Man tager 1/2 kg hvit fisk (hyse, torsk, eller litt mer råflott: steinbit) og kjører den noen sekunder i kjøkkenmaskin sammen med 2 ts salt (etter smak). Tilsett 2 ss potetmel og 4-5 dl H-melk (evt. fløte) og kjør i et par minutter. Stek kakene på middels varme, og kos deg!
Kan man velge om en vil bruke fløte og skal det være like mye av det da?Kan tenke meg at det kan være godt å tilsette litt purreløk i det?:forvirret Eller?
Enten fløte eller melk eller begge deler. 4-5 dl væske tilsammen. Purreløk og andre smakstilsetninger er jo valgfrie. Dette er ment som en basisoppskrift (som smaker godt i seg selv.) Litt muskat eller hvit pepper er også godt. Jeg lager dem så milde pga ungene.
Jeg fant denne oppskrifta på nettet:
Hjemmelagde fiskekaker (4 personer)
750 gram benfri hvit fisk som hyse(kolje), lyr eller sei
1 ts salt, nykvernet pepper, revet muskatnøtt
2 ss potetmel
1 egg , 1 grovhakket liten løk
2, 5 dl fløtemelk
Hakket gressløk eller annet grønt
Grovkutt fisken og kjør seig med salt, pepper og muskat.Tilsett melet og kjør litt før egg og løk tisettes. spe til slutt i fløtemelken og frisk gressløk.
Aller helst bør farsen hvile litt på kjøl før den formes til kaker og stekes gyldne i stekepanne.
men så lurer jeg på potetmel?!!? Kan jeg bruke det i lavkarbo mat??? Eller kan jeg erstatte med noen annet?
Nei, vet ikke hva man kan bruke i stedet, men når man lager fiskematen selv, kan man jo ha mindre potetmel i enn de kjøpte sakene. De ser ut til å ha som standard 8% karber. Jeg har oppdaget at man kan lage kjøttkaker -helt vanlige, gammeldagse - med himla mye mindre potetmel enn jeg pleide ha i før. Så hvorfor skulle ikke det gjelde for fiskemat også?
Det er ikke HVA man har i, men HVOR MYE.
Forøvrig minnes jeg med stor glede min barndoms fiskekaker i Nord-Norge - hjemmelagde, på hytta. YUMMIE!
Tror jeg skal lage noen en dag.
Og forøvrig, av sei med løk eller purre... Schnadder! Bedre enn karbonadekaker!
Jeg prøvde med litt johanesbrødkjernemel og det fungerte utrulig bra. En liten porsjon ble slik.
250 gr. fersk hysefilet
5gr purreløk
hvitpepper
salt
muskat
egg
halv teskje johkjmel
Brukte kjøkkenmaskin i ca 2minutt da var blandingen fin og seig.
Finner ut at dette blir et ca.par karbohydrater og utrulig godt
Fiskemannen har noen ikke-grove fiskeburgere eller fiskekaker med 80% fisk av kvitfisk og torsk, eller var det hyse? ( husker ikke). De har konsistens som fløtepudding nesten.
Jeg bruker ikke noe bindemiddel bortsett fra egg og salt. Funker som fy det.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.