Hvor mange av dere har barn, og hvor mange av dere som har barn lar også dem leve lavkarbo?
Selv har jeg to barn og ville ikke drømme om å fostre dem opp på annet en et fornuftig sunt og vanlig kosthold.
Utdyper: De får vanlig hjemmelaget mat, med poteter, ris eller pasta, men jeg begrenser så klart sukker og saft og boller og brus ;) Likevel, lavkarbo er en livsstil man må velge selv, synes jeg. Kanskje jeg endrer mening etter hvert, men jeg tviler på det.
Vel, nå er jo lavkarbo et sunt og fornuftig kosthold, og noe mennesket har levd på siden urtiden.
Når man mener raske karbohydrater er skadelige for kroppen, lar man selvsagt ikke barna spise det hver dag. Så jeg kan ikke skjønne annet enn at vi også skal la barna spise slik vi spiser.
Men nå snakker jeg om lavkarbo generelt, ikke feks Atkins induksjon.
Datteren min og mannen min spiser det samme som meg, men mens de får linser, bønner, kikerter og feks mørk sjokolade, spiser jeg feks brokkoli og blomkål, og sukkerfri sjokolade (siden jeg skal ned i vekt).
Hun spiser brød, men helst det groveste jeg finner. Ofte Lindbergbrød.
Jeg mener poteter, pasta og ris (hvitt) ikke er sunt, så da serverer jeg det ikke hjemme. Men om vi skal vekk på middag, feks til svigers el, så får hun det som serveres. Hun får også kake, is osv i bursdager og til jul.
Ungene mine får ikke det du tenker på som lavkarbomat. De spiser både sjokolade og boller, men ikke til hverdags. Eldstemann har bestandig vært tynn, så jeg passer på at han får protein til hvert måltid.
Ungene mine spiser både brød og poteter. Men de spiser lite av det. Brød får de hver dag i nista si, men det er KUN grovbrød. Og de spiser svært lite sukker. Mye salat og grønnsaker. De får proteinshake, smoothie, Yoplait 0,1% eller Danonino med fuktose.
Men de får "vanlig" mat hvis de blir servert det. Er en av ungene på overnattingsbesøk eller bursdag, så henger jeg meg ikke opp i hva de får å spise der... Men jeg skal innrømme at jeg ikke blir så glad når jeg får høre at Jonas har spist kjeks og cola til frokost når han har ligget borte... :mad:
unga mine får "vanlig" mat de..grovbrød..poteter og alt som er "normalt" for de fleste trur jeg....ihvertfall alle jeg kjenner..untatt studentberta da:) trur ikke de har vondt av det jeg,,,,,noen tåler karbohydrater i massevis andre ikke.....hadde jeg ikke skulle gått ned ivekt så hadde jeg levd som før jeg også....
Både ja og nei og tja og hmm... må jeg nesten svare. Prinsessa mi på 5 år er særdeles sær i matveien, men jeg prøver å gjøre ting så godt jeg kan.
Hun tåler IKKE melk, så det utelater en del ting. Hun liker IKKE poteter, så den delen er grei. Spiser helst bare kjøtt eller fisk til middag - men gjerne ris hvis jeg lager det. Eller spagetti. Bruker så å si kun Fedon sin proteinberikede pasta. Har hittil kun fått knekkebrød, men har nå begynt å la henne få brød - for hun spiser så dårlig. Spiser IKKE brød med frø i - så det er en utfordring....
Egentlig litt fortvila over den matsituasjonen jeg altså.
Nå spørs det HVA man mener med lavkarbo også da.. Om det er atkins induksjon eller lindberg (som jo er lavglykemisk...)
Men jeg vet iallfall at når JEG får barn, vil jeg holde tilbake godteri så lenge jeg klarer, og ikke gi dem saft og brus og kjeks og frokostblanding og raffinert sukker.
Det viktigste er jo å lære barna HVORFOR man ikke vil at de skal få sukker og annen fandens "mat". (les: ting å putte i munnen)
Og det kunne ikke falle meg inn å gi ham lyst brød, boller,mlisglassur, kaker, kjeks, saft, brus, godterier, chips,sukkersjokolade, pomesfrites osv....'
Han spiser grovt brød (lindberg eller spelt) med peanøtt eller macedamia eller vanlig smør med egg til til frokost, lunchen i bhg. er samme skivene med masse leverpostei med smør under,- kansje litt tørket aprikos og walnøtter. Middagen er feks karbonader eller spagetikjøttsaus (lindbergpasta) og kveldsmaten grøt med eggeplomme og cottage chese.
Innimellom lager vi grove vafler med masse egg og uten sukker med usukkrede bær til... han får spise 70% mørk sjokolade og nøtter.
Vi sørger hele tiden på å gi ham balanserte måltider, fordi det viser han tydelig at han trives på... :)
Poden spiser til tider mindre karbohydrater enn foreldrene ønsker... :rolleyes: Men han trives med det, har energi som varer, gjevnt humør og er sterk som en liten bjørn - det er det som er viktig. :ja:
Jeg syns det er litt rart at maten vi lavkarbere/Lindbergere spiser betegnes som unormal i manges øyne. Har flere ganger hørt frasen: "men du prakker vel ikke den maten på ungene dine"?
Jeg skjønner ikke helt problemet med at ungene spiser fullkornbrød, fullkornpasta, brun ris, bønner, linser, kikerter, nøtter, bær, grønnsaker, kjøtt og fisk? :confused:
Har barn som spiser lavkarbo OG vanlig mat! Og det gjør vel de fleste...?
[color=teal][/color]
Jeg tror ikke (håper) det er så mange som er fanatiske når det gjelder barnas kosthold, barn tåler jo mye mer karbohydrater enn oss, så frukt, ris og poteter er jo noe de gjerne kan få med måte ved siden av nok proteiner og fett. Har man overvektige barn derimot, ville jeg vært mer restriktiv med karbohydratene. En annen ting er barn som sitter veldig mye stille foran pc/tv/skjerm - DE trenger nok mindre karbohydrater.
[color=teal][/color]
Det er viktig å legge grunnlaget for et godt kosthold i barndommen, men når det gjelder bursdager og sosiale sammenkomster kan man jo ikke nekte dem å spise.
Å være forsiktig med brus og godteri er viktig. Jeg har litt store barn, og den gangen de var bittesmå, visste jeg ikke om lavkarbo. Var imidlertid reflektert og kjøpte noe økologisk mat, mye grønnsaker og frukt, helsekost-godteri uten sukker og de har vokst opp med å få potetgull som lørdagsgodteri i stedet for smågodt. Nå er det jo kommet fram etterhvert at det heller ikke er så bra, men tanken var god...
Sunn mat først! Grovt brød, grønnsaker, middag, vann til maten, juice bare til frokost, brus til spesielle anledninger, godterier først og fremst når vi er på tur og bruker opp karbene like fort som de spises, og så minimalt med hysteri og mystikk omkring mat ellers.
Med tenåringer som nesten er voksne, så har det virket, de vet hva som er et sunt kosthold, vet hva de skal velge for å gå ned i vekt hvis de må, og de spiser det de får - som i går var middag med soyamuffins (laget en bunke for å fryse ned, men fikk ikke tid til annen middag) med rødkål og appelsinsalat og brokkoli kokt i kremfløte, uten poteter eller brød. Andre dager spiser de de samme som meg, bare med ris, poteter eller pasta i tillegg. De har det bedre med mer karbohydrater enn meg og de er sterke, sunne og slanke, så jeg har aldri mast om noe bestemt annet. Og min kjære mann gikk ned i vekt på denne dietten, siden det er mindre tilsetningsstoffer og sunnere mat generelt, selv om han ikke spiser lavkarbo.
fra kostholdet så lenge vi vet det hverken tilfører noen næringsstoffer, eller gjør noe godt i kroppen. Når vi vet hva kjappe blodsukkersvingninger gjør med kropp og humør...
Vi kan ikke fortsette å stappe innpå så mye vi lyster av skadelig mat, og hvis vi som foreldre ikke legger et godt grunnlag, så hvem skal da gjøre noe med det største helse og trivselsproblemet vi har her i landet da?
Men når det er sagt, så er det på en annen side også viktig å ikke "skape problemer" for barna angående mat,- og det er kansje der mange steiler litt tenker jeg... Det er ikke greit for barn å ikke få lov til å spise det som andre spiser... Så om det blir servert boller med melisglassur i bhg. eller i besøk, så kan vi ikke godt nekte ham å spise det heller, men vi sørger for at han har spist seg mett på mat før han går, så han har en god base i bunn og ikke stapper innpå i store mengder...
Jeg synes oppriktig synd i ham de gangene han har spist et kosthold på for det meste karbohydrater (feks julen,- kakemann før frokost for noen skulle være så "snille" ,- gutten var ikke til å kjenne igjen,- han sto i bue på stolen og hylte seg lilla for han skulle IKKE ha frokost...:rolleyes: og det er sånnt som gjentar seg hver gang han spiser for mye karber og høyglykemisk mat... Vi kan jo bare kjenne på oss selv hvor irritable vi blir når blodsukkeret vårt blir lavt...)
Jeg er litt nysgjerrig på dere som har krysset av på "har barn som spiser "vanlig"
Hva ligger dere i begrepet spiser vanlig?
Mener dere frokostblandinger med sukker og oboy, skive med syltetøy og uten smør eller proteiner til frokost?
Mener dere mest poteter og litt kjøtt til middag, eller pizza Grandiosa?
Mener dere det samme som til frokost til kveldsmat og fyller på med juice, brus, og godterier innimellom opptil flere ganger i uka?
Når mine barn spiser lavkarbo + vanlig mat, mener jeg med vanlig mat sånn cirka:
[color=teal][/color]
Så mye frukt de vil og bær, høyglykemisk men sunn mat som bananer og ananas. Ris, pasta, brød, poteter, kokte gulrøtter, pølser/ferdigpizza/nudler (minst mulig), godteri/kaker/brus (bursdager).
Hehe jeg klarer ikke helt å slippe denne.... For det plager meg litt at noen tenker slik.
Når en person sier hun/han ikke kan drømme om å gi barna sine lavkarbo-mat (har diskutert med flere som har sagt det) selv om de spiser slik selv, mener de da at det kun er en slankekur de går på? Mener de kosten de spiser er usunn? Gjør de virkelig ikke dette for helsens skyld?
Ved å si at man selv kan spise lavkarbokost mens ungene "må få normal kost" innrømmer man vel egentlig at man ikke helt har satt seg inn i lavkarbobegrepet... ?!
Jeg spiser ikke lavkarbo kun for å slanke meg, men også for å gi kroppen den næringen den trenger, for å unngå livsstilssykdommer, for å bedre helsen rett og slett. Lavkarbomat er noe mennesket er genetisk tilpasset, korn har ikke eksistert i mer enn ca 10.000 år og genene våre er MINIMALT forandret siden steinalderen.
Er vi "barnemishandlere" om vi oppfostrer ungene våre på den kosten vi selv mener er best og sunnest for kroppen?
Barna mine spiser ikke frokostblandinger med sukker og oboy nei, innimellom spiser de havregryn til frokost, men ellers holder vi dem unna sånt. Oboy har vi i hus, men jeg tror det går 2-3 måneder mellom hver gang de får en ts eller to oppi melken. Mannen gir dem i blant grovbrødskive med syltetøy, men jeg synes ikke sånn voldsomt om det. Dette er Noras nye syltetøy uten sukker eller søtningmiddel. De får smør på skiven i blant, men ikke noe særlig ofte siden de stort sett spiser smøresyltetøy. For det meste spiser de frukt som epler, bananer, pære o.l., 2 grovbrødskiver med leverpostei, kaviar, smøreost eller i blant prim på skiven. Fårepølse og annet kjøtt spiser de bare og kaster skiven (de er 2,5).
De drikker vann til alle måltider og det har de alltid gjort. Innimellom får de et glass eplejuice eller melk, men dette er ikke så ofte som en gang i uken.
[color=#9932cc][/color]
Middag varierer, men som regel et normalt kosthold med litt poteter og kjøtt, litt kylling og ris, litt grøt og tomatsuppe, masse fisk, av og til potetmos, og på lørdager mer usunne ting som pizza, pannekaker, forskjellig tex-mex mat, o.l. De får lørdagsgodt 1-2 ganger i måneder, men da er det snakk om en liten neve med smågodt og en liten neve chips, som regel ikke det en gang. Da får de kanskje et glass brus også. Det er de godt fornøyd med. Det hender de får 1-2 kjeks når vi er ute på tur, eller en liten pakke juice, men dette er EN GANG I BLANT. Stort sett er de like fornøyd med et eple.
[color=#9932cc][/color]
Det viktigste for meg er at de blir glad i all slags mat, spiser variert og sunt og er i aktivitet. Jeg begrenser sukkeret så godt jeg kan, mener ikke små barn har så godt av det, men jeg river ikke hodet av svigermor når hun stapper i dem saft og kjeks når de er på besøk der heller...
Thula, jeg syns du er svært flink som gir de ett karbohydratbegrenset kosthold.
Som regel er det min kone som står for maten og da blir det ofte mer usunt enn jeg skulle ønske. Det er særlig på drikke til frokost jeg skulle ønske var bedre. Det går ofte i juice, kakao, oboy og te med masse sukker. Minsten på to år har fått brune tenner enda han fikk tenner veldig sent og vi pusser dem to ganger for dag. :mad:
Jeg syns det blir for ofte med sånn kos. Nå på mandag var det speiderfest og da skulle mange ha med seg ett fat med mat. Nesten alle fatene var med kaker, jeg hadde med pizzasnurr. Det er helt umulig å holde en lavkarboprofil for barna i det samfunnet vi lever i.
Mange her har allerede sagt det jeg mener, men jeg må bare si litt.
Min lille ett og ett halvtåring er en herlig blid liten skøyer. Han er så søt når han sitter og koser seg med økologiske tørkede aprikoser, eller MHMs pannekake med blåbær. Jeg er så lykkelig for at han har fått en så god start på livet.
I graviditeten og etter fødselen var jeg ikke flink nok til å unngå søtsaker selv, men jeg har vært en løvemor med prinsens kosthold..... for å gi han en god start.
Han har spist masse grønnsaker, bær, frukt, kjøtt, fisk, egg og nøtter fra begynnelsen (startet litt senere med nøtter da).
Jeg er så glad for at jeg ikke har gitt ham mat som gjør at han er karbojunkie fra begynnelsen av (slik som jeg har vært så lenge jeg kan huske).
Han har ikke spist noe godteri enda, hvetebolle har han knapt smakt, brus har han aldri smakt. Gjør det noe da? :rolleyes:
Han er det jeg kaller en tvers gjennom sunn unge! :D
Ja, det var det der med "normalt" da. Og så hva som er lavkarbomat.
De fleste forstår lavkarbomat som Atkins i induksjonsfasen. Det er mye lettere å fatte et enten/eller enn et litt-sånn-men-ikke-sånn. Lavkarbomat når du spiser etter glykemisk indeks for vedlikehold er jo egentlig likt et statlig sunt kosthold. Grovt brød, kokte poteter med skallet på, grov pasta, brun ris eller basmati-ris, mye grønnsaker, rene matvarer, frukt og en utskeielse i ny og ne. Dette kostholdet kunne en hvilken som helst kostholdsekspert i helsedirektoratet underskrevet og sendt ut som forslag gjennom helsestasjonene.
Men lavkarbodietter for å gå ned i vekt er et ganske ekstremt kosthold, beregnet for å motvirke ekstreme problemer. Det er ikke et kosthold beregnet på barn og ungdom som trenger masse energi for å vokse. Grunnen til manges problemer med vekt er at vi ikke tilpasser maten etter aktiviteten og forbrenningen - noen mennesker bruker og trenger karbene, andre gjør det ikke.
Og så er det den sosiale siden av maten. Hvis vi nekter barna tilgang på godter blir det like mystisk som andre uheldige substanser, og når de ikke lenger blir kontrollert av oss - ja, da gir de blaffen. Men hvis vi lærer dem å like god mat og gode produkter, så er vi langt på vei mot å gi dem evne til å kontrollere matinntaket sitt resten av livet.
Ellers har jeg tenåringer som ber pent om oppskriftene på speltmuffins med grovt mel og fruktose, for vennene deres synes de er det beste de har smakt. Og da er jeg fornøyd. Og det finnes aldri middagsrester i huset - hvis ikke mine egne tenåringer har slikket grytene, har vennene deres gjort det. Unger og ungdommer spiser hva som helst de, ukritisk og lykkelig - så lenge det er godt.
Jeg krysset av for den kategorien du sikter til her, men ikke fordi jeg mener at Kåre Norum representerer NORMAL mat. Derimot fordi det var tydelig at det var det hovedinnlegger mente, at "normal" mat ikke er lavkarbo.
Mine unger spiser grovbrød med leverpostei, kaviar, makrell i tomat, ost, kjøttpålegg, peanøttpålegg og av og til prim både til frokost, lunsj og kvelds. De får ikke frokostblandinger eller Sjokopålegg. De får joghurt av og til, og drikker eplejuice innimellom. Selv om mor er sjokoholiker har jeg alltid ventet til etter ungene har lagt seg før jeg kastet meg over skapet og karbohydratene. Derfor har de aldri fått sjokolade hjemme. Dessverre var de på lørdagsbesøk hos noen kompiser en gang, og da oppdaget eldstemann på 3 1/2 at de andre fikk godterier til barne-TV. Etter det har de fått litt, men bare om de spør. De glemmer det som regel, og da gjør vi ingenting. De får spise det de andre spiser om vi er borte, men det ender som regel med en halvspist bolle på fatet mens de herjer villmann sammen med andre.
Når det sto "normal" i anførselstegn, mente også jeg at det var grovbrød, eplejuice o.l.
Hvis det sto normal uten anførselstegn i spørsmålet i undersøkelsen hadde jo det vært lavkarbo...:D
[color=teal][/color]
Kanskje du reagerte når jeg brukte ordet fanatisme, Iset? :o Stygt ord, og jeg tror ikke det passer på noen her inne. For oss som har større barn, blir det umulig å nekte barna å gå i bursdagsselkaper fordi de evt. ikke skulle kunne spise kake og få brus. Eller å nekte poteta på middagen hos svigermor. Eller å nekte dem å spise basmatiris fordi jeg må lage det til middagen til den sylslanke pappaen vår. De som har mindre barn kan nekte dem å spise alt mulig de, men ikke jeg lengre...:rolleyes: Det hadde vel vært ekstremt (fanatisk)?
[color=teal][/color]
Jeg mente ikke at hvis man gir barnet samme maten en spiser selv - at man da er fanatiske. Men dersom de blir nektet det borte, gitt inntrykk av at høykarbomat er farlig, laget mye styr rundt maten og gjort det til en negativ greie. DET er jo ikke så bra da. Men det er som sagt veldig forskjell på store og små barn. Det var flott det som muskat sa om at ungene har fått smake GOD og SUNN mat hjemme, og da vil de velge det selv senere. :)
[color=teal][/color]
Onga mine får mange ganger fedons super-frokost: cottage cheese, Yo'plait 0,1%, bær og mandler til frokost eller kvelds - og de elsker det! Men de får også vanlig grovt brød. De synes ikke fedon-brødet er godt - og det er jeg enig i. Jeg synes det smaker litt muggent, er det bare meg? ;)
[color=#008080][/color] Alle reflekterte, omsorgsfulle og kunnskapsrike foreldre her inne: Jeg tror at vi må være en samling med norges beste foreldre ! :p :ja:
Vil bare gripe fatt i denne misforståelsen jeg :snill: For de gjør ikke det... ;) Et barn på 15-20kg tåler langt mindre karbohydrater enn en voksen på 50-80 kg. Nå tar jeg IKKE høyde for at den voksne har insulinresistens - for det er jo ikke "normalt" ;)
Om et barn på 15 kilo spiser 1 mariekjeks - får det den samme effekten på blodsukkeret til barnet som om mamman på 60kg hadde spist 4! :eek:
1 krone is = 4 for mamman :eek: :eek:
Det optimale for barn er å få 25% av energien fra proteiner, 25% av energien fra karbohydrater og 50% av energien fra fett. (Mat & Helse)
Dvs forholdet 1g protein + 1g karbohydrat + 1g fett er et balansert måltid.
Også vil jeg minne på at Lavkarbomat = et kosthold med mindre enn 100-150g karbohydrater per dag (2-3000kcal diett) ;)
Er det slik at når barnet er knall rød i ansiktet, skriker høyere enn arbeidsmiljøloven tillater, sparker og slår villt rundt seg og biter - i det dere skal hjem fra bursdagsbesøk. Er det da slik at barnet ikke vil hjem fordi det var så gøy å være der? Eller de gangene barnet vil hjem - men "vil ikke" likevel?
Jeg har lest (og jeg tror det har vært fedon som har skrevet det) at barn har høy forbrenning, høyt aktivitetsnivå og noe mer...? :p
Den artikkelen må jeg lete etter!
[color=teal][/color]
Hvor har du lest dette, HP? Har du mere interessant stoff om barn og kosthold fra samme kilde? Dette hørtes jo ille ut. Veldig interessant og veldig viktig!
[color=teal][/color]
Mine barn blir aldri rabiate etter bursdager, selv om jeg merker at de kan bli mer hyper. Men nå er de rolige til vanlig.
Jeg synes jeg har sett at de barna som lever på høykarbo-kosthold til vanlig er de som blir verst.
Det kan også være bare at det er de barna som generelt sett er mer aktive (hyper) til vanlige, som reagerer mest på sånne sukkersjokk.
Men barn er også forskjellige, akkurat som voksne - noen er mer ømfintlige overfor karbohydrater enn andre.
[color=teal][/color]
Hm...nei dette vil jeg høre mer om! (Vi var på bursdag i går og barna min spiste kake) :(
Dette kunne jeg også ha skrevet... Både alder og de andre litt "særegne" stemmer bare SÅ godt med frøkna her hjemme også... Kan jo håpe at det er litt alderen også da..
Det står sikkert i sukker-boka til DVP, og jeg leste en flersiders-artikkel i MAT&HELSE om det for noen måneder siden (barn og sukker). Det stod bla at barn reagerer mer hormonelt på sukker enn voksne. Barn tåler sukker DÅRLIGERE enn friske voksne.
....he,he... du tenker kanskje på mitt innlegg i Feondebatten på NM?! :)
Jeg sa nettopp akkurat det; at jeg ikke kunne drømme om å gi barnet mitt rendyrket Atkinsmat. Og med det mener jeg at jeg ikke kunne drømme om å begrense fruktspisingen hans, og at jeg gir han mer brød ( riktignok Lindbergbrød) enn det Atkins anbefaler voksne.
Samtidig presiserte jeg at å spise generellt etter lavkarboprinsipper er sunt for små og store.
Men den dagen kommer ikke da jeg begynner å telle karbene til lillegutt på 2 år, nei!
Jeg lar han få et kosthold inspirert av lavkarbokost - dvs. at jeg velger bort kjeks og vanlig sukret yoghurt som mellommåltid, jeg velger pålegg uten sukker og med mye proteiner, og han får mørk sjokolade og frukt som snacks.
Men han får bananer, druer, poteter og ris - og da kan det ikke kalles Atkins, Iset - men jeg vil ikke si at det er usunt likevel?!
Ang. barn og karbohydrater, HP : det er jo slik at en som driver aktivt med iddrett trenger mer karbohydrater enn oss vanlige mosjonister, ikke sant?
Er det ikke da rimelig at en liten tass - som SPRINGER rundt dagen lang - trenger langt mer karbohydrater en en stillesittende voksen med langt tregere forbrenning?
Ingen TRENGER karbohydrater da! Det er en utbredt misforståelse. Klart vi trenger de næringsstoffene som er i grønnsaker, frukt, bær, nøtter m.m., men vi trenger ikke karbohydratene i disse matvarene! Heller ikke barn, samme hvor mye de springer. Om man begrenser karbohydratene, får man et stabilt blodsukker og god fettforbrenning. NB! Fettforbrenning er ikke = slanking! Fettforbrenning = god og jevn tilførsel av næring ut i blodbanen, deretter til cellene som trenger energi. Dessuten har vi et lager av karbohydrater i lever og muskler, som kan benyttes som hurtig-energi ved spesielle kriser. Det er bare hjernen som ikke kan bruke fett som energi, men den bruker gjerne ketoner. Tenk på at barn med epilepsi kan stå på ketogen kost i flere år, med svært lite karbohydrater. Det hadde man ikke gjort om det var farlig.
Målet er ikke at barn skal spise rendyrket Atkins, eller at vi må begrense deres inntak av frukt/nøtter osv. Men jeg vil presisere det med å TRENGE karbohydrater. (Tolk meg rett... :snill: )
Og Zoë: Du er et HAV over gjennomsnittlige småbarnsforeldre hva kosthold gjelder. Så vær riktig STOLT over deg selv! :D
Jeg tenkte på UTSAGNET, som igjen fikk meg til å tenke på andre jeg har snakket med som tror Atkins er "farlig" for barn. Jeg syns det høres ut som dere har et sunt kosthold, vi var jo egentlig stort sett enige på NM også. :) Er bare selve uttrykket jeg reagerer på, at flere ser ut til å mene at lavkarbo er farlig for barn.
Jo unger trenger mer karber enn voksne, MEN karbene trenger ikke komme vesentlig fra korn, og spesielt ikke SUKKER. Frukt, bær, grønnsaker og LITT grovt brød holder i massevis. :o
Og de kostholdsdebattene som av og til ruller og går på NM er jo til å gå ut av sitt gode skinn av....:(
Det er så mye fientlighet mot lavkarbokost i befolkningen, og jeg tror at den først og fremst skyldes en blanding av egen dårlig samvittighet + en sterk uvilje mot forandring av gamle vaner.
Det å kalle mødre som ikke gir barna sine sjokoladepålegg og søte kjeks daglig for "hysteriske" er et tafatt forsøk på argumentering - men som blir så hjelpeløst at en nesten må avslutte meningsutvekslingen....
Selv sliter jeg med to sett besteforeldre som synes jeg er hjerteløs som ikke gir lillegutt brunost, og som benytter enhver anledning til å stappe han full av kjeks og "bare en liten" sjokolade.... :(
Zoe: jeg kjenner meg sååånn igjen ang besteforeldrene!! Og jeg HATER ordet "hysterisk". Blir rasende når jeg hører ordet i forbindelse med sukker, spesielt på NM, der 90 % av forumet rakker ned på alle som vil at barna skal leve opp til å bli friske sterke og sunne mennesker. :rasende:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.