Jeg har tenkt(og det er ikke ofte):D [i][/i] Jeg husker som liten at vi på skolen raspa poteter og la i vann for å lage potetmel. Potetmelet sank til bånns.
Da kommer det store 10 000 kroners spørsmålet???
Hva er da igjen av karbohyratene i restene,og hvor mye????
Jeg undres fordi det kunne vært artig å lage noe lavkarbo med potet som grunnoppskrift men da uten potetmelet,(som jeg regner med er opphavet til den glykemiske indeks i poteter)
Dette burde være interessant for mange,å få litt mer potetsmak i potetmoserstatningen f.eks.????
Ja nå håper jeg det er mange som vil svare ,for dette lurer jeg på???
Da vil jeg si at det går an å regne ut, for du vet hvor mye karbo du har i 100g potet og du vet hvor mye karbo du har i potetmel/100g. Ved å lage potetmel med nøyaktig 100g potet og så veie det tørre potetmelet.
La oss si du får 50g mel. Da tar du mengden karbo/100g potetmel og deler på to så har du mengden karbo du har tatt ut av 100g potet.
Det blir mye regning dette men det klarer jo flinke Lene:)
La oss si du får 40g potetmel. Da ganger du det med mengden karbo som står på potetmelpakka og så deler du det med 100.... Så tar du mengden karbo i 100g potet og trekker fra mengden i 40g potetmel. Så enkelt....;)
Nå fikk jeg lest skikkelig gjennom det du skrev,- det er ikke lett å få med seg budskapet når du roper sånn...
Det er nok potetstivelse som synker til bunns ja, og poteten vil nok få en litt mindre BG når du skyller vekk den hvite stivelsen....
Det har også vist seg at stivelsen i poteten endrer seg når den har blitt kald etter å ha vært varmet opp slik at den er sunnere/har mindre GB etter den har vært kald,- og såvidt jeg forstår holder det seg slik ved oppvarming også..:)
Men det er likevel masse karber konsentrerrt i potet da,- så det er nok ikke så lurt med for mye...;)
Høres fornuftig ut.men kan du fortelle meg hva som er tilbake når potetstivelsen er borte,kunne faktisk vært interessant å forske litt på,mest for smakens skyld.
Jeg kjøpte en gang noe fra keto et eller annet hvor det faktisk smakte potemos når en blanda med blomkål. Det blir ikke helt det samme når en lager det selv,
Atkins potetmos er helt pyton,for den har jeg prøvd. Men lurer litt på om jeg skal ta på meg laboratoriefrakken å sjekke:-)
Selv om jeg bare sjekka maling den gang jeg hadde det som jobb:-)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.