< Tilbake til oversikten

Nanbrød...

#1

student24 sa for siden:

I dag prøvde jeg å lage nanbrød etter en oppskrift jeg fant på foreldreportalen. byttet ut karbo produkter med lavkarbo produkter jeg hadde.
Opprinneligg oppskrift:
1 ts sukker
1 ts tørrgjær
150 ml varmt vatn
225 g mjøl
1 ts ghee ( kan droppast. Ghee er klarna smør )
1 ts salt
50 g usalta smør, smeltast. ( kan bruka vanlig og )

Min oppskrift ble:

  • 1 st Splenda
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts Pofiber
  • 150 ml varmt vann
  • 100 gram soya mel (gluenfritt)
  • 1 ts salt
  • 50 gram smør (brukte flytende margarin.

Blandet først Splenda, fiberbusk, pofiber med varmt vann. Lot det stå i 5 minutt. Så blandet jeg inne soya mel, salt og smør.
rørte det sammen slik at det ble en deig. Tok litt soya mel på kjevla og kjevla det utover på en bakepapir kledd plate.
Stekte det i ovnen på varmluft, på 250 grader i 7 -10 min. (alt etter ovnen din)

Ble litt annerledes nanbrød men godt synes jeg.


#2

LiMe sa for siden:

Hva er pofiber?


#3

Nina L sa for siden:

Åh, jeg har savna nanbrød!! Dette må prøves ut! Jeg prøvde en oopsie-variant, med litt modifisering, men det blei kjempeekkelt:p


#4

student24 sa for siden:

LiMe:
Pofiber er noe jeg fikk kjøpt i sverige. Det kan brukes til baking for å gjørebaksten litt seigere og tyngre og erstatter noe av funksjonen gluten har.
Forstår det at det kan gjøre noe av samme nytten som fiberhusk.


#5

camryn sa for siden:

Åh, Nanbrød er så godt... Kanskje kanskje prøver dette ein dag, men eg hiver nok i litt krydder i og. Kvitlauksnan! :sikle:

Dei fleste (alle?) helsekostar, og vanlige matvarebutikkar med stort utval har pofiber forresten.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.