< Tilbake til oversikten

Supergodt mandelbrød

#1

otika sa for siden:

Doble oppskriften så får man normal størrelse på det :) Veldig luftig og godt brød,som alle unga mine liker

Oppskrift:
2 egg
2 eggehvitter
100 gr malte mandler
1 dl Skyr Naturell eller youghurt naturell
1 ts jbk-mel )
1 ts bakepulver
en klype salt
2 ts kardemomme (kan sløyfes)
6 ts splenda (kan sløyfes)

Slik gjør du:
Pisk eggehvittene stive med litt salt, sett til side. Pisk 2 hele egg med skyr, tilsett alt det tørre og visp sammen til en tykk røre. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvittene og hell oppi en brødform (ha gjerne bakepapir oppi). Inn i ovnen på 180 grader i 25-30 min.

Denne oppskriften gir et lavt brød, lønner seg å doble den :)

[img]http://www.facebook.com/photo.php?pid=141394&amp;id=122019324524570[/img]

[img]http://www.facebook.com/topic.php?topic=49&amp;post=560&amp;uid=122019324524570#%21/photo.php?fbid=143012962425206&amp;set=a.122236194502883.17312.122019324524570[/img]


#2

marjusen sa for siden:

Oj, det her så jo godt ut.

Den oppskriften som står her nå, er den doblet, eller mener du at man burde doble det som står her? hehe


#3

otika sa for siden:

Jeg er tragisk dårlig på å ordlegge meg,sorry :rolleyes:

Oppskriften er til 1 lavt brød,mens bildet viser fra da jeg doblet den :) Min ekstremt sære 14 åring syns dette var kjempe godt,og hu liker ikke annet enn egg og bacon :geip: og sukker og sukker og sukker

Doble oppskiften så får man brød på normal størrelse :)


#4

marjusen sa for siden:

Hvis jeg dobler oppskriften kommer jeg til ca 20 KH. Mange skiver får man av dette brødet? Realistisk og tro man får 10 skiver? Da er det vel ca 2 pr skive. Og det kan jeg virkelig leve med ja. Hehe

Marius


#5

marjusen sa for siden:

Stemmer;) Da blir det som jeg skrev ca 20 kh i hele brødet;)

Blir dette vått inni?


#6

otika sa for siden:

Får ca 16 skiver av det :)

Det var litt fuktig inni når det var varmt,skal løpe å sjekke åssen det er nå........nja litt fuktig ennå,men IKKE tørt,alt annet jeg har lagd må skylles ned med massive mengder med vann hehe


#7

kamp sa for siden:

Skal prøves i kveld :)


#8

marjusen sa for siden:

Det ser veldig delikat ut. Litt skeptisk ta jeg ikke helt klarer våte brød. Hehe


#9

otika sa for siden:

Enig med deg i det,men det første jeg bakte med skyr ble mindre fuktig enn det med naturell youghurt,så det siste ligger på rist på benken,skal sjekke om det hjelper

Smaken er så god at det er verdt det :)


#10

Twisten sa for siden:

Går det an å bytte ut mandler med paranøtter/valnøtter, tro? Sistnevnte har vel ca halvpraten av kh. Skal uansett prøve dette brødet!


#11

otika sa for siden:

Jeg kan ikke se at det skal være noe problem :) men jeg har jo ikke prøvd med noe annet enn mandler...gi beskjed hvis du prøver med paranøtter da ;)


#12

kamp sa for siden:

Hvor fint maler du mandlene og hvilken størrelse brukte du på eggene?

Det fungerte nemlig ikke her :(
Brødet vil ikke stivne.


#13

otika sa for siden:

Maler dem 1 gang og bruker medium egg, kanskje det må steke lengre ? dobbel røre eller ?


#14

kamp sa for siden:

Dobbel røre ja..

Etter 50 minutt var det nokså stivt så da tok jeg det ut. Det er veldig saftig (ikke dumt med saftig brød men ikke SÅ mye) så jeg kan bruke 3 egg neste gang, mulig det hjelper.

Jeg pleier vanligvis å få ganske store egg (rett fra gård) så det er nok der problemet ligger.


#15

kamp sa for siden:

Men smaken var veldig god syntes dem som spsite det her i huset!


#16

otika sa for siden:

Ja du bør nok bruke litt mindre egg :) Siste brødet mitt var fuktig,men jeg lot det ligge på rist i flere timer,og nå er det passe.Har kanskje noe med at det blir kaldt også,kanskje du skal legge det litt i kjøleskapet ?


#17

otika sa for siden:

Så bra :D mine 3 ekstremt sære unger likte det også,så må vel snart bake flere :)


#18

linams sa for siden:

regner med det blir det samme om en bruker mandelmel eller maler mandlene selv? :p

Brødet smakte iallefall veldig godt, følte nesten jeg gjorde noe "ulovlig" og spiste loff:P Ble veldig lavt, selvom jeg lagde i en liten form - så neste gang skal oppskriften dobles!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.