt kosthold fort blir ensformig....Derfor er det viktig å lage seg en laaang liste på forhånd hvilke matvarer man faktisk kan spise....
Jo mer å velge i - jo lengre holder man ut....
Til dere som spiser tilnærmet 0 karbo, får dere ikke hodepine?
Jeg merker det de dagene jeg har spist lite grønnsaker, eller hvis det går for langt på dag før jeg får i meg endel grønt. Hjelper nok å ta ketolysatbl. stabilt, men ikke nok for meg.
Er også litt nyskjerrig på dette, men redd for å bli svimmel, bli ør og få hodepine.
Jeg gjør ikke det - da hadde jeg ikke valgt å spise sånn :p - men det er mange som verken fungerer særlig bra eller går ned i vekt om de ikke får i seg en viss mengde karbohydrater, altså. Det viktigste er å lytte til kroppen!
Jeg forsøkte å spise 0 karbohydrater i 3-4 mnd, men merket ikke noen stor forskjell annet enn at jeg trengte færre måltider pr dag. Men pga veldig mye fett i maten så ble antallet kcal omtrent det samme. Årsaken til at jeg ikke merket noen forskjell kan jo være at jeg er noenlunde ferdigslanket. Tror ikke jeg har så veldig mye fett igjen å miste.
Jeg begynte å spise litt grønnsaker igjen nå i Januar, men det har heller ikke gjort noe utslag på vekta. Så jeg tror at hvis jeg skal lenger ned i vekt så må jeg nok desverre trene mer og spise mindre :( (Alternativt, prøve den umulige oppgven med å godta kroppen som den er :))
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.