< Tilbake til oversikten

Det er ikke alltid det man lager blir en sukssess, men hva gikk galt her?

#1

marjusen sa for siden:

Heisann.

Jeg har blitt en veldig ivrig kokk etter jeg begynte på lavkarbo. Finni ut at jeg virkelig elsker å lage mat. Blir noe anna når man lager av gode råvarer og alt lages fra bunnen av, enn å slenge oppi en toro gryterett:p hehe.

Uansett, noen ganger går det litt skeis, noe det gjorde i dag.
Vi sku lage tacokjøttboller, noe jeg har laget mange ganger før. Og det pleier jo å være ganske så enkelt. Men i dag vart det virkelig fiasko. Det ble bare geleklumper som ikke smakte noe særlig.

Jeg gjorde som følger:
Tok kyllingkjøttdeig i kjøkkenmaskina og lagde farse. Tok oppi ett egg og krydderet og kjørte litt til. Spedde med fløte.

Og her skjedde noe jeg ikke har gjort før da, jeg tok oppi litt vel mye fløte. Så det ble ikke en slik seig fin farse jeg pleier. Så da tenkte jeg det var lurt å kanskje bruke litt fiberhusk. Tok oppi en skje og lot den stå i 10 minutt. Da vart farsen veldig fin og seig igjen.

Er det her jeg bomma? Funker det ikke med fiberhusk i slike type farsekaker? Aldri brukt det før, men tenkte ikke det sku ha noe å si?

En annen ting jeg kanskje trodde kunne ha noe med saken å gjøre var at jeg tinte kyllingkjøttdeigen i microen. Den var ikke bånntela, men litt tela midt i. Tok på veldig svak varme og snudde den mange ganger. Dette har jeg gjort før også uten at det har hatt noe å si.

Men noen ide om hva som skjedde her? Dem ble heselige disse bollene altså. Skikkelig geleklumper. Ikke seige som sprettballer altså, men fryktelig gele. Nesten så man sku tro jeg hadde brukt alt for mye JBK. Men det har ikke brukt:)

Marius


#2

lifejack sa for siden:

Hm, fiberhusk'en kan være litt lumsk, så holder en knapp på den. Har selv brukt det i kjøttboller, og det gikk helt fint (bortsett fra at de ble litt tørre siden jeg ikke hadde egg i dem), men husker mamma puttet litt fiberhusk i en brøddeig og plasserte den i brødbakemaskinen. Dagen etter våknet hun ikke til varmt, nystekt brød slik hun pleier, men i stedet en liten, hard stenklump i bunn av bakemaskinen:p
Kan nok hende at en skje ble litt i meste laget. At et lite dryss hadde holdt i massevis!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.