< Tilbake til oversikten

Thailandsk fiskesuppe (4 porsjoner)

#1

Cyan sa for siden:

Denne suppa er kjempegod og sterk. Den varmer godt nå på vinteren. Dersom du er litt redd for at den skal bli for sterk kutter du ned på chilien.

800 gram hvit, fast fisk (f.eks. torsk) i tykke fileter
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 ss olje til steking

Krydderpasta:
1 middels stor løk, grovhakket
3-4 fedd hvitløk i skiver
4 røde chili (store), utkjernet og skåret i skiver
4-5 cm frisk ingefærrot, skrelt og skåret i skiver
1 ts malt pepper
1 ts malt koriander
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts malt spisskummen
1 ss Thailandsk fiskesaus
1 ss sitronsaft

Ha alle ingrediensene til krydderpastaen i en kjøkkenmaskin/blender og kjør til en jevn mos. Du kan også bruke stavmikser, men vær obs på at det kan sprute litt og krydderpasta i øyet er ikke godt (snakker av erfaring :o).

Varm oljen i en wok eller stor stekepanne, ha i krydderpastaen og stek den i 1/2-1 minutt (til det begynner å dufte) mens du rører. Ha i den tyktflytende delen av kokosmelken som er øverst i boksen. Rør godt og la det koke til til sausen tykner litt. Ha i fiskebitene og vend dem i sausen til de er godt dekket av saus. Varm opp igjen til kokepunktet og la fisken trekke i et par minutter. Hell i resten av kokosmelken og la det småkoke til fisken er gjennomkokt.


#2

Augustina sa for siden:

Jeg lager en variant av denne, "grønn currysuppe med torsk". Den er også knallgod :) Hvis du en dag trenger variasjon bare.


#3

Cyan sa for siden:

Takk for tips, den så god ut :)


#4

tjeldberg sa for siden:

1 ss Thailandsk fiskesaus

Hva er det, fås det i butikker?


#5

Cyan sa for siden:

Den kjøper du i velassorterte matbutikker der alt det andre asiatiske står.


#6

tjeldberg sa for siden:

Ahh.. takker :) kjenner merket så da finner jeg den!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.