< Tilbake til oversikten

Nydelige rundstykker med sprø skorpe!

#1

marjusen sa for siden:

Jeg har blitt veldig inspirert av hamburgerbrødene mine og frokostbollene til Gerd. Dette har virkelig redda frokosten min siste ukene. Eneste jeg savna var litt mer brød/rundstykke skorpe og smak.

I dag kom jeg fram til det aller aller beste jeg noen sinne har smakt.

Du trenger:

0,5 dl sesamfrø uten skall
Linfrø (Jeg bruker bare bitte bitte litt. Godt under 0,5 dl)
1 ss mandelmel
0,5 - 1 ss glutenmel (Ikke en full, men heller ikke en halv.)
3 ss kaldpresset olje
2,5 - 3 ss kremfløte
1 - 1,5 ss fiberhusk (Blir røra for tynn, ta i litt mer)
2 store egg
0,5 ts bakepulver
1 ts salt og 0,5 ts søtt
2,5 dl revet hvitost

  • Grovhakk sesamfrøene og linfrøene i en stavmikser.
  • Hell dette over i en bolle og tilsett; mandelmel, glutenmel, fiberhusk, bakepulveret, salt og søtt.
  • Bland dette godt i bollen med en skje.
  • Tilsett olje, fløte og eggene.
  • Bland dette også godt med en skje
  • Til slutt tilsetter du osten og blander inn denne godt.

La dette stå og svelle i 10-15 min ca. Da merker du at deigen har blitt sånn passe tjukk. Mer tjukk røre enn deig altså.

Jeg lagde to stooore rundstykker av hele røra. Da holder ett rundstykke til frokost for meg.

Stek disse på 200 grader i 20 min. Mine ble ganske mørk brune, og det var heelt nydelig. Ganske crispy skorpe. Nyyyyydelig smak. ÅÅÅ, jeg er helt i 100 over disse rundstykkene. Dette er noe dere virkelig må prøve!!!!

Da har jeg også "grov" regnet på karboinnholdet. Jeg DOBLET oppskriften i dag, og fikk da 5 ganske store rundstykker. På DOBBEL oppskrift fikk jeg ca 15KH i hele røra. Deler man det på 5 blir det 3. Men disse er store altså, så du klarer deg fint med 1 til frokost!!

Marius


#2

Zillah sa for siden:

Med ein slik entusiasme så er det KLART at eg skal prøve desse :stortsmil
Må berre få tak i meire fiberhusk, min har gøymd seg...


#3

marjusen sa for siden:

Håper flere prøver disse og deler min entusiasme ja:D Deilige rundstykker med sprø skorpe. Prøv prøv og gi tilbakemelding om hva du synes om disse herlige rundstykkene:D


#4

Lind sa for siden:

Kan jeg sløyfe glutenmelet eller erstatte det med noe annet?


#5

marjusen sa for siden:

Litt usikker på om det er glutenmelet eller mandelmelet som lager den fine skårpen når det blir stekt. Men de opprinnelige bollene er jo uten gluten og mandelmel, så du kan jo fint prøve uten glutenmel. Er vel ikke så mye jeg ville erstattet med dette nei.


#6

tattoogl sa for siden:

Bilde og karboinnhold... :D


#7

marjusen sa for siden:

Ja, fint om du gidd å legge ut det. Hehe :p


#8

ninaheg sa for siden:

Lurte på det samme, tenkte kanskje om det gikk å bytte det med bakemiks?? Må prøve ut det tror jeg.

Hvor kjøper dere glutenmel? Har bare sett det på nett, men blir så dyrt med frakt :rolleyes:


#9

marjusen sa for siden:

Kjøpte det på helsekosten her i Gjøvik.


#10

Lissi80 sa for siden:

Dette skal prøves, elsker hamburgerbrødene, men strengt tatt er jo ikke oppskriften på de "din" ;) Oppskriften på hamburgerbrødene stammer fra LCHF bloggen :)

Legger inn tilbakemelding når jeg har testet disse :) Hørtes gode ut :)

Har ikveld bakt rundstykkene som Gerd har laget oppskrift på (etter inspirasjon fra hamburgeroppskriften) og de er også veldig gode :)


#11

annex sa for siden:

Ser supert ut, må sette glutenmel på handlelista, disse skal prøves!


#12

Tunrida sa for siden:

Gleder meg til å prøve, når jeg har alt jeg trenger i hus :)


#13

marjusen sa for siden:

Gled deg, disse er virkelig gode:D nam nam...


#14

Idarull sa for siden:

Hvordan skal jeg oppbevare de? Klinte til med dobbel røre jeg.


#15

Maylinnb sa for siden:

Har disse rundstykkene i ovnen nå, og de ser kjempe gode ut:)
Tror nok disse faller i smak:)

Maylinn


#16

Higu83 sa for siden:

Hei.
er det noen som vet om jeg kan knuse mandler til mel? at det da nesten blir det samme som mandel mel? og om fiberhusk er noe som mååå i oppskriften? får ikke tak i fiberhusk her jeg bor. hehe :S


#17

marjusen sa for siden:

Mange som knuser mandler og bruker det som mandelmel ja. Viktig å knuse dem skikkelig da:)

Du må nok bruke fiberhusken. Det er denne som suger vesken, slik at det blir en deig og ikke bare en suppe. KAN være at det går å droppe fiberhusken om du bruker muffinsformer, men er ikke sikker.



#19

bærrgen sa for siden:

Takk, disse skal prøves :)


#20

Nerthus sa for siden:

Siden jeg var så fornøyd med sesamburgerbrødene dine blir nok disse også å prøves ut :)


#21

bærrgen sa for siden:

Oj oj... nå står mine til avkjøling på rist, gleder meg til å smake om en liten stund :D


#22

bærrgen sa for siden:

Nam! Disse var gode! Og mektige :D


#23

Zillah sa for siden:

Desse var berre kjempegode! Eg hadde litt knapt med fløte, og var kanskje litt raus med fiberhusk og glutenmjøl, så det vart meir deig enn røre her hos meg - eg kunne rulle faste runde bollar og legge på plata, og dei heldt fasongen under steikinga. Det var eg forsåvidt godt nøgd med. Ikkje 100% sprø skorpe, men sprø nok, syntes ikkje eg skulle la dei stå lenger for da ville dei blitt så brune. Både smak og konsistens var flott, og ungane likte dei også veldig godt. We have a winner. Definitivt inn i "dette skal eg lage fleire gongar"-kategorien!


#24

linams sa for siden:

Noen som vet hvor en kan få tak i mandelmel? Helsekosten her jeg bor har ikke.. Hadde jeg hatt kvern kunne jeg vel fikset det selv men:)

Rundstykkene så veldig gode ut, så har lyst til å prøve oppskrifta:)


#25

marjusen sa for siden:

Du kan bestille det på nett. Hos funksjonellmat.no feks:)
Ellers kan du kjøpe deg kvern og kverne selv. Men jeg synes mandelmelet er litt mer brukanes:D hehe


#26

52modell sa for siden:

Hva med å be butikken ta inn fiberhusk? Meny har det allerede.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.