Jeg har lyst å lage meg en pizza. Type italiensk. Jeg pleier ikke lage pizza, ikke før heller, så jeg sliter med dette med fyll. Jeg vil ikke ha et skarpt, spisst og sterkt fyll. Men en mildere saus.
Pleier - PLEIDE - bestille pizza med hvitløkskjøttboller, marinert kylling, og masse ost, og det bruker smake deilig. men nå kan jeg ikke bestille, så jeg må lage selv.
Hvordan lager jeg en mild saus ? Og hva med hvitløkskjøttboller og mariinert kylling?
vet det finnes mange oppskrifter på pizzasaus her, men de ser sterke ut.
1 hakket løk
2-3 hakkede hvitløksbåter
1 boks hermetiske tomater (helst den med hvitløk)
2 ts fersk finhakket oregano (tørket går også greit)
1 tsk honning (jeg bruker sukrin)
salt og nymalt pepper
Fres løk og hvitløk i litt olje. Hell over tomatene og tilsett krydder og søtning.
Kok inn uten lokk i ca 15 min på middels varme. Vil du ha litt sterkere smak, tar du oppi litt tomatpure. Når det har kokt inn litt, og fått den smak du vil, mos med stavmikser.
Når det gjelder kjøttboller, tar jeg bare en kjøttdeig og rører inn raspet hvitløk og andre krydderier jeg har for hånd, og triller småboller som jeg slenger oppå pizzaen som de er. Hadde jeg lite kjøttdeig, kunne jeg finne på å spe den ut, men det gidder jeg ikke lengre.
Ica har en saus som er ferdig på flaske. Den har ingen slike ugreie tilsetningsstoffer og bare 3 kh pr 100 gram. Den er ganske mild og utrolig god.
Ellers om du skal lage selv må du nesten bare bruke hakka tomat, det krydderet du vil ha som feks basilikum, oregano, salt og pepper feks.
Kylling kan du fint kjøpe ferdig marinert som regel. Sjelden mye kh i dem selv om dem er marinert.
Hvitløksmarinerte kjøttboller må du lage fra bunnen av. Dem har ofte mange kh om du skal kjøpe de ferdige.
Men er jo ganske enkelt å lage selv da:)
Laget en utrolig god pizza med å smøre cremefresh utover bunnen og strø masse ost og seranoskinke på. Rett før servering strødde jeg på rucculasalat :sikle:
Kjøttboller er veldig lett å lage da blander du jo bare sammen kjøttdeig og et bar egg og tilsetter ønsket krydder litt løk/hvitløk . Lykke til.:) '
Jeg bruker alltid Baard Rehns pizzasaus. Den jeg har nå er faktisk ikke endret engang så det er sukker i den, men neste batch er nok med sukrin eller flytende natreen. Litt søtt må det uansett være i den.
Fine med den sausen er at 50g holder til en hel pizza. Det er såvidt du ser noe rødt når du har spred den utover og det er mye smak. Des mer man bruker av slikt ellers, des mer karber pga av tomat/tomatpure så det at den er drøy er jo en fordel. Jeg fryser ned posjonspakninger og lager 4dobbel oppskrift hvert halvår. Det eneste aberet er at det tar lang tid å morte alle krydrene og lage sausen, men det er derfor jeg lager så mye av gangen. :D
Marjusen: Ser du er fra gjøvik, så jeg lurer på om det er Icaen her du fant den pizzasausen? Jeg var nettopp på der og så etter. Fant en glassflaske med knuste tomater til rundt 30 kr, for 650 gram. Er det den du mener? Italiensk så det ut som.. Det stod ikke pizzasaus på, og den stod blant tomatpureene..
Ja, stemmer. Ica ved elkjøp. Står på den hylla nederst ved melken osv. Er en ganske stor glassflaske. Italiensk tomatsaus:) Veldig god på pizza:D Spess med mozzarella ost og basilikum;) hehe
Det ble pizza her i dag med inspirasjon dere Bunnen var 6 egg og en halv boks CC, 1 pose Mozarellaost 1 ts fiberhusk. Helte det i langpannen med bakepapir og stekte det på varmluft 200 grader til den ble gylden i kantene ca 15 min. Hadde på fyllet som besto av 1 pk kjøttdeig, 1 liten pakke hakkede tomater, 2 ts splenda og litt pepper. Toppet det hele med enda en pose Mozarellaost. Satte på grillfunksjonen med varmluft i 3 min til osten ble gylden. Den smakte aldeles nydelig og til og med min kresne 16 åring digget den. :D
Eg har noko ala denne i omnen no. Men bytta ut deler av bakemiksen med litt kruskakli og sukkerroefiber. Så får vi sjå korleis resultatet blir!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.