Jeg er ikke spesielt glad i tunfisk, men sånn av og til går det an. Spesielt ei lita uke før lønningsdag. Cluet for meg er å blande tunfisken i rømme, og krydre den til den dør.
I dag har jeg gjort som følger:
Finn fram to bokser Frist Price tunfisk i vann. Tunfisk i olje er gruff og tunfisk i gele er bare feil.
Åpne den ene boksen med den latterlige elektriske boksåpneren du fikk til jul av en eller annen grunn og som du oppbevarer langt inne i skapet og aldri bruker.
Bland tunfisken med en real dæsj seterrømme. Jeg tror jeg brukte omtrent 1 dl.
Finhakk grønnsaker og ha oppi røra. Løk demper smaken av det meste. Paprika er godt. Finn ut at squashen gjør seg best til middag i morgen. Sett olivenglasset tilbake i kjøleskapet, oliven med stein er ikke kjempegøy i sånn salat.
Finn to kokte egg i kjøleskapet, og send en vennlig takk til kjæresten som stikker hull i eggene før han damper dem, noe som gjør dem lette å skrelle. Del eggene i små biter, og bland i salaten.
Ha oppi godt med salt og pepper. Du kan egentlig ikke få nok pepper.
Legg en stor og god haug med rucculasalat i bunnen av en boks, og legg tunfisksalaten på toppen.
Legg på lokket og sett i kjøleskapet. Den smaker helt fint i morgen!
Åpne den andre boksen med tunfisk og gi den til katten.
Blander majones og rømme pluss litt sitronsaft til tunfisk.
Synes at isbergsalat er godt, for den knaser slik, hehe.
Deretter er det bare å blande i det du vil ha; Paprika, løk, avokado, (cherry)tomat og agurk er mine favoritter.
Litt salt og nykvernet pepper.
Perfekt lunch!!
Gode tips, Gracella. Kan jeg bare understreke Mye Pepper?
Jeg har også brukt å lage en slags gryte over samme lesten. Steiker litt grønnsaker, typisk løk, paprika, sopp, og har over tunfisk og rømme. Og masse pepper. Og salt. Har servert det til tagliatelle med masse parmesan til, men du skal se det går an å spise det uten pasta også. :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.