Adelaide1 sa for siden:
Opprinnelig oppskrift:
4 egg
90 g (1 dl sukker)
90 g (1 ½ dl hvetemel)
1 ts freia bakepulver
Sitronkrem:
125 g (1 ½ dl sukker)
1 ss margarin
1 eggeplomme
Skall og saft av 1 sitron
25 g (2 ss) potetmel
2 dl vann
¼ l kremfløte 35 %
Glasur:
225 g (2 ½ dl) sukker
125 g (2 dl) mandler
100 g margarin
2 ½ dl kremfløte 35 %
2 ½ dl kremfløte 35 %
Freia Dessertsjokolade
225 grader 6-9 min. midterste ribbe
Langpanne 35 x 40 cm
Kakebunn:
-
Egg og sukker piskes hvitt og porøst.
-
Tilsett siktet hvetemel og bakepulver og bland det hele forsiktig sammen.
-
Røren helles i godt smurt langpanne og stekes lett gyllen.
-
Kaken hvelves på rist og avkjøles med formen over seg.
Sitronkrem:
5. Alle ingrediensene til sitronkremen, unntatt fløte, kokes opp og avkjøles.
6. Fløten stivpiskes og blandes i den avkjølte sitronkremen.
7. Det hele smøres utover den avkjølte kaken som rulles sammen som rullekake.
Glasur:
8. Sukker brunes.
9. Skivede mandler, margarin og 2 ½ dl kremfløte tilsettes og gis et oppkok.
10. La det hele avkjøles til sirupslignende konsistens og dekk kaken med dette.
11. Kaken pyntes med 2 ½ dl stivpisket kremfløte.
12. Stikk dessertsjokolader på skrå ned i kremen så det danner en skrå kant.
Hei!
Jeg er ny på dette kostholdet lavkarbo. Jeg har ikke startet og aldri laget egen lavkarbomat. Ut fra denne oppskriften, kan jeg erstatte sukker med sukrin og hvetemel med mandelmel? hva med potetmel? Hvilke mel- eller hvetemelerstatninger egner seg best for søt bakst? hva med grovere bakst? Jeg vil unngå blodsukkerstigning og helst få i meg naturlige produkter. Alle svar mottas med takk :)
PS! Kaken er suverent god! Den beste jeg har smakt!