< Tilbake til oversikten

Lavkarbobrød

#1

Gualo sa for siden:

Hei. Kan noen gi meg oppskrift på lavkarbobrød



#3

TrillTrall sa for siden:

Søk på Nannahs lyse søndagsbrød. Beste lavkarbobrødet jeg har smakt og jeg har prøvd noen etterhvert. :)


#4

Nerthus sa for siden:

Karins beste brød (finner du i oppskriftsforumet) og spisdegslank sin brødmix er mine favoritter. Har ikke forsøkt Nannahs enda, men får vel sette det på en av listene mine :p


#5

Fredrikke07 sa for siden:

jøss, er det ingen nye som ser oppskriftsdelen på forumet, he, he?!?


#6

Anna Mary sa for siden:

Hei! Jeg har ikke blitt fortrolig med lavkarbobrødoppskriftene, men i dag bakte jeg et kjempegodt :p brød ut fra å tilpasse :D oppskrift i Allers nr 5/2011. Den oppskrifta deler jeg gjerne (se vedlegg Worddok.). Mvh Anna :)


#7

Anna Mary sa for siden:

Brød - kjempegodt (“uten” karbohydrater)

  1. Bland sammen med stavmixer el. kjøkkenmaskin:

1 beger Cottage cheese (3 dl)
5 store egg
Ca ½ dl olje (oliven- el. rapsolje)
1 kopp raspet Jarlsbergost

  1. Bland sammen i en tom bolle:

3 ts bakepulver
5 ts Sukrin
2 ts salt
2 ts Fiberhusk
2 ts Johannesbrødkjernemel
60 gr Kruskakli
4-5 ss glutenfri grov melblanding (i pose fra Toro)
2 ss linfrø
2 ss sesamfrø

  1. Ha melblandinga opp i det våte og bland alt lett sammen med kjøkkenmaskin

NB! La røra/deigen stå i 10-15 min. Deretter has røra opp i bakepapirkledd brødform (1 ½ liters). Press ned og glatt ut røra i forma.

Stekeprosessen:

  1.  Stekes på nederste rille på 180 gr C i 25 min
    
  2.  Skru ned varmen til 180 gr C og stek videre i 40 min
    
  3. Ta brødet ut av formen/bakepapiret, skru opp ovnen til 180 gr C og stek videre på rist i 15-20 min.
    
 Avkjøl brødet på rist.

Bon apetit! :)


#8

Fredrikke07 sa for siden:

glutenfri grov melblanding (i pose fra Toro) Hvor mange karber er det i denne? Aldri sett den jeg:).


#9

marjusen sa for siden:

45 kh pr 100 gram. aaaalt for mye på lavkarbo


#10

Alm sa for siden:

Det brødet er himmelsk!!!!!!!!!!! Og jeg bruker malte mandler i stedetfor mandelmel. Funker som fjell!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.