ada-emilie sa for siden:
Får man i seg alle fargene får man dekket sitt behov for alle typer antioksydanter også var det en lege som sa. Men hvilke er i hvilken farge?
Her fant jeg litt info:gryeb.blogg.no/skjnnhetstips.html et godt stykke ned på siden.
Der står det at blå, som fiken, blåbær,bjørnebær, solbær, aubergine og plommer er inneholder antocyaniner som er en kraftig antioksidant som bidrar til god blodgjennomstrømming i kroppen, virker betennelsesdempende og fornyer bindevevet.
Rød: Jordbær, bringebær, tyttebær, kirsebær, moreller, rips, røde epler, vannmelon, granateple, røde druer, tranebær, rødløk, reddiker, rødbeter, rød paprika og tomater.
De røde gir deg blant annet lykopen og lutein, samt vitamin C og E. Lykopen er en svært virkningsfull antioksidant som har vist seg å være veldig effektiv i blant annet prostatabehandling. Lutein forebygger aldersblindhet og gir næring til huden, mens vitamin E beskytter fettet i cellene mot skader.Orange: Appelsin, klementin, papaya, mango, melon, nektarin, fersken, aprikos, gresskar, gulrot og søtpoteter.
c- og a vitamin(betakaroten).
Grønn: Pærer, grønne epler, kiwi, grønne druer, salat, asparges, kål, rosenkål, erter, squash, purre, vårløk, spinat, brokkoli, avokado, grønn paprika, bønner, sukkererter og urter.
De grønne inneholder mye vitaminer og mineraler, blant annet lutein, klorofyll, vitamin K og betakaroten. Klorofyll kan virke som kreftforebyggende og har en rensende, fornyende og betennelsehemmende effekt. Vitamin K trengs for reguleringen av blodets koagulasjon, men hjelper også til med å bygge opp skjelettet.
Gul:
Sitron, grapefrukt, banan, ananas, mais, minimais, gul paprika, kålrot, gul squash, melon og gule plommer.
Inneholder mye c vitamin.