< Tilbake til oversikten

Grunnleggende ingredienser

#1

Madde sa for siden:

Jeg er ganske ny på lavkarbo, har hatt det kostholdet i én måned nå...:)

Jeg har kjøpt mat med mye fett, spist mye egg og jeg har blitt særiøst, forelsket i cottage cheese!:D Nå føler jeg at det kanskje er på tide å ta det et skritt lenger, med litt skikkelige ingredienser som gjør at jeg kan spise mer variert, og BAKE! Jeg har sett oppskrifter på vafler, pannekaker, kaker og brød, men jeg har aldri vært noen baker og har ikke peiling!

Derfor trenger jeg dere! Kunne dere hjelpe meg med hvilke basic ingredienser jeg absolutt burde ha stående i skapet, og som gir mange muligheter innen matlaging?

Ta i betrakning at jeg er amatør og må få det inn med teskje!

Har sett dere nevner bl.a. fiberhusk en del ganger..


#2

marjusen sa for siden:

Tja, det er jo nesten like mange oppskrifter som ingredienser;) Og noen har sine egne favoritter. Men, det jeg værtall bruker mest er:

Fiberhusk, mandelmel, glutenmel, smør, egg, bakepulver, søtning (splenda, sukrinmelis og flytene natreen) og vanilje(essens,pulver eller stang).

Skal du bake brød, rundstykker eller knekkebrød må du ha noen frø som sesamfrø, linfrø, kli osv.

Anbefaler deg å se gjennom noen oppskrifter som du synes ser gode ut og kjøpe etter det. Jeg kjøpte nok litt i begynnelsen jeg ikke har bruk for. Men etterhvert har jeg brukt mer og mer av det også;)

Anbefaler deg frokostbollene til gerd, eller de rundstykkene jeg la inn. Sjokoladedrømmen til Lisbeth er også veldig god.

Mandelmel passe VELDIG godt til søtkaker (sjokolade osv). Glutenmelet gjør at brøddeigen blir elastisk og fin.

Det var mine tips værtfall.

Marius


#3

Lissi80 sa for siden:

I tillegg til "basisvarene" som egg, smør, fløte, CC, CF, rømme, grønnsaker, ost, div kjøtt, fugl, fisk, bacon så har jeg kjøpt inn:

Mandelmel, soyamel, kokosmel, kokosstrø (OBS, sjekk karboinnholdet på dette..i butikken jeg handlet varierte det fra 3 karber til over 20), cocosa (begge variantene), sukrin, flytene natreen, sukrinmelis, fiberhusk, soyaprotein, div nøtter og frø, pofiber, Hi-maize, gelatinplater, kakao kjøpt på helsekost. I fryseren har jeg bær uten tilsatt sukker. Og i morra skal jeg kjøpe vaniljepulver (helsekosten her tok det inn denne uken etter flere forespørsler etter det på en og samme dag ;)). Og så har jeg fått tips om usøtet soyamelk så det skal kjøpes i helgen til bruk i latte.

Som Marjusen skriver; finn noen oppskrifter du vil prøve ut og handle ingrediensene du trenger :)



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.