Trj sa for siden:
Viestads BLOMKÅL OG BROKKOLISUPPE MED BACON
(Dagbladet Magasinet des.2009)
Nok til 4- 6
God og mettende !
1 blomkål
1 brokkoli
8 dk kokende grønnsaks-, okse- eller kyllingbuljong
2-3 dl fløte
200 g bacon i grove biter
1 finhakket løk
1 kvist rosmarin
100 g revet parmesan
Litt revet muskat
Eventuelt litt gressløk
Del blomkål og brokkoli i små biter, hell over kokende buljong og fløte. Væsken bør helst dekke grønnsakene. Hvis ikke hell over mer buljong eller vann, Hvis ikke, vend grønnsakene underveis. Kok til blomkålen er mør.
Imens, stek bacon på middels varme sammen med rosmarinen til den begynner å bli gjennomstekt, men ikke nødvendigvis sprø. Ha i løkbitene og stek i et par minutter. Ha en tredjedel av bacon/løk-blandingen oppi sammen med parmesan og litt muskat og kjør i en kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser inntil du har en jevn blanding. Kok opp igjen. Hell over i tallerkener, topp med litt bacon og eventuelt gressløk.
Suppa har jeg laget mange ganger tidligere og den er riktig mettende. Jeg har ikke beregnet karboinnhold. Det skal jeg gjøre neste gang !