Jeg la over ifjor etter sommeren, men har noe igjen så skal 100 % over på lchf for hele familien (bortsett fra meg som skal på ketolyse) neste uke.
Vi liker maten, å syns det går greit, å er klar for å ha dette som en ny livstil, men blir møtt av så mye motstand fra folk, at det ikke er bra for barn å være på lchf på lang sikt??
Kan dere hjelpe meg litt der, med mer info om det er skadelig for barn å være på lchf???
jeg gjør det fordi vi har en med ADHD, å det nytter ikke å legge om maten for kun han, så derfor legger i over hele gjengen...
Jeg har bestemt meg for å ha de på lavkarbo, men jeg skal ikke ha de i ketose, så de får det jo mye friere enn meg, men ja jeg vil ha mat med mye fett og lite karbohydrater, kun jeg som skal i ketose.
men jeg møter så mye motstand fra andre voksne når barna skal på lavkarbo,den maten var farlig i lengden, å du skal vel ikke la barna dine spise DET??? osv osv de er skikkelig bekymret over at barna skal over på det.
Dette har du vel egentlig fått svar på her inne før. Jeg har ikke sett noen studier som viser at det er skadelig for barn å spise LAVKARBO og ikke engang være i ketose.. Men har heller ikke sett noen anbefale at barn skal spise strikt lavkarbo (som i ketogent)
Gi dem karbohydrater i form av store havregryn, fullkornsprodukter (med masse proteiner og fett til), grovt brød, masse grønnsaker osv. Ingen som tar skade av det:)
Jeg ville heller vært bekymret for å gjøre kosthold til noe sånn veldig spesielt for dem og legge mye vekt på den forandringen som nå skal komme. Tror det lønner seg å gjøre det gradvis og naturlig, sånn at ikke det oppleves som en stor forandring for dem.
ja hadde en lignende tråd, men nå er det enda sterkere meninger ute å går, om at de ikke kan ha det, å jeg har hatt de på fullkornprodukter, men har nå tatt det bort. vard erfor jeg ville ha et rett ut svar, om ja det er farlig, elelr nei det har ingen betydning,
eller et som du sier at nei så lenge somd e har fullkorn e.l produkter i tillegg..
ja de gjør jo det, men jeg skulle ønske jeg kunne argumentere skikkelig tilbake dersom det ikke er farlig med den varianten vi har valgt, når jeg er usikker så blir det ikke helt det samme, men nå har jeg sendt en mld til han, håper jeg får svar:)
Jeg kan fortsatt ikke fatte og begripe at vi har fjernet oss så langt fra naturen at voksne oppegående mennesker kan få seg til å tro at det skal være farlig for barn å spise ren mat bestående av kjøtt, fisk, grønnsaker, egg og meieriprodukter...
Drit i slike meningsløst lavpanna kommentarer fra folk, du. Det gjør jeg.
Er det snakk om at det er feil å gi ungene rene produkter her da? Det går jo ann å gi dem rene, naturlige, sunne, friske produkter og samtidig gi dem f.eks fullkornsprodukter, grovt brød osv?
Fullkornsprodukter er forresten ikke noe sånn særlig sunt i segselv. Høres fint ut og er litt bedre enn "fine" produkter, men det viktigste er å forandre tankegangen litt og gi f.eks en deilig kjøttsaus med masse grønnsaker osv, med litt fullkornspasta til. Kylling med grønnsaker, en fet deilig saus og litt ris til. Osv.
Var jo dette jeg ville høre, men får liksom ikke til å argumentere med bare det ;) Det har jeg gjort, opp og ned i mente, men det faller for døve ører...
Glemte å si at vi la om ifjor etter sommeren, til steinaldermat, er kun litt pasta og brød igjen, så de får ikke en svær forandring altså.
Å de elsker maten, åd e andre ungene på skolen er misunnelig på lunsjpakkene deres, så det er ikek noe sånn, det er bare de andre voksne som sier at det er farlig, å la de ære uten for mye KH, å at de kommer til å glemme, altså få dårlig hukommelse, å at folk på lavkarbo ble dumme, at det ar som en "sekt" som hjernevasket oss til å tro atd et var sunt osv, å en mengde med sånt, å at de hadde aldri utsatt sine barn for det bla bla bla
så tenkte jeg skulle sjekke det skikkelig, med linker, så jeg kunne si at DERFOR og DERFOR er det BRA!!!!! ;)
Det er sikkert like greit å bare ta et standpunkt og holde seg til det og ikke diskutere det for mye med folk, hvis det gjør deg usikker:) Folk kommer jo uansett alltid til å komme med meningene sine, uavhengig om de passer med dine eller ei.
Jeg har faktisk fått spørsmål om hvordan jeg kan være sikker på at min lille pode på 8 måneder får det han har behov for når jeg velger å lage maten hans selv i stedet for å kjøpe det på glass :rolleyes:
Jeg setter pris på om du kan fortelle oss hvilket svar Torkil gir, for det kunne være interresant å se hva han mener om barn på lavkarbo :)
Man kan jo nesten begynne å lure..siden det virker som om folk synes det er synd på de som må spise lavkarbo... :rolleyes:
Det som skiller et høykarboliv fra et lavkarboliv må jo være poteter, brød og pasta... Jeg lurer litt på hvor stor forskjell det faktisk utgjør om man setter seg ned og regner på det...
Hvor mye karbo vil et barn med såkallt normalt kosthold få i seg i løpet av en dag?
Lavt blodsukker pga alt for mye karbohydrater i kosten gjør folk dumme og ukonsentrerte...det er sikkert det som gjør at de kan finne på å komme med slike tåpeligheter.
Kjæresten min er en voksen mann (42) med ADHD, og han synes han har fått et nytt liv i gave etter at han sluttet med sukker og karbo. Nå er han rolig inni seg, og kan slappe av, konsentrere seg bedre og ha en normal døgnrytme som andre folk. Han sier han ikke ante at livet kunne være sånn når kroppen bare ble rolig inni seg :love: Beste beviset for meg ihvertfall.
Du kan jo si til dummingene at du spiser vanlig norsk bondekost. Det fantes ikke hverken taco, pasta, yoghurt, juice eller frukt å få i Norge inntil for 60-70 år siden, men at folk ikke ble syke av den grunn. Det er vel de siste årene med all ferdigmaten at vi har blitt syke, allergiske og overvektige alle mann...? :confused: Jeg spiser den maten bestemora mi vokste opp med, jeg.
Det kommer helt ann på hva man legger i begrepet "lavkarbo".
Det er jo veldig diffust og noen mener jo at f.eks Lindberg er høykarbo, så vet ikke helt jeg;)
Ja, det er jo liksom det som er litt av det store spørsmålet. Hvor mye skal man kutte?
Og i det hele tatt, hvor mye trenger egentlig et barn å kutte?
Tviler på at hvilken som helst unge, som får i seg fornuftige mengder proteiner og fett, spiser engang i nærheten av 150 gram kh om dagen. Men man kan vel ikke akkurat sammenligne en barns inntak og en voksen sitt inntak.
Ja, jeg er ganske for det du sier der:) Tror litt av cluet er å fokusere på at de skal ha i seg mye fett. Hvis man passer på det, så tror jeg at det regulerer seg litt selv.
Men er veldig åpen for at det ved spesielle sykdommer som f.eks barne-epilepsi, Autisme og ADHD er bra å kutte enda mer i karbene da..
Det er ingen tvil om at fullkorn er bedre enn fint lyst mel, men det blir forsatt banket av nullkorn... Hvis svært lite karbo er bra for barn med sykdommer i sentralnervesystemet, er det vel grunn til å tro at det ikke er skadelig for friske barn?
Så nei, basert på tusenvis av år med historikk, det er IKKE farlig med lchf for barn.
Jeg lar sønnen min få velge hva han vil ha blandt diverse matvarer. Han vil nå aldri ha hverken brød eller knekkebrød, men vil ha med nøtter i barnehagen istedet (han er 5), han spiser flere egg daglig, og han er ellers glad i pølser, ekte smør og kaviar. Han veksler mellom ulike type nøtter. Nøtter har han spist siden han var uredd og stakk de opp i nesa.På barnehagen gis det fisk, grønnsaker og frukt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.