< Tilbake til oversikten

Dere som ikke veier ...

#1

Lotski sa for siden:

Har lest litt her inne at noen ikke veier maten?
Hvordan vet dere hvor mye karbohydrater dere spiser i løpet av dagen da?


#2

streber sa for siden:

Kan ikke svare for andre, men personlig har jeg hatt perioder med veiing og perioder med ca regning istedet. Om det står 1,5 karbo pr 100 gram hakkede tomater, vet jeg jo at jeg har hatt oppi maten 3 karbo når jeg tar halvparten.Står det 0 karbo i hvitosten er jo den saken grei etc etc. De fleste som ikke veier har nok lært seg hvor mye karbo det er i de ulike matvarene ,tar det på øyemål+titter litt utenpå ting.:)


#3

2011-slank? sa for siden:

Signerer den.
Etter mange år med slanking veging og måling so ligg det i henda:) Pluss du ser innholdet av karbo pr 100 gr og da er det lett å finne ut kor mange karb du har:)



#5

Lotski sa for siden:

Jeg må veie maten. Livredd for å få i meg for mye. Også er det greit å vite hvor mye karbo jeg har igjen etter middag.
Nå er vekta mi ødelagt, så kjenner jeg gruer meg til morgendagen!


#6

IKJ sa for siden:

Jeg klarer ikke å skulle veie å regne ut alt mulig. Det blir for mye styr, bare for å spise mat.. Jeg safer, og bruker fornuften. Er jeg usikker tar jeg en stix. En av grunnene til at jeg går på denne dietten, her vet jeg hva jeg får i meg. Jeg kunne aldri tenkt meg å følge ferdig planlagte dietter. Jeg må få maten til å passe inn i familielivet. Kan ikke lage egen middag til bare meg, når ikke ongene kan få det. Da lager jeg heller mat vi alle kan spise, så kutter jeg ut risen, pastaen eller hva ongene har til. Jeg føler jeg har veldig god kontroll på hva jeg får i meg.


#7

Eucalyptus sa for siden:

Jeg veier heller ikke maten, synes det er stress. Men kan hende jeg får en bedre vane på det senere. Ellers har jeg vært i ketose i over 3 uker. Synes det er helt herlig å gå på lavkarbo!!!


#8

Rin sa for siden:

Jeg veide alt de første 2-3 månedene, for å lære hvor mye forskjellige ting inneholdt i forskjellige mengder. Nå etter over et år med ketogen kost stoler jeg på øyemål og magefølelse. :cool:


#9

Egwene sa for siden:

Jeg veier ikke maten min, mest fordi jeg har litt tallvansker.
Så jeg leser på pakningene, leser her inne om ca hvor mye karbohydrater som er okey etc.
Det funker så langt veldig bra for meg:)


#10

babydoll sa for siden:

Jeg veier ikke, men velger helst bort matvarer med mye carbs, og velger å spise mye grønnsaker istedet. Det sier seg vel selv at jeg ikke kan spise tyrkisk yoghurt til alle dagens måltid selv om den ligger under 5 karbohydrater/100 gram f.eks.

Noen dager ligger jeg nok over 15 carbs, noen dager langt under. Jeg trives og går ned, så det fungerer tydeligvis uten å veie. Det hadde nok gått fortere hadde jeg vært mer nøyaktig, men har ikke hast. Prioriterer å trives fremfor å ha 100% kontroll.


#11

Photobscura sa for siden:

Telte som en gal i ukevis mens jeg gikk på Atkins, og det er sant som det sies, det setter seg i fingrene, og nå har jeg ikke veid noe mat på flere år. Har en sånn ca "en god håndfull grønt til hvert måltid"-regel.


#12

Tiki sa for siden:

Veide endel i starten, og som flere sider, så fåren fealingen med det. Spesielt i forhold til mengde en kan bruke kontra mengde kh i varen.

Ellers har jeg vekta på kjøkkenbenken, til baking, og av og til setter jeg asjetten oppå og nullstiller vekta mellom hver gang, for å sjekke hvor mange gram det blir.

Hadde vel trengt en kontrolldag igjen der jeg legger inn alt på mat på data, mest for å sjekke om fordelingen mellom kh,proteiner og fett er riktig. Har en følelse av at proteininntaket mitt varierer litt formye fra dag til dag. Der har jeg ikke helt styring.


#13

-Cilia- sa for siden:

Dette er min første ordentlige slankekur, og jeg har aldri veid maten min verken før eller nå. Så lenge jeg får fine resultater uten å gjøre det så fortsetter jeg sånn. Ser selvfølgelig på næringsinnholdet på pakken og tenker over hvor mye av denne varen jeg kan spise uten å ødelegge noe. Stoler på fornuften min enn så lenge, selv om jeg ser fordelen av å veie. Tror kanskje det er noe med at når man veier maten sin, DA er man på slankern da! Men jeg føler ikke at jeg slanker meg (min første tanke rundt dette ordet er sultfølelse og GR), jeg bare spiser ikke kake og ris og potet osv. Spiser bare litt annerledes enn de andre i huset:) Jeg hater ordet slanking, sikkert fordi min mor (og mormor) har vært på livslange slankekurer med mange skuffelser... Jeg nekter å bli sånn, og ikke minst nekter jeg å overføre det til mine framtidige barn.


#14

Fjasnissen sa for siden:

Jeg veide maten min i begynnelsen... rett og slett fordi jeg ikke hadde en anelse om hvor mye 100 gram broccoli var, eller fordi jeg ikke kunne se spesielt godt når jeg hadde raspa opp 50 g Norvegia til pizzabunnen min. Da var vekta gull verdt. Nå veit jeg sånn sirkus hvor mye av hver ting jeg kan ha, sånn at jeg kan regne ut hvor mye karber jeg får i meg.... men nå er jo jeg på vedlikehold, så jeg behøver ikke være så streng med meg sjøl lenger.

Så klart, hvis du har så godt øyemål at du veit hvor mye 100 gram av noe er... kjør på. ;)


#15

Camomilla sa for siden:

Jeg har spist lchf i 3-4 mnd. nå, og har ikke veid maten. Jeg er også opptatt av at det ikke skal føles som en slankekur, men at jeg skal spise og kose meg - og bli mett hver gang. Så jeg kniper heller inn på mat med mer enn 5 kh pr. 100 g vare, enn å veie for å finne ut hvor mye som er "lov". Slik har det blitt veldig lite utskeielser på meg - og vekta har gått jevnt og trutt nedover likevel :) Dette har fungert fint for meg - og jeg ser for meg at jeg kommer til å fortsette å leve slik, også etter målvekt er nådd.


#16

olsoraune sa for siden:

Jo enklere man spiser, jo enklere er det a beregne, spesiellt karbomengden. Det eneste jeg spiser av karbo er gronnsaker og da blander jeg meg en passelig stor bolle for et dagsbehov, det veier stort sett det samme og har samme karbomengde hver dag. Det jeg synes er virkelig vanskelig er a beregne fettmengden. Jeg spiser kun dyrefett og da kan det jo lett veies, men hvor mye er optimalt ? Har hort ca 200 gram daglig. Det kan vare kraftig kost ! For a sikre meg litt drikker jeg 3 spiseskjeer med virgin kokosnottolje daglig. Nar jeg kjoper kjott passer jeg pa a fa med noen skikkelige fleskebiter. Jeg klarer hverken smor eller flote, sa forsoker a fa i meg en passelig porsjon dyrefett daglig.


#17

Fjasnissen sa for siden:

Camomilla... det eneste problemet her er vel at trådstarter er på ketolysekur, og ikke generell lavkarbo (eller lchf), altså skal man (om man velger å følge kuren) innta 15 eller 20 gram karbo om dagen, og da må man nødvendigvis veie ting for å vite at man ikke overstiger dette. Når man har veid en stund, så blir det lettere å ta ting på øyemål.

Og om man tar en matvare som er 4.9g/100 og ikke vet hvor mye av det man spiser, så er man plutselig over 20g pr dag om man spiser 500 gram av det. Greit, skal vel litt til at man bommer så grovt, men det var mest for å påpeke et poeng. ;)


#18

senorita sa for siden:

Aldri veid noe.. tar det på feelingen... mye har jo vekt påskrevet også..feks grønnsaker etc.. så det går på øyemål ja.. spiser sjelden noe med over 5% karber og aldri kilovis av noe så har gått bra... vært i ketose hele tiden


#19

Camomilla sa for siden:

Jeg tror du har et veldig godt poeng her - hele min tilnærming til lavkarbo har vært helt annerledes. De som følger en kur, har sikkert mye mer nytte av den dersom de følger retningslinjene. Jeg har valgt å legge om livsstilen helt uavhengig av noe opplegg, og har derfor ikke valgt meg noen nedre grense jeg skal holde meg under. Samtidig føler jeg at det for min del er enklere å forholde seg til generelt karbohydratfattig mat, enn å veie f.eks. en sjokoladebit for å finne ut om jeg kan spise f.eks. 25 g av den dersom det har vært lite grønnsaker en dag. Jeg spiser ganske enkelt ikke sjokolade, fordi det inneholder altfor mye karbohydrat :rolleyes: Dette er satt litt på spissen, altså, men du skjønner kanskje hva jeg mener. For min del er det lettere å unngå fristelser, nettopp fordi jeg ikke vet helt hvor mye karbo jeg har spist den dagen, og ikke vil risikere at uskeielsen bremser vektnedgang.

Nå høres jeg sikkert gresselig prektig ut - og det er ikke helt sant. Idag har jeg f.eks. kost meg med kaffe, sukkerfri vaniljesirup, krem og kaneldryss. Den sukkerfrie vaniljesirupen har 14 kh pr 100 g. Nå er det ikke store skvetten jeg har i hver kopp, og i kosens navn (det er jo tross alt fredag) er dette noe jeg unner meg :)


#20

Fjasnissen sa for siden:

Godt du skjønte hva jeg mente... og jeg synes din tilnærming er helt flott. Er litt sånn jeg spiser nå også. Er ikke så nøye på det, så lenge det ikke er høykarbogreier jeg putter i munnen :)


#21

nisse sa for siden:

he he. jeg lager meg egen middag. når jeg får spørsmål fra ungene da får de lov å spise det jeg har men de liker ikke gr.saker da er det slutt på diskusjonene da :D ellers veier jeg ikke maten. orker ikke det der. spiser gr.sakene til lunch og middag. men ikke for mye. men jeg må lese på pakkene da. :) lykke til alle sammen:heia:


#22

bamseline34 sa for siden:

Jeg veier ikke maten, og er faktisk ikke sikker på at jeg får i meg lite karbo.

Jeg går på LCHF, og spiser fløte og seter rømme.

Det jeg lurer på er kan man få i seg for MYE fett.?

spiser normale posjoner, men har fått dilla på rød paprika, er det ok?


#23

langaard sa for siden:

4,6kh i 100g:)


#24

bamseline34 sa for siden:

HMMM hva kan jeg få dilla på i stede?

kan jeg spise bacon krisp?

takk for svar


#25

langaard sa for siden:

kan jeg spise bacon krisp?:ja:( dyppa i rømme):D


#26

Val sa for siden:

Bare sjekk kh innholdet først, det er noen av de billig-utgavene (first-price) som er fulle av kh. og husk at det er mye salt i så ikke bli overrasket om du samler vann :)


#27

ccgirl1982 sa for siden:

Les forum og boka så slipper du å spørre;) Bler unødvendigt lange tråder......


#28

langaard sa for siden:

Dette var et svar til en som spurte altså:D


#29

ccgirl1982 sa for siden:

Hehe, må ikkje svara på sånt ;) Bler så lange å tråder då, du ser ka så skjedde nå pga sånt vas:D


#30

langaard sa for siden:

:stuart::lol:


#31

bamseline34 sa for siden:

dytter


#32

Fjasnissen sa for siden:

Tror den nikkende smileyen og kommentaren om at du kan dyppe det i rømme var svar.


#33

Nupsida sa for siden:

Jeg klarte virkelig ikke det med å veie maten. Ble alt for mye styr, så derfor tar jeg det på sånn ca. regning, og det funker fint for meg :D (Takk gud for det, skulle jeg virkelig ha veid alt, så hadde jeg blitt gal!)


#34

Nupsida sa for siden:

Jeg går forresten også på ketolyse, men veier ikke. Trur jeg veide de første dagene i kuren, men alt ble bare styr! Så, selv om en går ketolyse, så er det null problem å ikke veie maten! :)


#35

Tittit sa for siden:

ja det kan du vettu.må jo være en fin kombinasjon det :)
men ikke bruk baconkrisp bruk baconsvor, da er du sikret at det er ordentlig fleskesvor.


#36

kthnk sa for siden:

Skjønner at det med veien åpenbart er noe man helst gjør i starten, og at det kommer inn i fingrene etterhvert. Har bare et spm i den forbindelse:
Jeg er fersk her og nettopp begynt på LCHF og jeg veier noe. 100g sylte er jo 100g sylte, 1/2 kjøttdeig er halvparten av 400g, og et egg er et egg... :)
Jeg veier for eks ingrediensene når jeg følger oppskrifter mm, men jeg veier ikke smøret eller rømmeklatten eller majones-stripen oppå egget og skinken. Og jeg veier heller ikke grønnsakene i salaten eller til middagen. Er det noe man vanligvis pleier å gjøre?
Har lest litt her inne og ja, jeg har søkt i forumet, men fant ikke noe svar på dette :)


#37

Fjasnissen sa for siden:

Jeg pleide ikke å veie rømme og majones, men nå tok jeg ikke så mye av det at det burde ha utgjort alt for mye. Hvis en boks rømme har 400 ml, så kan man vel si at det er rundt 400 gram (kanskje litt mer, har aldri veid), men en grei spiseskje er vel max 30-40 gram, kan jeg tenke meg. Jeg tok dette litt på gefülen, men andre er kanskje litt mer nøye.

Vet du hvor mye 100 gram salat er? Eller 50 gram paprika? Gjør du det, så er det jo ikke et problem. Aner du derimot ikke (som meg) så blir du nødt til å veie det for å vite. :)


#38

Val sa for siden:

Jeg pleide å veie mye før (på lav kalori altså) så jeg vet fremdeles hva ting veier sånn omtrent. MEN noen ganger er det litt sånn at man etterhvert legger på litt til og litt til og litt til, og så tror man at det fremdeles er f. eks 200 gram. Derfor synes jeg det er smart å "sjekke" meg selv litt innimellom. Jeg holder en tomat og tenker "den veier sikkert så og så mye", så veier jeg den. Noen ganger kan man få litt sjokk...så det gjør jeg med noen matvarer fra tid til annen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.