< Tilbake til oversikten

Sjokolademuffins med kremostglasur

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

16 muffins:

Ingredienser:
75 g mykt smør
1 dl sukrin
4 egg
1 dl kokosmel
2 toppede ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts flytende søtning
1 1/2 dl kremfløte

Glasur:
100 g sukkerfri, hvit sjokolade
75 g philadelphiaost

Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin til en myk krem.
Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg.
Ha deretter i kokosmel, bakekakao, bakepulver og vaniljepulver, og bland godt.
Til slutt har du i flytende søtning og kremfløte og pisker til en jevn røre.

Fordel røra i 16 små muffinsformer (gjerne doble former).
Stek muffinsene midt i ovnen, ved 200 grader, i ca 15 minutter.
Avkjøl på bakerist.

Smelt den hvite sjokoladen til glasuren over vannbad, og la den bli litt avkjølt.
Ha kremosten i en bolle og rør til den er myk. Rør deretter inn sjokoladen.

Smør litt glasur oppå muffinsene og sikt over litt kakao.
Sett dem i kjøleskapet en time før servering.

Næringsinnhold pr muffins, med glasur:
Protein: 3,7 g - 11%
Karbohydrat: 1,5 g - 4%
Fett: 12,9 g - 85%
Kcal: 143

Næringsinnhold pr muffins, uten glasur:
Protein: 3,1 g - 12%
Karbohydrat: 0,7 g - 3%
Fett: 9,6 g - 85%
Kcal: 102


#2

Elise1 sa for siden:

Det meste jeg lager når jeg baker har en veldig svampete konsistens. Har disse muffinsene det og? Muffins er veldig godt, men den svampete effekten er så ekkel:P


#3

senorita sa for siden:

jeg har aldri laget noe med mandelmel som blir svampete... Ser lite svamp ut disse.


#4

Lisbeth sa for siden:

Nei, de er ikke svampete.. de har vanlig muffins-konsistens :)

Det er kokosmel, ikke mandelmel i de.. men uansett er de ikke svampete :p


#5

Elise1 sa for siden:

Disse inneholdt ikke mandelmel, men kokosmel. Vil du si det er det samme? Har aldri laget med kokosmel, men har laget med mandelmel og syns det funket ok. Er ikke så glad i "biter" i bakst, men om det er det eller ingen ting så tar jeg bitene:P



#7

Elise1 sa for siden:

Da skal jeg virkelig prøve meg på de:) Ang kokos- og mandelmel så er det sent på kvelden så da er det lett å mikse på ord;)


#8

Lisbeth sa for siden:

Kokosmel er helt finmalt, mens mandelmelet har litt biter..


#9

senorita sa for siden:

Ja jeg har både kokos og mandelmel her, syns begge deler er snadder :)


#10

mio87 sa for siden:

jeg har akkuratt laget disse og de ble kjempegode! Jeg hadde ikke flytende søtning så jeg brukte litt splenda istedet, funket fint det:) åsså måtte jeg bruke matfløte istedetfor kremfløte.. ble bra det også, utenom at det blir mer karber.. men jeg fikk 22 små muffins da:) smakte som de sjokolademuffinsene jeg pleide og lage da jeg spiste høykarbo! helt samme konsistensen og alt! perfekt! Jeg fikk ikke sove, derfor sto jeg opp og bakte disse. Må derfor ut etter supplies til toppingen imorgen, men gleder meg til og smake kombinasjonen topping og muffins, da muffinsen alene var kjempegod!

tusen takk for kjempegod oppskrift!


#11

Lisbeth sa for siden:

Tusen takk for tilbakemelding :)

Man kan bruke bare sukrin også, men jeg synes "kuldesmaken" fra sukrin blir borte om man bruker litt annen søtning i tillegg, og flytende søtning er karbefri ;)



#13

Lisbeth sa for siden:

De har det i enkelte helskostbutikker. Ellers kan du f.eks bestille hos supernature, hvis du trykker på bildet av kokosmelet litt lenger opp kommer du til nettbutikken :)


#14

Jabba sa for siden:

Kan disse fryses med fyllet på?


#15

Heidi M sa for siden:

Åhh, disse fikk jeg også lyst på. Har nettopp kjøpt kokosmel og lurte på hva godt jeg kan lage av det. Blir muffins i helgen! Og takk for tipset om annen søtning sammen med sukrin - jeg liker nemlig heller ikke den isende smaken på sukrin.


#16

mio87 sa for siden:

jeg frøs dem ned med fyllet på, og tok opp en idag igjen.. den var like god som den ferske den:)


#17

Jabba sa for siden:

Okidoki.....trooooor jeg må prøve disse ....


#18

Nero sa for siden:

Denne oppskriften var kjempebra!

Har nå et brett med 20 deilige sjokolademuffinser på benken, og de smaker som vanlige muffins :)

Har ikke hvit sjokolade i huset, men skal piske litt krem som topping.

Kommer til å bli bakt mange ganger her i huset!


#19

idagraarud sa for siden:

mine fikk en litt sånn brendende kald smak så de var ikke gode... :/ mn hadde ikke søtnings middel i da kun sukrin ... :( ble litt skuffet da jeg skulle ha de med meg i selskap så jg kunne ta en muffins også..


#20

christinal sa for siden:

Lagde disse igår og de ble knall gode og gikk ned som bare det her i huset....
Jeg brukte kun surin og droppet flytende søtning. Det gjorde ikke noe. Som sagt her ble de godt mottatt av min litt skeptiske lavkarbo familie


#21

kthnk sa for siden:

Jeg laget disse uten kremfløten, men med ett ekstra egg i stedet for å få bra konsistens på røren. De ble kjempegode! Super konsistens og kjempegod smak :):)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.