believer sa for siden:
Totalt hekta!
Bare tanken på hvor deilig frokost jeg skal ha når jeg våkner gir en (utrolig nok) betydelig bedre start på dagen.
Oppskrift karbonader/krydderkjøttkaker:
200 g kjøttdeig
1/2 dl fløte
masse krydder
- Alt mikses sammen, og formes som kjøttkaker/karbonader på stekepanne med meierismør. Stekes til de er gjennomstekt, og gjerne med en gyllen farge.
Jeg bruker vanligvis å lage en porsjon utifra 500 g kjøttdeig, noe som tilsvarer 6-8 kjøttkaker/karbonader. Holdes godt i kjøleskap et par dager.
Om morningen steker jeg bacon, og varmer opp 1-2 karbonader på stekepannen. Når baconen (og gjerne et speilegg) er ferdig stekt, lager jeg et tårn av godsaker. Fra bunn til topp: Karbonade - Speilegg - Bacon - Et par løkskiver - Ost. Ferdig når osten er smeltet til eget ønske.
Serveres gjerne med salatblader, agurk, paprika og rømme. SNADDER! :)