Cyan sa for siden:
Denne suppa er kjempegod og sterk. Den varmer godt nå på vinteren. Dersom du er litt redd for at den skal bli for sterk kutter du ned på chilien.
800 gram hvit, fast fisk (f.eks. torsk) i tykke fileter
1 boks kokosmelk (400 ml)
1 ss olje til steking
Krydderpasta:
1 middels stor løk, grovhakket
3-4 fedd hvitløk i skiver
4 røde chili (store), utkjernet og skåret i skiver
4-5 cm frisk ingefærrot, skrelt og skåret i skiver
1 ts malt pepper
1 ts malt koriander
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts malt spisskummen
1 ss Thailandsk fiskesaus
1 ss sitronsaft
Ha alle ingrediensene til krydderpastaen i en kjøkkenmaskin/blender og kjør til en jevn mos. Du kan også bruke stavmikser, men vær obs på at det kan sprute litt og krydderpasta i øyet er ikke godt (snakker av erfaring :o).
Varm oljen i en wok eller stor stekepanne, ha i krydderpastaen og stek den i 1/2-1 minutt (til det begynner å dufte) mens du rører. Ha i den tyktflytende delen av kokosmelken som er øverst i boksen. Rør godt og la det koke til til sausen tykner litt. Ha i fiskebitene og vend dem i sausen til de er godt dekket av saus. Varm opp igjen til kokepunktet og la fisken trekke i et par minutter. Hell i resten av kokosmelken og la det småkoke til fisken er gjennomkokt.