< Tilbake til oversikten

Supper - tips og oppskrifter

#1

Marianne sa for siden:

[color=teal][/color]

Toro tomatsuppe er godt!
[color=teal][/color]
Ja, hva er det med den Toro-tomatsuppen - jeg tror det er blanding av kraftig smak og fylde. Jeg har laget hjemmelaget tomatsuppe - og den blir så...så skarp? Vanndig? For tykk? Jeg tror en lignende hjemmelaget variant må ha masser av fløte! Og skikkelig jevnet i kjøkkenmaskin må den iaffal være. Og så tror jeg det er lett å være for forsiktig med sukkeret når man lager den selv. Sukker må til i tomatretter, vet dere. Og nok salt eller kraft eller buljong for å få kraftig nok smak. Hmm...er vi der nå? Dette må legges i en egen suppetråd ja! Løp og kjøp Toro tomatsuppe, sjekk ingrediensene og lage egne varianter som skal bli like god! Jepp!
[color=#008080][/color]


#2

Marianne sa for siden:

En strålende idè til familiemiddag eller ikke minst venne-middag til mange er en hvilken som helst suppe som passer for din kostholds-filosofi med et genialt tilbehør:

Sett fram masse skåler med ulikt tilbehør:

rømme - rødløk - egg - revet ost - strimlet skinke - finhakket agurk - hakket paprika - cottage cheese? - sorte oliven - tacokjøttdeigrester? - og sikkert masse mer...

Skal du ha gjester som spiser unormal mat (karbohdyratrik) ;) , kan du servere baguetter også. Eller fedonbrød til de mer normale... :p


#3

Aline sa for siden:

vil gjerne bygge litt mer på denne, jeg :) har nemlig tenkt å servere denne toro-suppen hjemme idag, og trenger tips til noe grønt som kan puttes i?

ja, jeg er analfabet på det området :o

det jeg har tenkt er å frese opp en liten haug med findus classic wok og putte i (altså tilsette suppen selv etter at suppen er servert.)
noen som har noen andre forslag? :)

ellers så skal jeg legge til litt hvitløk og ha i ost.


#4

Anne sa for siden:

Vårløk smaker godt i ...legg det i og gi et lite oppkok bare...knapt. Og fløte....og hvitløk...og ost....

Eller så er sikkert stilkselleri godt i. :)


#5

Aline sa for siden:

oi, innbilller meg at jeg har smakt stilkselleri med fedonisten og mofe som vitner :o kanskje jeg ikke skal ha i det ;) :)

vårløk, det er en bra tanke :ja: takk :D

:klem:


#6

nøtta sa for siden:

ja også tok fedonisten et bilde men hun la ikke ut hele :kadetgaar ..... så veit ikke helt om det er bevis nok :p


#7

Iset sa for siden:

Jeg laget hjemmelaget deilig blomkål/brokkolisuppe igår. NYYDELIG! :sikle:

1 blomkålhode + 1 brokkolibukett i små buketter
1 løk, veldig finhakket (helst i mikser)
1 terning grønnsaksbuljong/kjøttbuljong
8 dl vann
1-2 dl kremfløte
Salt og hvit pepper etter smak

Tilbehør: hardkokte egg, skinkebiter, kylling, bacon osv, etter ønske.

Stek løken i masse smør i en stor gryte, til den blir blank og fin. Ha i blomkålen og brokkolien og la dem surre litt, og hell så på vann + buljongterning. Rør alt godt sammen, ha på lokk og la dem koke på middels varme til grønnsakene er møre.
Kjør alt med stavmikser til suppen er glatt, hell evt av litt vann før du mikser om du vil ha den tykkere. Jeg liker den litt tykk.
Ha i kremfløte, evt litt ekstra smør, salt og pepper, og kjør med mikseren litt til.
Server med hakket egg eller annet godt tilbehør.

:sikle:


#8

guro sa for siden:

Neslesuppe

Ertesuppe

Tomatsuppe ! (Fra Lindberg kurs)

· 1 løk, hakket
· 1 fedd hvitløk
· ¼ ts chilipulver (+)
freses med smør i stor kjele. Tilsett:
· 500 g friske tomater i biter
· 2 bokser hakkede tomater
· 1 liter kraft/buljong
La koke i 20 minutter. Bruk deretter stavmikseren på suppen. Mens stavmikseren går, tilsetter du
· 8 sekunder (en stor dash) olivenolje
· 2 ts fruktose
· 2 ss tørre urter
· pepper
Server med kokt egg, skinkebiter, kyllingbiter, middagsrester el.

Smakene hvitløk, chili, og urter kan byttes ut med avokado, soltørkede tomater, vårløk/purre
[font='Comic Sans MS'][/font]
[font='Comic Sans MS'][/font]
Linsesuppe med kylling ! (Fra naturlig slank, Fedon Lindberg) Kjempegod!

· 1 ss olje
· stor finhakket løk
freses.
· 2 fedd presset hvitløk
· ½ ts gurkemeie
· 1 ts curry
· ½ ts chili
freses med 1 minutt.
· 1, 5 l vann
· 3,5 dl kyllingkraft/buljong
· 2 dl røde linser
· 1 dl byggryn
· 1 boks tomater
has i. La surre i 45 minutter.
Ha i kjøttet fra
· 1 grillet kylling,
og gi et oppkok.


#9

Zincite sa for siden:

Rosenkålsuppe med hasselnøttpesto

Suppe

  • ca 1/2 kg rosenkål
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2 liter grønnsaks- eller kyllingbuljong
  • 1/3 l fløte
  • smakes til med salt og pepper

Rosenkålen renses og deles i 2. Stekes med hvitløk i smør til den får farge. Buljong og fløte varmes opp i kjele, tilsett rosenkålen og la det trekke ca 20 min før den moses med stavmikser.

Hasselnøttpesto

  • 1 1/2 dl hasselnøtter (gjerne ristede)
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss revet parmesan
  • ca 1 dl olivenolje
  • smakes til med salt

Alt moses i blender til en pesto

Suppen serveres med pestoen over. Smaker også godt med sprøstekt bacon og litt ekstra revet parmesan over synes jeg :)


#10

Romle sa for siden:

Denne er dritgod

2 Avocado eller fler (smak deg til)
Fløte
Kremost
Salt og pepper

Alt moses og kokes opp
Kan ha i litt buljong dersom det er ønskelig
Serveres med f.eks bacon

mmmmmmmmm


#11

Brimstone sa for siden:

Romle, nå romler det i magan min:p

Takk for oppskrifta!!!!!


#12

Romle sa for siden:

He he. Bare hyggelig

Den er god kald også... ;) OGså kan du bytte ut avokado med blomkål, brokkoli osv.


#13

Nannah sa for siden:

I hjemmelaget tomatsuppe må tomatpureen svis av...dvs stekes litt for å få vekk bitterheten...bun den sammen med litt løk og hell ¨så på hermetiske tomater og grønnsakbuljong som du har kjørt helt glatt med stavmixer...la det småkoke ialf 20 min helst lengre..har du dårlig tid så ha i litt Worchestersauce og litt søtstoff..det runder suppen...samt en fløteskvett tilsist
krydder etter smak...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.