< Tilbake til oversikten

Har du Kenwood Kjøkkenmaskin? Se her

#1

marjusen sa for siden:

KITT:
bah, dette høres konge ut altså. (å lage kjøttdeig selv) hvilken kenwood har du? har den billige som ble kjøpt på elkjøp rett før jul.
Kenwood Major heter den vel. Kosta 1990 på tilbud. førpris var 2500 tror jeg:)

Har du foodprossesoren også? og ismaskin? og grønnsakskuttern? hehe.
For å si det med andre ord, hvilken ekstra deler er det jeg burde kjøpe på?

Har lyst på kjøttkvern og pølsehorn, foodprossesoren, islagern og grønnsakskuttern.

Marius


#2

marjusen sa for siden:

Om du har kenwood maskina, hva slags ekstra utstyr anbefaler du? og hvorfor?
må jo ikke være kenwood da, men litt letter for meg å vite hvilket ekstra ustyr det finnes for akkurat den:D


#3

Gerd sa for siden:

Jeg har kenwood major og følgende tilbehør:

kjøttkvern/pølsehorn
Hurtigmixer
iskrembollen
grønnsaksrasper (bruker den MYE til å raspe ost :D)

Er veldig fornøyd med det!
:D


#4

Echo sa for siden:

Jeg har hatt kenwood maskin i 20 år. Jeg er på min 3. nå.

Andre gang jeg kjøpte smalt jeg til med en hel masse ekstrautstyr. Kjøtt kvern, pastamaskin, potetskreller, saftpresse og sikkert noe mer som jeg ikke husker.

Alt ekstra utstyret tar fryktelig mye plass, er ett herk å vaske og har i grunn ikke blitt mye brukt. Jeg har klart å ødelegge to kjøtt kverner, nå skal jeg ha ny og jeg har bestemt meg for å ikke kjøpe kenwood denne gangen.

Jeg syns rett og slett motoren blir for svak. Skal prøve å få tak i noe som er lett og rengjøre også.

(Ekstrautstyret som jeg kjøpte passet selvfølgelig ikke til neste modell så det har jeg ikke lenger)


#5

Kitt sa for siden:

Og Echo og jeg snakket om at vi nok ikke var så fornøyde med våre Kenwooder. De danser på benken og virker liksom ikke så stødige og solide som det man skulle få inntrykk av ut i fra størrrelse og renome!

Joda, den virker greit, men det er liksom ikke den kvaliteten jeg innbilte meg at det skulle være!:p


#6

Gerd sa for siden:

Antiglimatte er en fin ting :D


#7

marjusen sa for siden:

jeg har brukt den k-kroken til å "kverne" laksefiler. Det funker faktisk veldig bra. Blir fin farse til å lage lakseburger. Men den var stødig og fin til og med når jeg gjorde det.


#8

Kitt sa for siden:

Jada, men når billige maskiner klarer å stå stille, burde jammen meg denne også gjøre det!
Blenderen min har sugeføtter som nesten er vanskelig å få av benken. Kunne ikke Kenwood hatt noe liknende feks?:confused:
Ikke får jeg stilt inn k- kroken heller. Den rekker ikke ned i bunnen av bollen uansett hvor mye vi skrur og fikser!:p

Er veldig fornøyd med kjøttkvernen, da, og det var derfor jeg fikk hele Kenwooden. Den var på supertilbud og kostet da bare et par hundre kroner mer enn bare en kjøttkvern!:)


#9

marjusen sa for siden:

Oj, går det ann å justere høyden på de forskjellige krokene, vispene osv som du setter på?? det har jag ikke sett, for jeg har også sliti noe jævlig med at den ikke klarer å blande godt nok om det er litt lite i den bollen. hehe


#10

alexsandra sa for siden:

syns det er helt ypplig med kenwood blender bare:)


#11

marjusen sa for siden:

hihi, har både blender, stavmikser og kjøkkenmaskin jeg nå.
bruker faktisk alle sammen veldig mye


#12

Gerd sa for siden:

Du skal vel stille de inn før du bruker den? Står vel i bruksanvisningen :ja:

Det gjorde vi da vår ble kjøpt :ja:


#13

Cassiopeia sa for siden:

Jeg har den tyngste versjonen av Kenwood Major, den med stål i "ben og armer". Den står støtt som bare det, men det kommer kanskje av ekstra vekt? Jeg hadde vel egentlig tenkt meg en liten Chef eller noe, men MiniCassi som er kokk kommanderte sin mor til å svi av 7 høvdinger på en lekker sak i børsta stål med herda stålverktøy og issikker glassblender. Da trenger du aldri å kjøpe kjøkkenmaskin mer, sa ho, og jeg tror henne så gjerne.

Jeg har ikke noe ekstrautstyr ennå. Kunne egentlig tenkt meg både det ene g det andre, men hvor aktuelt er pastamaskin for en lavkarber (jeg har jo en manuell en fra før også), og hvor ofte trenger single jenter med morsan rett borti gata kjøttkvern?
Grønnsaker og ost river jeg med tilbehøret til stavmikseren, men ismaskin!!!

Ismaskin er noe for single lavkarbojenter med sans for nytelse men begrensa frysekapasitet :)


#14

Kitt sa for siden:

Ved siden av der du setter kroken etc inni maskinener det en mutter. Den skal kunne skrues slik at kroken kommer ned i bollen, men den rekker likevel ikke ned i min!


#15

LiMe sa for siden:

Jeg har min andre Kenwood nå, har hatt dem i 25 år tilsammen. Den "tunge" modellen Major. Og har masse ekstrautstyr, men av dette bruker jeg stort sett bare hurtigmikseren og bollene/vispen/k-spaden og eltekroken. Veldig fornøyd :)


#16

marjusen sa for siden:

Har du noe ekstrautstyr (kjøttkvern, pølsekrok, foodprosessor eller grønnsakskutter du vil selge?) hehe

Marius



#18

LiMe sa for siden:

Nei, det er jo kjekt å ha... Drømmer om å lage egne å
pølser en dag. Når jeg får tak i tarm :)


#19

Gerd sa for siden:

Det er bare å bestille på Spar eller Meny :ja: Det gjorde jeg :D

En del arbeid, og greit å være to når man gjør det :ja:


#20

marjusen sa for siden:

jeg vil også lager pølser. av kalvekjøtt. hehe

lurer på hvor vanskelig det er å lage pølser som ligner litt på smak til vanlige pølser jeg? er vel håpløst å finne ut åssen krydder dem bruker kanskje? drømmer om deilige varem wienerpølser i mamalupes tortilla lefser og deilig sellerirotpure


#21

Hamster59 sa for siden:

Har en sånn god gammel Electrolux Assistent, den er noen og 40 år (arva den etter min mor). Husker hun sparte på femkroninger, og så dro hun og kjøpte den for pengene hun hadde spart. Har mye godt utstyr til, men mandelkverna er dessverre bulka.. Maskinen er ikke så god til å vispe med, men kjempebra til andre jobber. (Litt mindre brukt når det ikke bakes brød mer.) Den har bare av/på-knapp, husker mora mi savna å kunne regulere hastigheta. Det er ikke få brød, fiskekaker og kjøttkaker som er blitt til i den kjøkkenmaskinen.


#22

LiMe sa for siden:

Vi har desverre hverken Spar eller Meny her jeg bor. Og ikke i nærheten heller. Kanskje Mega kan skaffe...


#23

Gerd sa for siden:

Ja, hør med de :ja: Eller kanskje det finnes en slakter i nærheten ?:)

Jeg bestilte 5 meter... Og det blir jaggu mye pølser altså :lol:


#24

Kitt sa for siden:

Men hva lagde du pølser av, da?
Begynner å lure på om jeg må prøve meg på litt pølselaging før grill- sesongen!:)


#25

Gerd sa for siden:

Husker ikke :o Mente jeg hadde lagt ut både oppskrift og bilde... (husker det var noen "gode" kommentarer på fasongen ;) :lol:)


#26

Kitt sa for siden:

Da skal jeg gå på pølseoppskriftsjakt! Google er min venn!:)
Og noen meget gamle kokebøker!


#27

Gerd sa for siden:

Ja, der sa du noe... Jeg har noen "alvorlig" gamle kokebøker hjemme :ja:
Håper jeg har lagra oppskrifta jeg brukte på pc'n hjemme :ja:


#28

marjusen sa for siden:

husk å dele gode oppskrifter med oss andre:D jeg vil og lage pølser snart


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.