KITT:
bah, dette høres konge ut altså. (å lage kjøttdeig selv) hvilken kenwood har du? har den billige som ble kjøpt på elkjøp rett før jul.
Kenwood Major heter den vel. Kosta 1990 på tilbud. førpris var 2500 tror jeg:)
Har du foodprossesoren også? og ismaskin? og grønnsakskuttern? hehe.
For å si det med andre ord, hvilken ekstra deler er det jeg burde kjøpe på?
Har lyst på kjøttkvern og pølsehorn, foodprossesoren, islagern og grønnsakskuttern.
Om du har kenwood maskina, hva slags ekstra utstyr anbefaler du? og hvorfor?
må jo ikke være kenwood da, men litt letter for meg å vite hvilket ekstra ustyr det finnes for akkurat den:D
Jeg har hatt kenwood maskin i 20 år. Jeg er på min 3. nå.
Andre gang jeg kjøpte smalt jeg til med en hel masse ekstrautstyr. Kjøtt kvern, pastamaskin, potetskreller, saftpresse og sikkert noe mer som jeg ikke husker.
Alt ekstra utstyret tar fryktelig mye plass, er ett herk å vaske og har i grunn ikke blitt mye brukt. Jeg har klart å ødelegge to kjøtt kverner, nå skal jeg ha ny og jeg har bestemt meg for å ikke kjøpe kenwood denne gangen.
Jeg syns rett og slett motoren blir for svak. Skal prøve å få tak i noe som er lett og rengjøre også.
(Ekstrautstyret som jeg kjøpte passet selvfølgelig ikke til neste modell så det har jeg ikke lenger)
Og Echo og jeg snakket om at vi nok ikke var så fornøyde med våre Kenwooder. De danser på benken og virker liksom ikke så stødige og solide som det man skulle få inntrykk av ut i fra størrrelse og renome!
Joda, den virker greit, men det er liksom ikke den kvaliteten jeg innbilte meg at det skulle være!:p
jeg har brukt den k-kroken til å "kverne" laksefiler. Det funker faktisk veldig bra. Blir fin farse til å lage lakseburger. Men den var stødig og fin til og med når jeg gjorde det.
Jada, men når billige maskiner klarer å stå stille, burde jammen meg denne også gjøre det!
Blenderen min har sugeføtter som nesten er vanskelig å få av benken. Kunne ikke Kenwood hatt noe liknende feks?:confused:
Ikke får jeg stilt inn k- kroken heller. Den rekker ikke ned i bunnen av bollen uansett hvor mye vi skrur og fikser!:p
Er veldig fornøyd med kjøttkvernen, da, og det var derfor jeg fikk hele Kenwooden. Den var på supertilbud og kostet da bare et par hundre kroner mer enn bare en kjøttkvern!:)
Oj, går det ann å justere høyden på de forskjellige krokene, vispene osv som du setter på?? det har jag ikke sett, for jeg har også sliti noe jævlig med at den ikke klarer å blande godt nok om det er litt lite i den bollen. hehe
Jeg har den tyngste versjonen av Kenwood Major, den med stål i "ben og armer". Den står støtt som bare det, men det kommer kanskje av ekstra vekt? Jeg hadde vel egentlig tenkt meg en liten Chef eller noe, men MiniCassi som er kokk kommanderte sin mor til å svi av 7 høvdinger på en lekker sak i børsta stål med herda stålverktøy og issikker glassblender. Da trenger du aldri å kjøpe kjøkkenmaskin mer, sa ho, og jeg tror henne så gjerne.
Jeg har ikke noe ekstrautstyr ennå. Kunne egentlig tenkt meg både det ene g det andre, men hvor aktuelt er pastamaskin for en lavkarber (jeg har jo en manuell en fra før også), og hvor ofte trenger single jenter med morsan rett borti gata kjøttkvern?
Grønnsaker og ost river jeg med tilbehøret til stavmikseren, men ismaskin!!!
Ismaskin er noe for single lavkarbojenter med sans for nytelse men begrensa frysekapasitet :)
Ved siden av der du setter kroken etc inni maskinener det en mutter. Den skal kunne skrues slik at kroken kommer ned i bollen, men den rekker likevel ikke ned i min!
Jeg har min andre Kenwood nå, har hatt dem i 25 år tilsammen. Den "tunge" modellen Major. Og har masse ekstrautstyr, men av dette bruker jeg stort sett bare hurtigmikseren og bollene/vispen/k-spaden og eltekroken. Veldig fornøyd :)
lurer på hvor vanskelig det er å lage pølser som ligner litt på smak til vanlige pølser jeg? er vel håpløst å finne ut åssen krydder dem bruker kanskje? drømmer om deilige varem wienerpølser i mamalupes tortilla lefser og deilig sellerirotpure
Har en sånn god gammel Electrolux Assistent, den er noen og 40 år (arva den etter min mor). Husker hun sparte på femkroninger, og så dro hun og kjøpte den for pengene hun hadde spart. Har mye godt utstyr til, men mandelkverna er dessverre bulka.. Maskinen er ikke så god til å vispe med, men kjempebra til andre jobber. (Litt mindre brukt når det ikke bakes brød mer.) Den har bare av/på-knapp, husker mora mi savna å kunne regulere hastigheta. Det er ikke få brød, fiskekaker og kjøttkaker som er blitt til i den kjøkkenmaskinen.
husk å dele gode oppskrifter med oss andre:D jeg vil og lage pølser snart
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.