Jeg har blitt veldig inspirert av hamburgerbrødene mine og frokostbollene til Gerd. Dette har virkelig redda frokosten min siste ukene. Eneste jeg savna var litt mer brød/rundstykke skorpe og smak.
I dag kom jeg fram til det aller aller beste jeg noen sinne har smakt.
Du trenger:
0,5 dl sesamfrø uten skall
Linfrø (Jeg bruker bare bitte bitte litt. Godt under 0,5 dl)
1 ss mandelmel
0,5 - 1 ss glutenmel (Ikke en full, men heller ikke en halv.)
3 ss kaldpresset olje
2,5 - 3 ss kremfløte
1 - 1,5 ss fiberhusk (Blir røra for tynn, ta i litt mer)
2 store egg
0,5 ts bakepulver
1 ts salt og 0,5 ts søtt
2,5 dl revet hvitost
Grovhakk sesamfrøene og linfrøene i en stavmikser.
Hell dette over i en bolle og tilsett; mandelmel, glutenmel, fiberhusk, bakepulveret, salt og søtt.
Bland dette godt i bollen med en skje.
Tilsett olje, fløte og eggene.
Bland dette også godt med en skje
Til slutt tilsetter du osten og blander inn denne godt.
La dette stå og svelle i 10-15 min ca. Da merker du at deigen har blitt sånn passe tjukk. Mer tjukk røre enn deig altså.
Jeg lagde to stooore rundstykker av hele røra. Da holder ett rundstykke til frokost for meg.
Stek disse på 200 grader i 20 min. Mine ble ganske mørk brune, og det var heelt nydelig. Ganske crispy skorpe. Nyyyyydelig smak. ÅÅÅ, jeg er helt i 100 over disse rundstykkene. Dette er noe dere virkelig må prøve!!!!
Da har jeg også "grov" regnet på karboinnholdet. Jeg DOBLET oppskriften i dag, og fikk da 5 ganske store rundstykker. På DOBBEL oppskrift fikk jeg ca 15KH i hele røra. Deler man det på 5 blir det 3. Men disse er store altså, så du klarer deg fint med 1 til frokost!!
Håper flere prøver disse og deler min entusiasme ja:D Deilige rundstykker med sprø skorpe. Prøv prøv og gi tilbakemelding om hva du synes om disse herlige rundstykkene:D
Litt usikker på om det er glutenmelet eller mandelmelet som lager den fine skårpen når det blir stekt. Men de opprinnelige bollene er jo uten gluten og mandelmel, så du kan jo fint prøve uten glutenmel. Er vel ikke så mye jeg ville erstattet med dette nei.
Dette skal prøves, elsker hamburgerbrødene, men strengt tatt er jo ikke oppskriften på de "din" ;) Oppskriften på hamburgerbrødene stammer fra LCHF bloggen :)
Legger inn tilbakemelding når jeg har testet disse :) Hørtes gode ut :)
Har ikveld bakt rundstykkene som Gerd har laget oppskrift på (etter inspirasjon fra hamburgeroppskriften) og de er også veldig gode :)
Hei.
er det noen som vet om jeg kan knuse mandler til mel? at det da nesten blir det samme som mandel mel? og om fiberhusk er noe som mååå i oppskriften? får ikke tak i fiberhusk her jeg bor. hehe :S
Mange som knuser mandler og bruker det som mandelmel ja. Viktig å knuse dem skikkelig da:)
Du må nok bruke fiberhusken. Det er denne som suger vesken, slik at det blir en deig og ikke bare en suppe. KAN være at det går å droppe fiberhusken om du bruker muffinsformer, men er ikke sikker.
Desse var berre kjempegode! Eg hadde litt knapt med fløte, og var kanskje litt raus med fiberhusk og glutenmjøl, så det vart meir deig enn røre her hos meg - eg kunne rulle faste runde bollar og legge på plata, og dei heldt fasongen under steikinga. Det var eg forsåvidt godt nøgd med. Ikkje 100% sprø skorpe, men sprø nok, syntes ikkje eg skulle la dei stå lenger for da ville dei blitt så brune. Både smak og konsistens var flott, og ungane likte dei også veldig godt. We have a winner. Definitivt inn i "dette skal eg lage fleire gongar"-kategorien!
Du kan bestille det på nett. Hos funksjonellmat.no feks:)
Ellers kan du kjøpe deg kvern og kverne selv. Men jeg synes mandelmelet er litt mer brukanes:D hehe
Hva med å be butikken ta inn fiberhusk? Meny har det allerede.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.