< Tilbake til oversikten

Grønnsakstempura

#1

SusanG sa for siden:

Eksprimenterte litt på kjøkkenet i dag. Skulle ha hamburger og sellerirot fries til middag, og savnet løkringene. Mikset meg en røre og lagde meg løkringer og paprikaringer.

Veldig enkel røre, som helt sikkert kan eksprimenteres videre med.

Ett egg
1 ts fiberhusk
1/2 ts jbk
1/2 dl malte sesamfrø
Tilsett vann til du får omtrent samme konsistensen som muffinsrøre. (Blir litt seig/geleaktig)
Smak til med ei 1/2 ts salt, eller mer/ mindre alt ettersom. Kan sikkert ha andre krydder i også. Jeg syns det er godt når røren er litt salt.

Skjær opp de grønnsakene du vil bruke, sellerirot, løk, sopp osv. Dypp dem i røren og stek dem i olje til de er lysebrune. Jeg bruker den minste pannen i huset, med ett par cm solsikkeolje i. Varmer den opp til den bruser når jeg stikker en tresleiv nedi. (husk å ha lokk klart i tilfelle brann)

Dette ble kjempegodt. Mulig man kan blande i litt raspet ost også, for å få litt variasjon. Får eksprimentere videre en annen dag. ;-)


#2

TrineG sa for siden:

Dette må prøves neste gang vi skal ha burger :) Bra du skrev ned oppskriften her,så slipper jeg å mase:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.