< Tilbake til oversikten

Ketolysekuren = stjålet fra Atkins?

#1

Iset sa for siden:

Nå har jeg lest tråder her om denne kuren, og i ukeblader osv. Kuren er perfekt den, MEN den er jo totalt lik Atkins (før han reviderte bøkene og bla frarådet aspartam osv).

Det jeg stusser litt over, er at en mann kan skaffe seg info om en kostholdsfilosofi, forandre en millimeter på den og så "selge" den som sin egen.... Er det lov??

Kan jeg feks gi ut en bok som heter "GI-kuren" der jeg tar for meg alt Lindberg sier, + at jeg feks anbefaler å spise litt mer ost og rømme enn det Lindberg gjør, og så kan jeg tjene masse penger på det?

Jeg syns det hele virker ganske så lugubert....


#2

Albertine sa for siden:

Helt enig. Virker veldig merkelig. Men finnes det rettigheter til kostholdsfilosofier da? Har Grete Roede patent på lavkalori-lavfettdietten sin? prøver å komme seg ut av den gyngende grunn


#3

Iset sa for siden:

Nei du har nok rett i det... Men allikevel.. Når det er såpass likt syns jeg det skurrer litt. Iallefall når jeg leser i Hjemmet at "Torkild har selv utviklet denne dietten"!!!! :eek: Har han det ja?!

Og at han sier dette kun er en kur, og at man etterpå må over på Lindberg eller GRETE ROEDE er jo helt utrolig.... :dåne:


#4

Albertine sa for siden:

Du kan jo spørre ham? Han er jo her inne.

GRETE ROEDE? Torkil, hva er det du driver med?


#5

HP sa for siden:

Det er ikke noe unikt med ketolysekuren nei, men det er jo på ingen måte tyveri likevel. Kuren bygger på Hans Bassøes forskning på 70 tallet, og selvsagt Atkins. Tviler på at noe av dette er rettighetsbelagt, eller kan rettighetsbelegges - bortsett fra navnet på dietten / kuren. Hadde jo vært litt morsomt om vi måtte betale Lisens til Fedon fordi vi passer på den glykemiske belastningen i kosten vår :cool:


#6

Fedonisten sa for siden:

:eek: Gjør ikke dere det??? :eek:

løper i banken og stopper månedlige trekk

:geip:


#7

Skorpia sa for siden:

Jeg trodde også den var stjålet fra Atkins,men det er ikke Atkins som har laget den heller!!!
Tror det var et forskingsprosjekt på 70 tallet.
Kurene er ganske like ja,men jeg sier det igjen,du kan spise kjøpedressing ol. i ketolysedietten bare du teller karbene:cool: selv om den inneholder litt sukker, og en fordel er at du det brukes soyaproteiner i stedet for det grusomme soyamelet i oppskriftene:)


#8

Albertine sa for siden:

Men bruker man ikke tabletter i tillegg på ketolysekuren? Eller har jeg tatt helt feil?


#9

Skorpia sa for siden:

Jo men det er snakk om vitaminer og mineraler og det bruker vi på Atkins også,men en må da nødvendigvis ikke kjøpe dem fra Atkins og eller Ketolysedietten. Helsekosten har mye bra,bare sjekk ut hva du tror du trenger.

Ellers så er det mange her som har peiling,fullstendig enighet om hva vi bør ha og ikke ha er vi vel ikke helt enige i om jeg ikke husker feil??????


#10

Albertine sa for siden:

Jeg går ikke på ketolysekuren, bare for å ha avklart det. Heldigvis har jeg et helt utmerket kosttilskudd.:)


#11

Iset sa for siden:

Er han her inne?? Hva kaller han seg? Jeg har absolutt sansen for ketolysekuren og kommer nok til å kjøpe boken, men syns bare det er litt merkelig at det er så likt Atkins, og at han sier han har utviklet den. Men på den andre siden kan det jo hende det er MEDIA som har vinklet det feil, for jeg leste det i Hjemmet. Media er jo ikke akkurat lite kjent for å vri på ting.


#12

Albertine sa for siden:

Jada, han går under dekknavnet sitt, Torkil.:p

#13

Skorpia sa for siden:

Torkil P. Andersen er navnet,men har ikke sett ham på noen dager,men du kan sikkert sende private meldinger om du er interessert


#14

Iset sa for siden:

Hehe. Neida, jeg bare lurte egentlig. :kaldsvette: :P


#15

Nille sa for siden:

ALLE lavkarbo dietter stammer egentlig fra William Banting - skrevet i 1864
Denne har senere blitt forsket på og videreutviklet av flere, bl.a. Atkins. Atkins var den første "moderne" versjonen.
[left]

[color=#cc3300][/color] Jeg har den engelske DANDR 2002 utgaven (trykket 2003) og i den står det ingenting om at man ikke kan spise kjøpedressing o.l., bacon, pølser, hamburgere eller whatever. Det står at man skal prøve å unngå produkter som inneholder sukker, men at det ikke mulig å unngå slike 100 %. Jeg har også lest Torkil sin bok 2 ganger fra perm til perm - og det er kun formuleringene som skiller. Om det står noe annet i den norske utgaven av Atkins har jeg ikke sett på, da oversetteren allerede har "ødelagt" boka i mine øyne. [color=black][/color] Hvem som helst kan kalle en "kur" eller "diett" sin, og det er ingen som har tatt copyright på lavkarbo. Men jeg er enig i at det er litt på kanten å si at den er ny og utviklet av en selv når den er tett opptil Atkins OG FLERE ANDRE LAVKARBO RETNINGER !! Det ER forskjeller på dem alle, men forskjellene er ikke vesentlige....

Det som er postitivt med Ketolysedietten er at den er skrevet for norske forhold, den får flere over på lavkarbo. (De som ikke tør å prøve Atkins fordi den er farlig) Legen er kjekk og blir skrevet om. Og vi får flere medlemmer - som tar av !! :D [/left]


#16

studentberta sa for siden:

Torkil har brukt tidligere forskning til å underbygge sitt konsept, men har omgjort mye av dette til norske forhold med norsk mat. Han har gjort mange undersøkelser og slikt selv, så jeg tror ikke vi kan si at det er kopi av Atkins. I alle fall har han holdt masse kurs her i Arendalsregionen, og vi er mange som endelig har fått hjelp til å bli kvitt fettet vårt med oppmuntringer og motivasjon fra ham. De oppskrifter som står i boken hans har han komponert selv eller hatt kursdeltakere som har eksperimentert med maten og videreformidlet dette på kursene. Vi hørte stadig kommentaren: Dette må vi ha med i boken min............:)


#17

Iset sa for siden:

For en dum tråd jeg startet, tenkte meg ikke helt om. Håper Torkild tilgir meg og ikke syns jeg er en dust.

BEKLAGER!! :klem:

Jeg skal kjøpe ketolyseboken i morgen, er veldig spent på den. :) Gleder meg til å se oppskriftene.


#18

Nille sa for siden:

Ja, det er riktig han har laget sitt eget konsept, og at alt er tilrettelagt norske forhold, men hverken dietten/kuren, fremgangsmåten ELLER maten er NYE revolusjonerende ting. Det er det mange reagerer på her, at vi liksom har lest alt dette før når vi leser boka hans. Nettopp fordi det ikke ER nytt, slik det gir seg ut for å være ! Det betyr ikke at det er mindre bra for det. Ære være Torkil for den fine jobben han har gjort !

Til og med de fleste oppskriftene finner du på nettet med littegrann variasjoner i engelske/amerikanske utgaver. Selv har jeg laget både "ertestuing erstatningen" og "potetmoserstatningen" + en del av de andre i mange år. (Lenge før boka kom ut). Jeg kaller dem ikke mine for det ! De er altså heller ikke nyoppfunnet. De er variasjoner av tidligere publiserte oppskrifter du finner i et hver amerikansk/canadisk lavkarbo forum. Der har oppksrifter blitt endret/skrevet om/omarbeidet i mange år, alt etter hva deltakerne har hatt tilgjengelig i skapet eller hva de liker. Det er flotte oppskrifter i boka, - og ære være han for det også. Lavkarbo gjør at du lager mat og spiser innenfor visse rammer og det er ikke til å unngå at tekst og oppskrifter kan bli like når man skal omarbeide karbo oppskrifter til lavkarbo, - uansett hvem som står på kjøkkenet og kokkelerer. Men det gjør dem altså ikke nye og revolusjonerende...... Selv Karen Barnaby (som er kjendiskokk og har skrevet flere lavkarbo kokebøker), henviser til forumene hun har fått oppskriftene fra og påstår ikke at hun har funner dem opp selv !

.... DET tror jeg er det folk mener.

Det er ikke meningen min å "sverte" Torkil, for vi vet at han er dyktig og har gjort en stor innsats for å sette lavkarbo på kartet. Men jeg HAR lest noen lavkarbo bøker siden jeg begynte på Atkins første gang i 1982. Og jeg HAR levd lavkarbo (med visse utglidninger riktignok) i mange år.

Mine kilder er Dr. Atkins New Diet Revolution (originalutgaver), 1972 utgaven, 1992 utgaven, 2003 utgaven (alle også med oppskrifter). Alle bøkene er lest flere ganger + Atkins New Diet Revolution Cookbook, Dana Carpender "500 Low carb Recipes", Karen Barnaby "Low Carb Gourmet". Har man lest disse MÅ man se likhetene. I tillegg til www.atkinsalltheway.com, www.lowcarber.ca, www.lowcarbfriends.com, www.atkins,com og en del andre bøker, forum + Slank med Ketolysekuren, som jeg leser nå for 3. gang.

Vi lufter våre meninger og inntrykk bare :snill: mener IKKE å være slemme altså :)


#19

Nille sa for siden:

Skjønner dere at jeg LIKER Torkil ?? :snill:
Vel nå har jeg sagt det enda engang:
JEG LIKER TORKIL JEG !! FLINK MANN OG FIN BOK :D


#20

Iset sa for siden:

Nille: det var nettopp det jeg mente ja. At han kaller det for SITT, at han har utviklet konseptet selv, når alt egentlig er kopiert fra andre lavkarbo-konsepter, bare mikset og trikset litt med. Jeg er kjempeglad for at han er med på å opplyse mennesker om lavkarbo, og han gjør en kjempebra jobb. Men han burde kanskje gå ut litt annerledes med det, så folk ikke tror han har "oppfunnet" dette selv. :)


#21

Gamla sa for siden:

Enig i at Ketolysekuren ikke er stjålet fra Atkins.:) Torkil har brukt egne og tidligere erfaringer og studier for å utvikle kuren etter etter lavkarboprinsippet på samme måte som GR har utviklet sitt etter lavkaloriprinsippet. Boken Slank med ketolysekuren gir grei oversikt over hvilke studier som er benyttet, og der er mange egenproduserte oppskrifter. Dessuten er det blitt utviklet spesielle vitamin- og mineraltabletter som passer spesielt godt for kuren. Det er også blitt laget pølser, og et nytt brødmel er under arbeide, -så stjålet er det slett ikke!
Dette er Torkils verk,- og TAKK FOR DET!:)


#22

Iset sa for siden:

Jeg er som sagt veldig glad for at flere og flere kommer med lavkarbo-bøker nå, og ketolysepølsene er jo GENIALE!! Håper bare de kommer hit til hjembyen min snart. :snurt:


#23

Gamla sa for siden:

Kaller ikke GR dietten for sin???? Hvor mye har hun forsket??? :confused: Har hun oppfunnet lavkalorikonseptet?:confused: Ja, jeg bare spør!


#24

Iset sa for siden:

Nå vet jeg ikke så mye om Grete Roede, men i en bok jeg har står det at hun begynte med konseptet på 70-tallet. Da var det vel rent få som snakket om lavkalori, selv om det sikkert eksisterte. Jeg syns det blir litt annerledes.

Jeg vet ikke jeg... Er usikker her.


#25

Gamla sa for siden:

Lavkalorikonseptet var svært godt kjend lenge før den tid,- kan ikke si hvor lenge, men i alle fall så langt tilbake jeg kan huske, og det er noen tiår lenger tilbake i tid. GR gjorde en flott ting ut av det, - hun startet kurs som gjorde at det ble litt sosialt med slankingen og laget sitt eget kurshefte med noen oppskrifter. Desverre har mange av hennes slankere blitt jojo slankere og stadig måttet ta nye kurs.


#26

Iset sa for siden:

Ja det siste der er jeg helt enig med deg i. Men er det sant at i ketolyseboka sier han at dette kun er en kur, at man må over på Lindberg eller GRETE ROEDE etterpå?? Jeg fikk sjokk da jeg hørte det. :eek:

Ellers kan jeg jo ikke få sagt nok at jeg selvsagt er tilhenger av alle som driver med lavkarbo. Og jeg håper som sagt ketolysepølsene kommer hit!! :spent:


#27

mofe sa for siden:

Hihi, denne tråden har blitt litt søt etterhvert ;) Iset - du er grom du :klem:


#28

Nille sa for siden:

Vi får bare være enige om at vi har forskjellig oppfatning her. :)

Jeg har akkurat sittet og sammenlignet det som står i bøkene / oppskriftene og ser hva jeg ser.

Om andre mener noe annet respekterer jeg det, men jeg må få lov å ha min mening !

...og det var mitt siste ord i den saken... :snill:
...nå har jeg andre og viktigere ting å bruke tiden min på :o


#29

Iset sa for siden:

Vil jo ikke at Torkild skal lese tråden og bli lei seg eller sint på meg. :o
Men jeg reagerer jo litt.... Nille vet iallefall hva hun snakker om. Hun er jo guru på dette området. Men det er ikke vits å henge seg opp i dette. Vi får bare være glade for at flere og flere kommer på markedet med lavkarbobøker- og produkter. :D


#30

Gamla sa for siden:

Torkil skriver ikke at man gå over til Lindberg eller Grethe Roede men at etter kuren er ernæringsrådene fra Lindberg, Grete Roede og Fit for Life helt akseptable,- og at de kan anbefales han skriver også at det viktigste er at kostholdet blir sunnere slik at vekten blir konstant.
Mener også ha lest at han helst anbefaler Lindberg,- og det er jo også en lavkarbokost, men med en noe annen vinkling.
Ja, pølsene ser jeg også frem til!:D


#31

lillemy sa for siden:

Det er nok ikke den siste varianten av lavkarbo dietter vi kommer til å se. De går jo alle ut på det samme omtrent.

Har man kunnskapen er det bare til å skrive en bok. Nille sitter jo inne med masse kunnskap. Her er det bare til å skrive en bok og bli rik. Vi kjøper den garantert :D


#32

RAGNA sa for siden:

Til ketolysekuren anbefales det bestemte typer tilskudd, som kan kjøpes gjennom intertnettsiden til kuren. Jeg gikk bare inn på siden, forstørret bildene av glassene og noterte meg hva de inneholdt. Kjøpte det på helsekost i stedet, og det ble mye billigere. Sparte porto på 69 kroner også. :D Det ene typen tilskudd, med sink, selen og 4 ulike vitaminer, tilsvarer en type tilskudd de har på helsekostbutikker. Det heter bare noe annet på nettbutikken til ketolysesiden, og er spesialprodusert for denne kuren. (Nå er vel Torkild kjapp til å sladde ut lappene på glassene, tenker jeg!)


#33

Skorpia sa for siden:

Og en ting til med boka,den er lettere å lese enn Den nye slankerevolusjonen som hopper alt for mye. Greit nok for meg som er en leseløve,men det finnes en del mennesker her i landet som synes Atkinsboka er alt for tung:eek:
Hurrra for Torkil!!!


#34

Skorpia sa for siden:

Ja også fordi det er litt viktig å få litt flere variasjoner i kostholdet,dessuten er foreksempel Atkins for livet,(hvilket er en helt forferdelig bok full av feil) oppskriftene der er basert på at en får kjøpt alle mulige Atkins varer,og ikke bare generelle ting som vi lett får tak i her i Norge,


#35

Begod sa for siden:

En ting som er kjempebra med ketolysekuren er at den ikke heter Atkins, Atkins er jo farlig så det er mye bedre å begynne på ketolysekuren.

Dvs. Ketolysekuren har ikke fått den negative omtalen og forhåndsdømmingen som atkins har gjort ( så vidt jeg vet).

og så er det en kur, noe som tiltrekker mange.


#36

Skorpia sa for siden:

Der er jeg jammen enig med deg:)
Men allikevel velger jeg å kalle meg ketolytiker(hehe)for tida. For jeg er så glad for soyaproteinet framfor soyamelet:-) For det er i det minste spiselig:_online2l :stortsmil


#37

Torkil sa for siden:

Hei
Dette var en interesant diskujon.
Dette er Torkil. ikke noe dekknavn, men navnet mitt. Padkær Andersen er mellom og etternavn.
Ketolysekuren bygger i utgangspunktet på en artikkel av Professor Hans Bassøe som på syttitallet brukte en " fettrik avmagringskost " på sine pasienter " der intet annet hadde virket". Jeg brukte disse kostråd og gikk for første gang på 20 år skikkelig ned i vekt. Da bestemte jeg meg for å skrive bok og starte kurevirksomhet, noe av det mest givende jeg har gjort i mange år.
Artiklen kan finnes i Tidskrift for den Norske Lægeforening år ;1978 side 957-60. I min bok, slank med ketolysekuren, er det 63 andre referanser til vitenskaplige artikler relatert til emnet. Mange fler kunne vært tatt med!
Jeg har lest Atkins bok slankerevolusjonen og boken Cut the carbs, Lindbergs bøker etc.
Ingen har patent på en slankekur. Lystads bok, Endelig slank, er jo et godt eksempel på det.

Det finnes ikke så mange kostholdsfilosofier. Ketose er en av dem, ketosen kan da være kostindusert, eller basert på pulver og oljekapsler, høyenergetisk eller lavkalorisk etc.
Andre har varierende grad av reduksjon i karbohydrater GI er smart i så måte, mens Roede så vidt jeg kan se henger i det gammeldagse ; spis mindre fett og litt mindre karbohydrat.
Hvilken kur som passer for dfen enkelte er avhengig av så mye. Jeg tilbyr min hjelp til de med størst vektproblemer.

Med " slank med ketolysekuren" har jeg forsøkt å lage en bruksanvisning i kostindusert ketose som slankekur med de fordeler jeg mener et slikt opplegg har. Jeg anbefaler kuren for friske voksne personer med behov for et betydelig vekttap ( KMI over 30 ) selv om det ikke er et absolutt tall)
Jo jeg selger ketolysetabletter og stix, mest fordi de er nødvendige og det er ikke så lett å komme inn i en landsdekkende kjede - derfor nettbutikken.

Og - nei - Jeg har ikke alene og på egen hånd funnet ut hvilke mineraler og vitaminer som skal i tablettene, men støtter med til solid forskning på området og kjennskap til vitaminer og mineraler. Tablettene er tenkt som et enkelt tilskudd, som oppfyller behovene for nødvendige mineraler og vitaminer. Atkins foreslår så vidt jeg husker mange flere vitaminer og mineraler, jeg husker jeg tenkte, her må det bli skikkelig shoppingrunde for å allt som anbefales. Med ketolysekuren har jeg ønsket å lage et konsept der alt som trengs utover mat kan fås på et sted.
Jeg trodde soyaprotein var lett å få tak i, men har nå bestillt soyaprotein fra Danmark for salt i nettbutikken til nesten halve prisen i helsekostbutikker.
Bakemikset er under utvikling, men vil ikke bli lansert før det både smaksmessig og i konsistens er bedre enn brød basert på soyaprotein.
Ketolysekuren tillater Alkohol, da det ikke har noen praktisk betydning om mar nyter litt alkohol i forbindelse med kuren. Teoretiske betraktninger antyder noe annet , men dokumentasjon mangler. Mange har gått ned i vekt på ketolysekuren og har ikke vært avholdne.
I cut the carbs mener jeg alkohol frarådes, fordi det kan medføre at vi blir så ukritiske, at vi gir blaffen i dietten og spiser søtsaker. Slik finner jeg tullete.

Når det gjelder oppskriftene er mange egenkomponerte, spesiellt ertestuingerstatning og potetmoserstatning, men når en kur innebærer mye brokoli og blomkål, er det ikke så rart, at mange retter blir nokså like. Mange kursdeltakere har bidratt med oppskrifter, og noe er lånt fra andre kokebøker og tilpasset ketolysekuren.

Ketolysepølsene lager jeg ikke. Det er en slaktermester i Arendal og en Pølsemester på meny i Arendal som står for den bit. Jeg godkjenner oppskriften og karbohydratinnholdet, og leverer klistermerker som dokumenterer dette.

Min filosofi med ketolysekuren er, at den skal væøre enkel, maten skal kunnekjøpes i en vanlig butikk, man skal kunne spise mest mulig likt det man har spist tidligere.
Derfor har jeg laget egen oppskrift for pizza. Den er jeg kanskje alene om ??? Kanskje ikke?

Vennlig Hilsen
Torkil P. Andersen


#38

Torkil sa for siden:

Hei
Nei noen sladding blir det ikke tale om. Men at du har fått dem billigere undrer meg. Og kan du opplyse navnet på kromtabletten med gjærbundet krom og kalsium ?
Det finnes krompicolinat som er billigere, men det er mistenkt for å kunne være kreftfremkallende.
Lykke til med kuren
Torkil Andersen


#39

mofe sa for siden:

Bra svart, Torkil! :ja:


#40

Torkil sa for siden:

Hei
Jeg synes det er fint du tar opp denne debatt. Jeg har forventet dette spørsmål om relasjonen til Atkins.Det måtte jo komme opp. Ikke mange utenfor forskermiljøet vet om Professor Hans Bassøes store innsats for personer med fedme og spiseforstyrrelser.
Jeg meren ikke jag har skrevet at jeg har oppfunnet ketogene dietter, hva hjemmet skrev i sin artikkel står jo for deres regning. Men at jeg har laget et Norsk og komplett konsept mener jeg jeg kan ta lidt av æren for.
Vennlig Hilsen
torkil Andersen


#41

Torkil sa for siden:

Hei
Ikke vær lei deg. Som skrevet et annet sted, dette vil ha kommet opp før eller siden.Godt med en avklaring. Ellers synes jeg Nille har et godt og balansert syn på saken. Det er tale om litt variasjoner over et ema, og som i musikken liker noen en variasjon andre en annen.
No bad feelings!
Vennlig Hilsen
Torkil


#42

Thula sa for siden:

Jo mer jeg leser fra deg, Torkil, jo mer sansen får jeg for både deg og slankekonseptet ditt. Atkins overvelder meg veldig med sitt å-nå-skal-vi-forlate-vårt-gamle-syndige-liv-og-bli-helsefriker-opplegg. Lindberg virker for slesk, får litt grøssninger av ham og dermed mister jeg respekt for opplegget, som sikkert virker, men...

Du har klart å fornorske konseptet på en fin måte, du har laget noe som ikke bare for frustrerte husmødre med 3 kg for mye og du skjærer gjennom til det viktige. Når lønnen min endelig kommer inn om en uke skal jeg for 2. gang traske ned til bokhandleren og høre om han har fått inn boken din og lese den nøye :) Virkelig bra, Torkil!!


#43

Iset sa for siden:

Du virker som en utrolig real kar! :klem: For noen flotte svar i denne tråden!!
Jeg har lest mye om ketolysekuren de siste dagene nå, og får bare mer og mer sansen for det.
På mandag skal jeg løpe ned og kjøpe boken!! :D


#44

HP sa for siden:

Atkins sitt fokus på livsstilsendring mener jeg er veldig viktig :snill: Bli-slank-og-fortsett-som-før er den lettvinte løsningen - men overhodet ikke den varige ;)

Jeg er av den oppfatning at for at en diett skal ha integritet så må den også ta høyde for det som kommer etterpå. Noe som også vil skje med Ketolysekuren når den kommer under kritikernes søkelys... :ja:

De makelige av oss vil heller ha en pille eller en kur, enn faktisk å gjøre noe selv med livet vårt. :(

Torkil sin bok er veldig bra som Kur - men jeg gleder meg til fortsettelsen. "Fortsatt slank" eller et bedre navn. Håper den kommer Torkil! :snill:


#45

Gamla sa for siden:

En fortsettelse kan vel kanskje komme, - men jeg er ikke sikker på om det er så nødvendig.:p Når du har gått på en lavkarbokur og tatt av 10 kg eller mer, er du blitt nokså drillet i å finne ut av kostholdet ditt. Kuren i seg selv er en stor forandring, og krever mye omstiling av matvaner. Du vet hva som gjør at du legger på deg,- og etter kuren vet du også hva som gjør at du tar av deg. Det er da også kun viljen som styrer hva du putter i munnen.
Jeg gikk jo på Atkins for mange å siden, og tenkte aldri på det hadde vært godt å lese noe mer om hvordan jeg skulle forholde meg etter at jeg var ferdig med "kuren". Jeg var helt klar over det, men jeg gjorde den tabben at jeg bevisst gikk over til "normal "kost igjen etter flere år!:o (Holdt meg forresten tynn og fin i inntil da!)


#46

Elisabet sa for siden:

Jeg signerer komkari over her:D
Nå er jeg ganske så fersk på ketolysekuren men kjenner allerede at jeg begynner å få tak på ting. Det er fordi man spiser "vanlig kost" Man lærer seg å spise sunt, man lærer seg å spise smart. I dag opplevde jeg plutselig at jeg var mett og fornøyd da jeg brått så at jeg hang etter med karbohydratene. Jøss tenkte jeg -mett og ikke kommet til 15g karbo enda.Tenk å spise seg mett og god, bare på en annen måte enn før da:p

For meg virker det veldig enkelt og bra å en bok nummer to med masse flere oppskriftev og tips er ikke å forakte:cool:


#47

Nille sa for siden:

Du er en av de flinke du Komkari. Og det er sikkert mange som kan gjøre som deg.
Men alle er ikke så flinke og gjennomførte

Det er også mange som må ha alt skriftlig og plutselig føler at de står "uten rettledning" eller støtte når de er ferdig med "kuren" som du sier. De ønsker å VITE hvordan de skal gå videre. Få hjelp og tips. Det er ikke alle som tar av så sent som meg og bruker laaaang tid f.eks. Mange mister kanskje 1-2 kilo pr uke og har egentlig ikke rukket å sette seg skikkelig inn i kostholdet før de er ved målet. De vet jo at de må øke karboinntaket etterhvert fordi de ikke kan fortsette å spise så lite i all evighet. Men de vet ikke hvordan. Problemet til de fleste som går opp igjen er nettop det at det ikke har vært noe "etterpå". Du har sikkert vært på de engelske lavkarbo forum'ene. Og de som er der er nettopp de som er over induksjon eller første fase av den retningen de har valgt å følge. Det er de i "mellomfasen" som er den største faste gruppen..... Og der er det MANGE spørsmål. Selv fra de som følger Atkins som HAR et opplegg for hvordan du kan/bør gjøre det videre. Jeg var en av dem selv. Det tok LANG tid før jeg kom i rett spor. Selv om jeg fulgte Atkins og leste boka fra perm til perm flere ganger. I ettertid vet jeg at 1972 utgaven av Atkins ikke passet akkuat MEG, - noe 1992 utgaven gjorde.

Så jeg er en av den som både tror og mener det hadde vært flott med en videreføring av Ketolysekuren ! :D

... så da venter vi da Torkil ! :)


#48

Nille sa for siden:

:ja: og så langt er alt greitt, men det er ikke for ingenting at Torkil ikke råder folk til å gå på 15 karbo, være i ketose resten av livet. Når du ikke er i ketose lenger vil du ikke bli mett av så lite mat. Sultfølelsen kommer tilbake den. Og hva gjør du da ? Både Torkil, Atkins og flere som har forsket på dette sier at du bør øke og finne din grense for hvor du ikke tar av lenger, men heller ikke legger på deg. Hvor tynn skal du bli liksom ? 15 karber pr døgn er IKKE "kost i balanse". Og når du ikke skal ta av og ikke være i ketose trenger du å spise mer. Hva og hvordan ?


#49

Gamla sa for siden:

Flink jeg:confused: ,- nei det vil jeg ikke si, men jeg kan være nokså sta. Har jeg først satt meg noe i hode, vil jeg gjerne gjennomføre det.:p
Det var den amerikanske 1972 boken jeg fulgte første gangen. Las grundig gjennom den en gang,- og satte igang. Kjente ingen som gikk på Atkins, eller hadde kjennskap til dietten i det hele tatt, så jeg måtte bare gjøre det beste ut av det,- også etterpå.
Ketolysekuren har en flott bok,- men i tillegg er der et forum hvor en kan få hjelp både fra Torkil og forummedlemmene,- også etter at en er ferdige med kuren, (så de behøver ikke å føle at "de står helt uten rettledning. ")
Har ofte inntrykk av at de som trenger mest hjelp er de som ikke leser boken grundig og setter seg inn i kuren,- men det kan jo være feil.
Når det er sagt, vil jeg også si at en bok som viderefører kuren sikkert kan være til god hjelp for mange. Helt enig med deg der Nille!:)

Ps.: Jeg har faktisk aldri vært inne på de engelske lavkarboforumene. :p


#50

Skorpia sa for siden:

[quote=Torkil]

Jeg trodde soyaprotein var lett å få tak i, men har nå bestillt soyaprotein fra Danmark for salt i nettbutikken til nesten halve prisen i helsekostbutikker[quote][/quote]

Så da kan du love oss en bedre pris enn 229 + porto fra Twinlabs???? tror det var 535 gram i den

[quote][/quote]

Ketolysepølsene lager jeg ikke. Det er en slaktermester i Arendal og en Pølsemester på meny i Arendal som står for den bit. Jeg godkjenner oppskriften og karbohydratinnholdet, og leverer klistermerker som dokumenterer dette.[quote][/quote]

Jeg skal jammen ta turen innom Arendal da jeg er på min Årlige ferie i Grimstad,så da håper jeg pølsene er gode:)


#51

Torkil sa for siden:

[quote=Skorpia]

229 kr og porto/eksp blir det ikke vanskelig å matche. Jeg vet ennå ikke prisen, det avhenger av hva jeg må betale for import frakt etc, men billigere blir det.
Pølsene fås i Saltrød, Arendal,Grimstad, Lillesand. Jeg skal holde kurs i Kristiansand i April og håper å få Meny på Sørlandssenteret og Vågsbygd til å ta inn alle ketolyseproduktene slik at det blir lettere tilgjengelig.
Min drøm er å ha ketolyseproduktene i en butikkkjede over hele landet, slik, at jeg kan stenge nettbutikken å begynde å ha litt fritid igjen.
PS Pølsene er minst like gode som vanlige pølser, kanskje en anelse bedre, samme egenskaper når det gjelder tilberedning og konsistens, bla sprøhet. Pølser med melkeprotein blir etter min mening litt vasne, om man ikke tilsetter flere hjelpestoffer. Det var en i forumet som hadde prøvd slike pølser, hadde vært fint å høre om det. De fås i Sverige forsto jeg, så det er bare å dra på Harrytur for de som er langt unna sørlandet.
Vennlig Hilsen
Torkil


#52

Skorpia sa for siden:

Så de fås i Grimstad også? Ja da slipper jeg turen innom stressa Arendal da:-),selv om det er noe bedre nå enn for 20 år sida:-). Da var det evig kø inn og evig kø ut.
Men det er klart det ble jo bedre etter at E-18 kom utafor sentrum. Men det var temmelig kaotisk for et par år siden ,for sentrum var jo en eneste stor byggeplass:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.