< Tilbake til oversikten

Inspirasjonshjelp?

#1

littleme sa for siden:

Jeg har masse mat, men ingen inspirasjon til å finne på ting. Rydda i matskapene i dag, og har derfor skrevet ned hva de inneholder :O

Jeg følger en egenversjon av fedon. Prøver meg på 50 karber om dagen, og ca. 1500 kcal.

Har du noen tips til hva jeg kan lage? Eventuelt tips til hva jeg absolutt ikke burde ha tilgjengelig? Jeg er helt tom for inspirasjon!

Kjøleskap:
Ketchup
Smør
Egg
Reker
Pinjekjerner
Rødbeter
Rødløk
Vårløk
Skinke
Ost
Champinon
Chili
Lime
Majones
Røkalaks
Spekeskinke
Bacon
Gulrøtter
Honning
Selleri
Fetaost
Salat
Kaviar
Squash
Persillerot
Soyasaus
Soyamelk
Farris
Kefir
Cottage Cheese
Philadelpia Paprika
Brokkoli
Blomkål
Salami
Hvitløk
Babybelost
Tomat
Philadelpia
Creme Faiche
Kesam Mager
Kesam vanlig
Kesam Vanilje
Bringebærsyltetøy lett
Blåbæresyltetøy lett
Tacosaus
Sennep
Pesto
Tomatpurre
Hermetiske tomater

Tørrvarer:
To mislykkede små lavkarbobrød
Rugsprø
Vannkastanjer
Te
Buljong
Krydder
Mandler
Maizena
Bakepulver
Linfrø
Sesamfrø
Glutenmel
Soyamel
Sukrin
Natreen
Bakekakao
Kakao
Gjær
krusakli
solsikkekjerner
Olje
Ferdigsupper
Ferdigsauser
Ferdigkrydder
Makrell
Tomatbønner

Fryst:
Lavkarbo frokostbrød
Grønnsaker
Kjøttdeig
Kyllinglår
Blåbær
Laks


#2

senorita sa for siden:

Redigert litt om hva jeg syns :P


#3

langaard sa for siden:

Her var det velfylt ja:D Tror jeg må komme hjem til deg:) Ser for meg en hel masse retter:) Hilsen hobby:)kokk


#4

littleme sa for siden:

Takk for svar senorita!! Er klar over de fleste tingene. Noe av det greier jeg ikke å kutte helt, men skal prøve ;)

langaard: Fortell fortell! Eventuelt så vil jeg bestille deg i en uke ca. Greit? :p


#5

littleme sa for siden:

Mitt problem, er at jeg handler massevis, men jeg bruker det ikke opp. Jeg har sikkert nok mat til å overleve i et par måneder uten å handle, men jeg har BARE lyst på ting jeg ikke har, og det er kun ferskvarene som går.

Hvorfor er det sånn? Flink til å planlegge måltider osv også, men jeg er ikke flink til å gjennomføre planene.. Tips? :p jeg må planlegge og gjennomføre fra neste uke av, for da skal jeg begynne å jobbe hver dag. Håper jeg greier å komme inn i litt rutiner da!


#6

PePolly sa for siden:

Ta ut laksen fra frysern. Rasp skallet av limen din, bland det sammen med saften av limen, hvitløk og chilli. Du skriver at du har "olje", uten at jeg vet hvilken type. Men om du har feks olivenolje, ta mest av det, og om du har, en dæsj med fishsauce-olje (bare pittelitt!). Hvis ikke, så er olivenolje eller lignende alene også helt ok. Du skriver "krydder", - da gambler jeg på at du har koriander i skapet et sted. Fyr løs med koriander. Bland alt sammen i en bolle,- og vend laksen i den. Putt laksen i en ildfast form, hell resten av miksen over, smell den inn i ovnen på ca 180 grader (noen mener 200). Er laksen tint, lar jeg den stå i 7 minutter, men jeg liker den litt rosa.

Lag en salat til (du skriver "salat" så vet ikke nøyaktig hva du har), og bruk gjerne godt med vårløk, som jeg ser på listen din, i salaten.

Eventuelt en grønnsakswok, om du har ingredienser til det (du skriver at du har grønnsaker i fryseren), for det riktige "asia-følelsen". Frossne grønnsaker, vårløk,vannkastanjer, brokkoli, squash, foreksempel? Vannkastanjer er et must, om du er like glad i det som jeg er! :)

Det var en rett utelukkende basert på det du har i skapet ditt akkurat nå (jeg gambler på koriander, - og antar at du iallefall har olivenolje - fishsauce er bare bonus).

For at dette skal bli ENDA bedre en annen gang, anbefaler jeg at du pøser på med strimlet ingefær og fersk koriander. Serveres gjerne med en grønnsakswok, for den riktige "asia-følelsen".

Mmmmmmmmmmmmm :)


#7

PePolly sa for siden:

Kjøttdeig, hvitløk, chilli, basilikum (om det inngår i krydderhylla),pepper blandes sammen i en bolle. Finhakk de hermetiske tomatene dine, og tilsett dem, sammen med noe av saften i boksen.

Bland alt godt sammen, og lag karbonader/burgere av dem.

Smør en langpanne, og fordel dem utover.
Stekes i ovnen på ca 150 grader til de er gjennomstekt. Kan selvfølgelig stekes på panne også, men jeg synes de blir saftigere i ovnen, pluss at det er mindre arbeid, og mindre stekeos...

Serveres sammen med masse fetaost, creme fraiche, og det du har/ønsker av salat. Er også veeeldig godt med litt tacosaus på siden her, men det kommer an på hvor mange karber du tillater deg :) Kanskje bare en liten dæsj?


#8

littleme sa for siden:

PePolly, du er kjempekul! Tusen takk! :D

Hvis jeg legger ut en oppdatert liste i morra, har du lyst å hjelpe meg å lage ukesmeny? :D


#9

PePolly sa for siden:

Finhakk vårløk, litt rødløk,champignon, chilli og hviløk. Surr det i panna sammen med små biter brokkoli og blomkål, og en finhakket tomat. Krydder etter ønske. Ta frem boksen med creme fraiche, og tilsett til du synes det får en passe konsistens. La det surre litt, skru av varmen og putt hiv rekene ned i. Bland godt sammen, så rekene får en lunk, men for all del ikke la dem koke.
For variasjonen kan du også bruke røykalaks eller spekeskinke i denne retten. Går kjemperaskt å lage, og er ofte, i ulike varianter, lunsj her i hus.


#10

PePolly sa for siden:

Det vil jeg veldig gjerne hjelpe til med, men jeg kan ikke love noe før til helga, jeg har nemlig eksamen denne uken :)


#11

littleme sa for siden:

Supert! Tusen takk :D Hva studerer du ? Masse lykke til på eksamen :)


#12

PePolly sa for siden:

Takk for det :) Jeg studerer juss :)


#13

littleme sa for siden:

Så spennende! Det tenkte jeg også på å studere faktisk :)


#14

littleme sa for siden:

Ny oppdatering fra skapene mine. Get creative(for det er nemlig ikke jeg)!!

Kjøleskap:

Pesto
Apetina Feta
Kiwi
Gul løk
Revet ost
Appelsin
Sæterrømme
Natruell Ost
Rødløk
Snøfrisk
Bringebærsyltetøy
Spekeskinke
Mozarella
Cottage Cheese
Nachos rester
Chicken nuggets rester
Aioli
Hvitvin
Egg
Kremost
Bremykt
Reddik
Ruccola
Tyrkisk Yoghurt
Majones
Salsa
Honning
Smør
Kaviar
Røbeter
Sennep
Tomater
Paprika
Hjertesalat
Pepperrot
Hvitløk

Olje
Soyasaus
Ketchup

Fløte
Granateplejuice
Udos Choice

Fryser:

Løvbiff
Kamskjell
Frosne grønnsaker
Solsikkebrød
Bringebær
Blåbær
Kyllinglår
Kokosmuffins
Eggemuffins (æsj, de kasta jeg)
Spinat
Nøttemuffins
Laksefilet
Smoothiemix
Bacon

Tørt:

Rugsprø
Gelatin
Berneaiseessens
Vaniljepulver
Peppermyntedråper
Te
Iste
Vaniljeessens

Peanøtter
Valnøtter
Casewnøtter
Mandler
Goijbær

Sambal olek
Rød currypaste
Grønn currypaste
Fiskesaus
Knust hvitløk

Makrell i tomat

Gresskarkjerner
Linfrø
Sesamfrø
Hvetekli
Fiberhusk
JBKM
Krusakli
Solsikkekjerner

Tomatbønner
Kokosmelk
Tomatpuré

Buljong
Maaasse krydder

Kakao
Søting
Oljer
Rødvinseddik
Worchestersaus

Mandelmel
Glutenmel
Kokosmel
Soyamel
Bakepro
Hi-Maze
Bakepulver
Cocosa
Gjær

Tjaa, det var vel det. Kan tillate meg å handle inn litt, men minst mulig siden jeg har tusenvis av ting!! Trenger enkel frokost, lunsj som er enkel og spise (har mikro og kjøleskap på jobb) og god middag! Kanskje noe snacks også? Tips ? :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.