< Tilbake til oversikten

Deilige fiskekaker!

#1

Albertine sa for siden:

Man tager 1/2 kg hvit fisk (hyse, torsk, eller litt mer råflott: steinbit) og kjører den noen sekunder i kjøkkenmaskin sammen med 2 ts salt (etter smak). Tilsett 2 ss potetmel og 4-5 dl H-melk (evt. fløte) og kjør i et par minutter. Stek kakene på middels varme, og kos deg!


#2

magdalena sa for siden:

Kan man velge om en vil bruke fløte og skal det være like mye av det da?Kan tenke meg at det kan være godt å tilsette litt purreløk i det?:forvirret Eller?


#3

Albertine sa for siden:

Enten fløte eller melk eller begge deler. 4-5 dl væske tilsammen. Purreløk og andre smakstilsetninger er jo valgfrie. Dette er ment som en basisoppskrift (som smaker godt i seg selv.) Litt muskat eller hvit pepper er også godt. Jeg lager dem så milde pga ungene.


#4

Albertine sa for siden:

Bare et lite råd: Når kjøkkenmaskina skal vaskes, skyll med ISKALDT vann før du vasker den. Med varmt vann setter alt seg fast. Ikke bra.


#5

Daizy sa for siden:

Jeg fant denne oppskrifta på nettet:
Hjemmelagde fiskekaker (4 personer)

750 gram benfri hvit fisk som hyse(kolje), lyr eller sei
1 ts salt, nykvernet pepper, revet muskatnøtt
2 ss potetmel
1 egg , 1 grovhakket liten løk
2, 5 dl fløtemelk
Hakket gressløk eller annet grønt

Grovkutt fisken og kjør seig med salt, pepper og muskat.Tilsett melet og kjør litt før egg og løk tisettes. spe til slutt i fløtemelken og frisk gressløk.
Aller helst bør farsen hvile litt på kjøl før den formes til kaker og stekes gyldne i stekepanne.

men så lurer jeg på potetmel?!!? Kan jeg bruke det i lavkarbo mat??? Eller kan jeg erstatte med noen annet?


#6

Nille sa for siden:

79,4 karber pr 100 gram i potet mel. Ikke lurt nei. Vet ikke hva man kan bruke isteden. Anyone ?? :)


#7

Karin sa for siden:

Nei, vet ikke hva man kan bruke i stedet, men når man lager fiskematen selv, kan man jo ha mindre potetmel i enn de kjøpte sakene. De ser ut til å ha som standard 8% karber. Jeg har oppdaget at man kan lage kjøttkaker -helt vanlige, gammeldagse - med himla mye mindre potetmel enn jeg pleide ha i før. Så hvorfor skulle ikke det gjelde for fiskemat også?

Det er ikke HVA man har i, men HVOR MYE.

Forøvrig minnes jeg med stor glede min barndoms fiskekaker i Nord-Norge - hjemmelagde, på hytta. YUMMIE!

Tror jeg skal lage noen en dag.

Og forøvrig, av sei med løk eller purre... Schnadder! Bedre enn karbonadekaker!


#8

studentberta sa for siden:

Prøv å bruk litt soyamel istedenfor potetmel, det kan jo brukes til andre ting så hvorfor ikke i fiskekaker?


#9

joeikri sa for siden:

Jeg prøvde med litt johanesbrødkjernemel og det fungerte utrulig bra. En liten porsjon ble slik.
250 gr. fersk hysefilet
5gr purreløk
hvitpepper
salt
muskat

  1. egg
    halv teskje johkjmel
    Brukte kjøkkenmaskin i ca 2minutt da var blandingen fin og seig.
    Finner ut at dette blir et ca.par karbohydrater og utrulig godt

#10

Aprilrosa sa for siden:

Jeg bruker fiberhusk og egg som bindemiddel i fiskekaker.

I tillegg tilsetter jeg litt finhakka løk, persille og dill. Uslåelig


#11

Yrla sa for siden:

Fiskemannen har noen ikke-grove fiskeburgere eller fiskekaker med 80% fisk av kvitfisk og torsk, eller var det hyse? ( husker ikke). De har konsistens som fløtepudding nesten.


#12

Kanutten sa for siden:

Jeg bruker ikke noe bindemiddel bortsett fra egg og salt. Funker som fy det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.