< Tilbake til oversikten

Rå sjokolade?

#1

Tami sa for siden:

Har noen av dere prøvd å lage rå sjokolade selv? Ser de selger kakaomasse, kakaosmør osv. i helsekosten og på Økosjokolade på nettet. Er det mye styr? Og blir det godt? Det ser ganske dyrt ut...


#2

maynard sa for siden:

Jeg lager rå sjokolade, eller nesten rå.
Jeg har kjøpt det jeg trenger til det på iherb.com. Man kan også kjøpe på okosjokolade.no, men der er det mye dyrere.
Jeg tror jeg brukte ca 500 på alle ingrediensene jeg trengte, men de fleste ingrediensene varer jo en stund.
Den dyreste ingrediensen er vel kakaosmør, og varer ikke så lenge.
Skal du handle fra iherb så må du passe på å holde deg under 200kr på varene. Men med kun 4$ frakt så er det ikke noe dyrt å handle i flere omganger :)
Lykke til, det er fantastisk godt ;)


#3

Tami sa for siden:

Tusen takk for info, Maynard! Regnet ut med prisene fra økosjokolade at 100 g sjokolade vil koste ca en 50-lapp. Så det er nok billigere der du handler fra. Tror jeg holder meg til Atkins barene inntil jeg klarer å venne meg til å like mørk sjokolade bedre. Men det ser veldig spennende ut å lage sjokolade selv...


#4

hjertemat sa for siden:

Jeg lager mye rå sjokolade, og det er veldig enkelt :)
Fordelene med rå sjokolade ift kjøpesjokolade/barer er bl.a. at man slipper sukker/kunstig søting OG at det er ekstremt mye antioksidanter, jern osv i ra sjokolade. Jeg opplever at rå sjokolade er med og fjerner søtsuget. Dessuten orker man gjerne bare en bit eller to, for det er mektig og tilfredstiller behovet på en helt annen måte enn man er vant med av annen sjokolade/sjokoladebarer.

Vil ABSOLUTT anbefale raw sjokolade. :D
Du kommer langt med bare kakaosmør, rått kakapulver og søting. Jeg pleier å bruke yaconpulver, da blir sjokoalden mild og søt.


#5

Ildern sa for siden:

Syns ikke det er styrete i det hele tatt. Supert for å ta sjokosuget. Også kan du smaktilsette som du vil. Feks ha i vanilije, chili eller nøtter.


#6

maynard sa for siden:

Er helt enig i at det ikke er noe styr, ganske enkelt å lage faktisk :)
Mektig og god sjokoladesmak, sjokolade på en helt annen måte!

Bare et tips om noen får et dårlig sjokoladeparti (jeg hadde tydeligvis søtet litt for mye med stevia...), og fant ut at jeg skulle lage sjokolademousse av det. Hadde litt smør, og fløte i sjokoladeblandinga+ 3eggeplommer som jeg rørte inn en etter en. Pisket 3eggehviter hvit og blandet inn. Stivpisket fløte med 1ss sukrinmelis og blandet inn.
Den ble himmelsk med den kraftige og gode sjokoladen! Og ei lita skål var jo så mektig at jeg ble mett på bare den :p


#7

Lunaluna sa for siden:

Lyst til å fortelle hvilke produkter du kjøper derfra? Har handlet der, men det er jo en jungel av produkter, synes det er vanskelig å velge. Kjedelig å kjøpe feil...;)


#8

Cassiopeia sa for siden:

Er det noen av dere som har en oppskrift å dele?
Hvor mye søtning, for eksempel? Yaconpulver, hvordan ligger det an med karber i det?
Spennende smakstilsetninger? Eller kanskje andre gode ideer?

Jeg har laga en porsjon som ble helt grusom (en aldri så liten steviaulykke, så jeg satser på sukrin e.l neste gang), så jeg er litt redd for å ødelegge den dyre sjokoladen enda en gang.


#9

Ildern sa for siden:

Jeg tar bare på ca. mål. 1/3 kakaosmør og 2/3 kakaomasse som jeg smelter saaaakte i vannbad. Så tar jeg en dæsj agavesirup og litt sukrinmelis. Smaker underveis. Tar bare litt og litt for jeg er redd for at den skal bli for søt. Også tar jeg gjerne oppi vaniljeessens. Tror jeg vil prøve med peppermynte neste gang.

Av og til bruker jeg denne oppskriften:

3 ss kakaosmør
1 ss Cocosa Extra Virgin
4 ss rått kakaopulver eller en klump tilsvarende 1-2 ss kakaomasse
3 ss agavenektar
kokos, hakkete hasselnøtter eller annet gøy.


#10

maynard sa for siden:

Jeg kjøper:
kakaosmør www.iherb.com/Navitas-Naturals-Cacao-Power-Raw-Cacao-Butter-16-oz-454-g/12768?at=0
kakaopulver www.iherb.com/Navitas-Naturals-Cacao-Powder-Raw-Chocolate-Powder-16-oz-454-g/8254?at=0
yaconsirup www.iherb.com/Navitas-Naturals-Organic-Yacon-Syrup-8-8-oz-249-g/8340?at=0
yaconpulver www.iherb.com/Navitas-Naturals-Yacon-Power-Yacon-Powder-8-oz-227-g/9332?at=0
carobpulver (inneholder endel karbo) www.iherb.com/Now-Foods-Carob-Powder-12-oz-340g/16493?at=0
stevia www.iherb.com/search?kw=stevia
kokosolje www.iherb.com/search?kw=stevia
vanilje www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Vanilla-Extract-2-fl-oz-60-ml/12444?at=0
Det mant trenger til sjokoladelaging, mer eller mindre :)

Jeg kjøper også hudpleie, sminkekoster (ecotools), te, atkinsbarer, barberhøvler, lypsyler og diverse andre saker og ting derifra.
Jeg bruker ikke produkter som er testet på dyr, og prøver samtidig å ha et mest mulig naturlig/økologisk levemåte. Da er iherb veldig grei, vanskelig å få tak i mye i norge.



#12

Lunaluna sa for siden:

Takker og bukker!


#13

prøvermegfram sa for siden:

Skal forsøke å lage litt rå sjokolade til helga... Kjøpte lenge før jul kakaomassen fra økosjokolade, men kom så mye i veien, så det har bare blitt liggende i kjøleskapet så er på tide å lage litt... Det jeg har til sjokoladen er kakaomassen (en sånn klump) kakaosmør, sukrin og vanilje... er dette godt nok til å lage helt basic sjokolade, og så heller smake seg fram med andre smaker etterhvert som man lager?? Gleder meg masse, har virkelig fått sansen for møøøørk sjokolade, så dette blir jo rene himmelen....


#14

TrineG sa for siden:

Nå har jeg bestilt ting jeg trenger for å lage sjokolade. Jeg har aldri prøvd dette før,så det blir spennende. noen som har en enkel god nybegynner oppskrift å dele ? :) Veldig spennende å lage sjokolade selv :D


#15

prøvermegfram sa for siden:

Laget rå sjokolade i går :)
Hadde glemt å kjøpe det jeg hadde planer om på helsekosten, så ble en veldig enkel sjokolade... Lagde den slik

ca 50 gr. kakaosmør (okosjokolade)
ca 100 gr kakaomasse (okosjokolade)
ca 3-4 ss sukrin (ville aller helst brukt sukrin melis for sukrin løser seg ikke opp, så man må tygge sukkerkornene i sjokoladen, litt merkelig)
ca 25 dråper vanilje essens (ville helst brukt ordentlig vaniljepulver, men glemte å kjøpe det)
Ca halv ts kanel

Ble veldig godt, og sjokoladen smelter på tunga :) Den stivnet fort i kjøleskapet, og løsnet lett fra plastlokket og silikonformene jeg lagde i... Ble utrolig deilig sjokolade, men ordentlig kraftig sjokoladesmak.... jeg lagde den veldig søt, man trenger sikkert ikke bruke så mye sukrin som jeg brukte, men var min første gang, så da ble det slikt.... Sjokoladen er mektig og deilig.... skal lage mere til neste søndag når lillegutten min har 1 års dag :)


#16

TrineG sa for siden:

Du er en engel ! Tuusen, tusen takk :) Jeg få varene mine i løpet av uka,jeg er så spent. Gleder meg til og prøve! Ble det en form det der, eller mer ? Jeg bestilte en en form med plass til 15 små biter :)


#17

prøvermegfram sa for siden:

Det ble en dinosaurform med 15 biter pluss at jeg fylte resten over på et lite plastlokk, ble kanskje 50 gram til overs etter at formen var fylt...


#18

TrineG sa for siden:

Høres bra ut :)


#19

TrineG sa for siden:

Da har jeg fått varene mine fra økosjokolade:D Spennende ! Men jeg trodde yaconsirupen hadde lavest GI.. Men det er visst agavesirup.Så jeg bommet litt der, men,men. får kjøpe det neste gang !

Så da skal jeg sette i gang å prøve :)


#20

j88 sa for siden:

men yaconsirupen er mye bedre i smak enn agave.


#21

TrineG sa for siden:

Okei ,men da var det bra jeg kjøpte den likevel :stortsmil


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.